19 دی 1402
آشنایی با خیریه‌ای که با «بیمه» آینده ایتام را تضمین می‌کند
مدیرعامل مؤسسه خیریه «حامیان ایتام مهر امام رضا(ع)» در چهل‌ودومین نشست «یک چای، یک تجربه» با بیان اینکه این مؤسسه طی سال‌های گذشته، هفت‌هزار نفر از ایتام را تحت پوشش «بیمه» قرار داده است، گفت: ایتام زیر 12 سال را بیمه می‌کنیم تا بعد از حدود پنج سال، صاحب یک مستمری ماهانه (به مدت 10 تا 20 سال) باشند و در صورت نیاز به هزینه‌های درمانی خاص، از حمایت برخوردار شوند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، چهل‌ودومین نشست «یک چای، یک تجربه» عصر دوشنبه، ۱۸ دی با حضور حسین صیرفی؛ مدیرعامل مؤسسه مهر امام رضا (ع) و جمعی از مدیران و اعضای برخی مؤسسات خیریه و سمن‌ها در سالن جلسات آکادمی خیر ایران برگزار شد.

 صیرفی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۰ در حوزه بیمه کار می‌کند، گفت: مؤسسه مهر امام رضا (ع) را براساس یک تجربه تأسیس کردیم؛ چون خط کاری ما بیمه بود. همکاری داشتیم که ماهانه به بچه‌ای در بهزیستی کمک می‌کرد تا اینکه آن پسر بزرگ شد و زمانی که از سربازی برگشت برای جداشدن از بهزیستی به شغل و مسکن نیاز داشت. همکارم توان مالی برای تهیه مسکن و راه اندازی کار برای او را نداشت و به همین دلیل بسیار ناراحت بود. ما از این تجربه متوجه شدیم که باید اینگونه بچه‌ها را بیمه کنیم‌ تا در انتهای مسیر بیمه، مبلغی برایشان سرمایه‌گذاری شده باشد و بتوانند صرف اشتغال یا تهیه جهیزیه کنند.

 مؤسسه‌ای که تمام درآمدش برای ایتام است

 وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ به این نتیجه رسیدیم که برای ایتام آینده‌نگری داشته باشیم. بر این اساس با یک شرکت بیمه مذاکراتی انجام دادیم و تصمیم گرفتیم یک بیمه‌نامه به‌صورت درازمدت خریداری کنیم. جامعه هدف خود را نیز بچه‌های ایتام زیر سن ۱۲ سال و در وهله بعد، بچه‌های فاقد سرپرست مؤثر قرار دادیم. نخستین مؤسسه تخصصی بیمه هستیم که تمام درآمدی را که جذب می‌کنیم به بیمه بچه‌های ایتام اختصاص می‌دهیم. سال ۱۳۹۵ کار را به‌طور غیر رسمی با جذب هر حامی برای هر بچه آغاز کردیم و بیشتر در اماکن عمومی و نمایشگاه‌ها کار می‌کردیم.

 صیرفی عنوان کرد: طی مسیر، تجربیاتی کسب کردیم و به این نتیجه رسیدیم که مؤسسه‌ای با همین هدف ثبت کنیم. در سال ۱۳۹۸ توانستیم از وزارت کشور مجوز بگیریم. از همان ابتدا درخواست مجوز ملی دادیم که هیئت نظارت خواسته ما را تأیید کرد و مجوزمان از همان زمان آغاز به کار، ملی شد. کاری که ما انجام می‌دهیم، سابقه نداشته است. سال‌ها قبل بیمه‌ای تحت عنوان «طرح طاها» در کمیته امداد وجود داشت که دیگر پیگیری نمی‌شد. وزارت کشور از کمیته امداد استعلام گرفت و کمیته امداد طرح ما را دید و تأیید کرد.

 مدیرعامل مؤسسه مهر امام رضا (ع) تصریح کرد: ما در حال حاضر در ۱۰ استان دفتر داریم که عبارت هستند از تهران، مرکزی، قم، گلستان، گیلان، سمنان، چهار محال و بختیاری، قزوین،کاشان و اصفهان. افزون بر این، در ۱۰ استان نیز رابط داریم. بچه‌های ایتام را بیمه عمر و تأمین آتیه می‌کنیم که خدماتی برای بیماری، نقص عضو و فوت را شامل می‌شود‌. تاکنون شش یا هفت مورد فوتی داشته‌ایم که در آخرین مورد مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان به خانواده وی یعنی مادرش دادیم. اگر در چنین مواردی مادر در قید حیات نباشد، مبلغ به یکی از وراث قانونی تعلق می‌گیرد. در کنار بیمه، خدمات دیگری مانند اهدای بسته‌های معیشتی هم انجام می‌دهیم.

