11 فروردین 1404
خیریه‌ای که سینما را به بیمارستان می‌آورد
یک خیریه به نام «مدی‌سینما»(MediCinema) در انگلستان با ایجاد سینماهای ویژه در بیمارستان‌ها، امکان تماشای فیلم را در فضایی شاد و به دور از انزوا برای بیماران و کادر درمان فراهم می‌کند و استرس ناشی از حضور در بیمارستان و بیماری را کاهش می‌دهد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مؤسسه خیریه مدی‌سینما به زودی جایزه بفتا (1) برای «مشارکت برجسته در سینما» را دریافت خواهد کرد. این خیریه با ایجاد سینماهای ویژه در بیمارستان‌ها، فضای شاد و به دور از حس بیماری را برای بیماران فراهم می‌کند و به آنها امکان فرار از احساس انزوا و استرس ناشی از حضور در بیمارستان و بیماری را می‌دهد. 

 به واسطه راه‌اندازی سینما در بیمارستان‌ها، بیماران می‌توانند از تماشای فیلم‌های سینمایی لذت ببرند و با دیگر بیماران و داوطلبان ارتباطات اجتماعی برقرار کنند. این برنامه به پرستاران نیز فرصتی می‌دهد تا رابطه‌ای دوستانه‌ای را با بیماران برقرار کنند و به بیماران و خانواده‌هایشان، تسکین و آرامش می‌بخشد.

 مدی‌سینما به عنوان یک خیریه مبتکرانه در سال 1996 توسط «کریستین هیل» تأسیس شد. الهام‌بخش او، دیدن پرستارانی بود که بیماران را با تخت‌هایشان به بیرون می‌بردند تا از تماشای قایق‌های بر روی رودخانه تیمز لذت ببرند. نخستین سینمای مدی‌سینما در سال 1999 در بیمارستان سنت توماس افتتاح شد و از آن زمان، این خیریه شش سینمای بیمارستانی دیگر را در انگلستان، ولز و اسکاتلند، راه‌اندازی کرده است.

مدی‌سینما رفاه و کیفیت زندگی بیماران انگلیسی( NHS)(2) و خانواده‌های آنها را از طریق قدرت تجربه مشترک سینما و جادوی فیلم، بدون هیچ هزینه ای، بهبود می‌بخشد. این خیریه، سینماهایی را در داخل بیمارستان‌ها ایجاد و راه‌اندازی می‌کند که مخصوص تخت‌ها، ویلچرها و تجهیزات پزشکی طراحی شده‌اند و جدیدترین فیلم‌ها را کاملاً رایگان نمایش می‌دهد. با استفاده از این رویکرد منحصربه‌فرد سینمایی، انعطاف‌پذیری بیمار افزایش پیدا کرده و تأثیر عاطفی و فیزیکی حضور وی را در بیمارستان را بهبود می‌بخشد.

 مدیر عامل این خیریه، «کالین لارنس»، ابراز امیدواری می‌کند که دریافت جایزه بفتا به سرعت بخشیدن به این هدف کمک کند. وی معتقد است که مفهوم مدی‌سینما برخلاف ظاهرش پیچیده نیست و تأثیر عمیقی بر روی بیماران دارد. ورود به دنیای سینما به بیماران کمک می‌کند که احساس کنند در حال تجربه‌ای شگفت‌انگیز به دور از فضای بیمارستان هستند. این تجربه نه تنها تنش و اضطراب را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند روحیه افراد را نیز تغییر دهد و فرصت‌هایی برای برقراری ارتباط با دیگر بیماران و خانواده‌ها فراهم کند.

تجارب بیماران از تماشای فیلم در بیمارستان

بیماران، مانند لوکاس 12 ساله، از این تجربه به عنوان یک خط نجات یاد می‌کنند که آنها را از دنیای دشوار خود دور کرده است. لوکاس طرفدار پرو پا قرص تماشای فیلم‌ها در بیمارستان، می‌گوید مدی‌سینما بخشی از زندگی اوست که وی را از شرایط بیماری که از کودکی بدان مبتلا بوده است، دور می‌کند. وی که از نوزادی همراه مادرش با کالسکه به دیدن فیلم می‌آمده، تجارب و خاطرات خوبی از بیمارستان و کادر درمان را در ذهنش دارد.

