اندیشه
حجت‌الاسلام مهدوی ارفع بیان کرد: از نگاه امیرالمؤمنین (ع) در نهج‌البلاغه، خداوند حق فقیران را در اموال اغنیا قرار داده است و بر این اساس، انفاق مال توسط اغنیا، منتی از سوی آنان به فقرا نیست بلکه پرداخت حق آنان است. دستگیری از محرومان آنقدر اهمیت دارد که امیرالمؤمنین (ع) در ساعات آخر عمر شریفشان وصیتنامه مهمی را انشا کردند و در آن از اهمیت حق یتیمان سخن به میان آوردند.
29 اسفند 1403 اندیشه
قاسم درزی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی در یادداشتی نوشت: درآمد اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه‌ها از طریق دولت تأمین می‌شود و حتی حوزه‌های علمیه که پیش از این عمدتاً بر اساس خمس و نذورات اداره می‌شدند، اکنون بخشی از درآمد خود را از بودجه‌های دولتی دریافت می‌کنند. این نگاه ریشه در تاریخ طولانی وابستگی علم به حاکمیت دارد. به نظر می‌رسد برای دستیابی به توسعه پایدار در علم، ضروری است که بیش از پیش به سمت ترویج وقف علمی و جلب مشارکت مردمی در این زمینه حرکت کنیم.
21 اسفند 1403 اندیشه
از رسول خدا (ص) نقل شده است که فرمود: «هیچ مالی هرگز به من سود نبخشید  آن‌گونه که ثروت خدیجه به من سود بخشید.» ازجمله موارد مصرف این مال می‌توان به کمک پیامبر اسلام به مسلمانان تهیدست اشاره کرد که اموال آن‌ها توسط مشرکان مصادره شده بود. همچنین روایت شده است که بخش عمده‌ای از ثروت آن بانو در زمان محاصره اقتصادی مسلمانان در شعب ابی‌طالب به اتمام رسید و  صرف امورات مسلمانان شد.
20 اسفند 1403 اندیشه
بیمارستان نجمیۀ تهران با همت نجم‌السلطنه، مادر نیکوکار دکتر محمد مصدق در سال 1307 شمسی تأسیس شد و توسط فرزندانش توسعه یافت. در همین بیمارستان بود که مصدق روزهای آخر عمر را سپری کرد و وقتی به  او پیشنهاد کردند که برایش پزشکانی از خارج کشور بیاورند، گفت: «لعنت بر  من و هر کس دیگر که در این زمان، خرج چندین خانوار این مملکتِ فقیر را  صرف‌آوردن پزشک از خارجه نماید. من خاک پای این ملتم و هر امکانی که در  ایران وجود داشته باشد، برای من کافی است.»
حمزه نوذری؛ جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در یادداشتی با عنوان «نیکوکاری مردم ایران چگونه است؟» به نتایج «پیمایش ملی گرایش مردم ایران به نیکوکاری» که در سال 1402 انجام گرفته، پراخته است. بر اساس این پیمایش، روش سنتی نیکوکاری هنوز هم غالب است و در حدود 77 درصد افراد جامعه با اهدای پول و به شکل نقدی، نیکوکاری می‌کنند.
13 اسفند 1403 اندیشه
آیت‌الله محمد سروش‌محلاتی در همایش ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه که در بنیاد علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهار کرد: خدا به قرض‌دهنده می‌گوید تو به این شخص که به تو مراجعه کرده است، قرض نمی‌دهی، بلکه به من قرض می‌دهی؛ «مَّن ذَا الَّذِی يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا».
12 اسفند 1403 اندیشه
در ماه رمضان، کیفیت اهمیت بالایی دارد. ماهی که در آن افطاری‌دادن با خلوص  نیت حتی به اندازۀ دانه‌ای خرما، ثوابی بی‌اندازه دارد و احیای یک شب آن  (شب قدر)، برتر از عبادت هزارماه است. پس در چنین ماهی که اعمال و رفتار  انسان، به شدت به کیفیت وابسته است، باید تمرین کرد که بهترین و  باکیفیت‌ترین نیکوکاری‌ها در جامعه جاری شود.  
11 اسفند 1403 اندیشه
همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران؛ شرکت‌ها، سازمان‌ها و صنایع بزرگ»، به همت پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی در روزهای 9 و 10 اردیبهشت 1404 در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
04 اسفند 1403 اندیشه
نشست «احکام دوام مالکیت در خانواده در فقه شیعی با تأکید بر وقف، ثلث و حبس اموال»، سه‌شنبه 7 اسفندماه با تدریس آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد؛ استاد حوزه و دانشگاه و با همت اندیشکده کسب‌وکارهای خانوادگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
04 اسفند 1403 اندیشه
نشست تخصصی «وقف و تأثیر آن در بازیابی جوامع آسیب‌دیده از سوانح» دوشنبه 29 بهمن‌ماه در محل پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد. تغییر رویکرد نسبت به مسئله وقف از دوره مشروطه به‌ بعد، لزوم جبران پیامدهای سوانح با استفاده از ظرفیت موقوفات، معرفی مصادیقی از موقوفات که برای کمک به سوانح کاربرد دارند و پیشنهاد اضافه‌شدن بندی به وقف‌نامه‌ها که امکان و اجازه استفاده از منافع مال وقفی را در صورت بروز سوانح و حوادث بدهد، از موضوعات مطروح در این نشست بود.