پژوهش و مقالات
یکی از موضوعات مهم در زمینۀ مؤسسات خیریه، وضعیت حقوقی اموال آن‌ها پس از انحلال است؛ موضوعی که نویسندگان مقالۀ «وضعیت حقوقی اموال موسسات خیریه پس از انحلال آن‎ها» به صورت تحلیلی به آن پرداخته‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توان اموال و درآمدهای مؤسسات خیریه را بین مؤسسان و اعضای آن‌ها تقسیم کرد.
نویسندگان یک مقاله، شش اولویت ذهنی مدیران خیریه‌ها در مدیریت امر خیر را شناسایی کرده‌اند. براساس یافته‌های این پژوهش، برای طراحی نظام کلان مدیریت امور خیریه در  کشور، باید تلاش کرد تا به عناصر مشترک در بین ذهنیت‌ها مانند ضرورت مردمی‌سازی امر خیر در کشور توجه کرد و از محورهایی که مورد اتفاق کامل در بین مدیران نیست، فاصله گرفت.
نویسندگان مقالۀ «آینده‌پژوهی مؤسسات خیریه (مطالعه موردی: امور خیریه در شهر کرمانشاه)» برای آیندۀ خیریه‌های کرمانشاه چهار وضعیت را پیش‌بینی کرده‌اند که عبارت از: توسعۀ فعالیت‌های سازمانی در قالب تخصصی‌شدن فعالیت‌های مؤسسات خیریه، حفظ و تقویت موقعیت فعلی، تقویت جایگاه سازمانی و کاهش فعالیت‌های مؤسسات خیریه هستند.
ویدا همراز؛ استادیار گروه رادیو دانشکده تولید رادیو و تلویزیون دانشگاه صدا و سیما در مقالۀ «مطالعۀ کارکردهای رادیو در مناسک‌سازی امور خیریه و پویشگری دینی – اجتماعی» در پی آن است تا مشخص کند که چگونه باید از ظرفیت‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی رادیو برای ترویج امور خیریه و مناسک‌سازی استفاده شود و اکنون وضعیت رادیو در زمینۀ مناسک‌سازی امور خیریه چگونه است.
در مقالۀ «نظریه‌ها و شواهد تخلیه انگیزشی در مشارکت امر خیر؛ به سوی یک نظریه اسلامی»، پدیدۀ تخلیۀ انگیزشی در امر خیر محل تأمل قرار گرفته است و براساس یافته‌های پژوهش، تخلیۀ انگیزشی زمانی رخ می‌دهد که مرتبه‌ای از نفس فرد تحریک شود که پایین‌تر از مرتبه به فعلیت‌رسیده وی است.
بر اساس یافته‌های یک تحقیق، میزان توجه سمن‌های تهرانی به موضوعات و فعالیت‌های محیط زیستی بالاست و کنشگران سمن‌ها در تهران تمایل دارند توجه سمن‌هایشان به موضوعات محیط زیستی بیشتر باشد.
 در مقاله «ارتقای فعالیت‌های خیرخواهانه با تأکید بر تجربیات دوران شیوع کرونا» تجربیات دوران کرونا در پنج محور اقتصادی، همیار بهداشتی، نبرد جهادی، حامی معنوی و قانون‌مداری شناسایی شده و نقش فعالیت‌های خیرخواهانه در آینده نیز در محورهایی نظیر تقویت بنیه معیشتی نیازمندان معرفی شده است.
سومین شماره از پژوهشنامۀ مطالعات وقف و امور خیریه مشتمل بر 12 مقاله منتشر شد. این پژوهشنامه اولین دوفصلنامه دانشگاهی است که به طور تخصصی به مسائل و چالش‌های حوزه خیر و نیکوکاری می‌پردازد.
  پژوهش «تجربه‌های محرومیت‌زدایی و فرصت‌های توسعه پایدار در  استان سیستان و بلوچستان» به سفارش معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری با همکاری بنیاد مردم‌نهاد «توسعه کارآفرینی زنان و جوانان» و تحت نظارت علمی دکتر حسین راغفر منتشر شده است. این پژوهش، اطلاعات و تحلیل‌های ارزشمندی را در اختیار فعالان اجتماعی و مردم‌نهاد قرار می‌دهد.