  یکی از بهترین قسمت‌های تجربه لوکاس، روابط انسانی چون ارتباط با داوطلبان و همراهی با آنان در طول مدت نمایش فیلم است که بخشی ارزشمند و دلگرم‌کننده از تجربه سینمایی لوکاس را برایش به ارمغان آورده است. مادر لوکاس نیز تأکید می‌کند که کارکنان این خیریه به دوستانی برای فرزندش تبدیل شده‌اند. او می‌گوید: بار اولی که رفتیم، بیشتر یک کمک برای من بود. اما با گذشت سال‌ها، کارکنان به دوستان لوکاس تبدیل شدند. آنها از زمانی که او نوزاد بود، او را می‌شناسند و شاهد رشد او بوده‌اند. آنها در تمام مراحل زندگی‌اش با من بودند.

 از سوی دیگر داوطلبانی مانند بیلی رادن، که 16 سال است در این خیریه فعالیت می‌کند، نقش مهمی در ایجاد ارتباطات انسانی با بیماران دارند. او می‌گوید: «کودکان کوچک عاشق اینجا هستند. شما می‌توانید احساسات آنها را ببینید، به ویژه کسانی که ماه‌ها در بیمارستان هستند، آنها برای چند ساعت به یک کار عادی مشغول می‌شوند.

 مدی‌سینما به بیماران و خانواده‌های آنها فرصتی برای شریک شدن در لحظات خوشایند و فراموش کردن دردها می‌دهد. این محیط، برای بیماران به مانند یک سینمای معمولی است و احساس عادی بودن را برای آنها ایجاد می‌کند.نمایش‌ها همچنین فرصتی را برای والدین و خواهر و برادرهای بیماران فراهم می‌کنند تا به عنوان یک خانواده در کنار هم باشند. مدی‌سینما نمایش‌های خصوصی ویژه کودکان و نوجوانان با سیستم ایمنی ضعیف را نیز در برنامه‌هایش دارد. همچنین آنان می‌توانند دوستان خود را برای تماشای فیلمی قبل از اکران آن در سینما دعوت کنند که به آن‌ها احساس خوبی می‌دهد، احساسی که شاید در بیمارستان پیدا نکنند.

داوطلبان خیریه مدی‌سینما

 داوطلبان غیرپزشکی، نقش بسزایی در فعالیت‌های مدی‌سینما دارند. آنان علاوه بر کمک به بیماران بیمارستان، با آن‌ها، صحبت می‌کنند و به آنها احساس توانمندی می‌دهند. تجربه کلر پیت ویگ‌مور، یک بیمار 27 ساله که تحت درمان سرطان لنفوم بود، از  تأثیرات مثبت مدی‌سینما بر روحیه‌اش می‌گوید که برایش به عنوان یک خط نجات عمل کرده و احساس انزوا و غم او را کاهش داده است. او به یاد می‌آورد که چگونه به واسطه سینمای بیمارستان، کارمندان و داوطلبان او را به عنوان یک انسان و نه صرفاً به عنوان یک شماره تخت، می‌شناختند.

 مدی‌سینما به داوطلبان این امکان را می‌دهد که به شکل متفاوتی با بیمارانی که تحت فشار قرار دارند ارتباط برقرار کنند و لحظات شادی را برای آنها فراهم آورند. در  این سینما ارائه تجربیات متنوع به بیماران مسن‌ و  جوانان با شرایط و فیلم‌های خاص، کمک می‌کند. همچنین مدی‌سینما به ایجاد فضایی پر از شادی و ارتباطات انسانی کمک می‌کند که می‌تواند برای همه سطوح سنی و فرهنگی تأثیر مثبتی داشته باشد. این ابتکار نشان‌دهنده تأثیر قدرت‌مند سینما در بهبود حال بیماران و روابط اجتماعی آنهاست و از ظرفیت‌های بالای خود برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی افراد بهره می‌برد.


پی نوشت‌ها:

1-جوایز فیلم آکادمی بریتانیا که بیشتر به عنوان جوایز بفتا شناخته می‌شود، یک نمایش سالانه جایزه فیلم است که توسط آکادمی هنرهای فیلم و تلویزیون بریتانیا (بفتا) برای قدردانی از بهترین مشارکت‌های بریتانیایی و بین‌المللی در فیلم برگزار می‌شود.

2-سرویس سلامت ملی انگلستان (NHS) را می‌توان قلب تپنده‌ نظام بهداشتی‌درمانی این کشور توصیف کرد. سیستم NHS از سال ۱۹۴۸ تاکنون با ارائه خدمات درمانی بی‌وقفه تلاش می‌کند سلامت را به حقی همگانی تبدیل کند. عبارت NHS مخفف National Health Service به معنی سرویس سلامت ملی است. این سیستم، درواقع نظام بهداشت و درمان دولتی است که به شهروندان بریتانیایی و افراد دارای اقامت خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه می‌دهد.

منبع: گاردین

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...