 همکاری با کمیته امداد

 صیرفی با بیان اینکه ما حق بیمه افراد تحت پوشش خود را سالانه پرداخت می‌کنیم، عنوان کرد: از یک‌روزگی می‌توانیم بچه‌ها را بیمه کنیم. هرسال حدود يک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر بچه به بیمه پرداخت می‌کنیم. هزینه بیمه‌گری ما صفر است، یعنی بیمه هزینه‌ای بابت بیمه‌کردن از ما نمی‌گیرد. بچه‌های ما، پس از پنج تا هفت سال از شروعِ حق بیمه، حقوق‌بگیر می‌شوند و به مدت ۱۰ تا ۲۰ سال از شرکت بیمه حقوق دریافت می‌کنند. در این راستا با بیمه‌های «پاسارگاد» و «باران» کار می‌کنیم‌.

 مدیرعامل مؤسسه مهر امام رضا (ع) در مورد شناسایی ایتام اظهار داشت: اگر بخواهیم خودمان در زمینه شناسایی ایتام تحقیق کنیم، کار سختی است و یک تیم تحقیقاتی لازم است. بر این اساس با کمیته امداد همکاری و از اطلاعات آن‌ها استفاده می‌کنیم زیرا اطلاعات آنها دقیق است، چون به‌دقت ویژگی‌های خانواده‌ها را رصد می‌کنند. ضمن اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد، نیازمندان واقعی هستند. از طرفی هر مؤسسه‌ای به ما لیست اعلام کند، می‌توانیم بچه‌های زیر ۱۲ سال آن‌ها را تحت پوشش قرار دهیم‌. حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد آمارِ مددجویان کمیته امداد در هر استان، مربوط به زیر بچه‌های ۱۲ سال است.

 خدمات بیمه به ایتام خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان

 وی با اشاره به اینکه تاکنون هفت‌هزار نفر را بیمه کرده‌ایم، بیان کرد: هزار نفر از بچه‌های ایتام در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی را تحت پوشش قرار داریم که ۲۰۰ نفر از آن‌ها فاقد پدر و مادر هستند. مرزداران در سیستان و بلوچستان در کنار کمیته امداد به‌صورت جدی فعالیت می‌کنند و لیست بچه‌ها را در اختیار ما قرار دادند. در حال حاضر، دنبال منابع مالی بیشتر هستیم تا بتوانیم تعداد بیشتری از بچه‌های ایتام را تحت پوشش قرار دهیم.

 صیرفی در مورد منابع مالی مؤسسه مهر امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: منابع ما تیم‌های بیمه‌ای است، چون قبلاً در بیمه کار می‌کردیم و همچنین در شهرهای مختلف با مدیران ارشد بیمه همکاری داریم. خیرینی هم داریم که از طریق سایت و شبکه‌های مجازی جذب شدند و با ما همکاری می‌کنند. البته ما خیّر ثابت نداریم و ممکن است خیّری شش ماه تا یک سال به ما کمک کند. تمام منابع ما از خیرین و افرادی که در بیمه مشغول هستند تأمین می‌شود.‌ ما تیم‌سازی کردیم و برای نمونه ‌فردی چندین نفر را بیمه کرده است و یکی از بچه‌های ما را هم بیمه می‌کند.

 به‌گفته مدیرعامل مؤسسه مهر امام رضا (ع)، افرادی که در دفاتر این مؤسسه کار می‌کنند دو دسته هستند؛ دسته اول که حدود ۱۰۰ نفر هستند، به‌صورت پاره‌وقت و ساعتی کار می‌کنند و حقوق ثابت می‌گیرند ودسته دوم، دانشجویان مددکاری هستند که در قالب کارآموزی با این مؤسسه خیریه کار می‌کنند.

 نحوه همکاری مدیرعامل مؤسسه مهر امام رضا (ع) با خیریه‌ها، پرسشی بود که توسط یکی از حاضرین این جلسه مطرح شد و صیرفی در پاسخ بیان کرد: اگر خیریه‌ای بچه‌هایی را برای بیمه به ما معرفی کند بر حسب تفاهم پیش می‌رویم. در شرایطی ممکن است تمام مبلغ بیمه را ما تقبل کنیم و در شرایطی هم احتمال دارد که آن خیریه در پرداخت بیمه مشارکت کند. این مسائل قابل مذاکره است.

 نوع فوت والدین برای سرپرستی ایتام مهم نیست

 مدیرعامل مؤسسه مهر امام رضا (ع) در پاسخ به این پرسش که آیا فرزندان شهدا را نیز تحت پوشش قرار می‌دهید؟ گفت: شرط اینکه بچه‌ای را تحت پوشش قرار دهیم این است که زیر ۱۲ سال باشد و پدر یا سرپرست دارای صلاحیت مؤثر نداشته باشد و همچنین نیازمند هم باشد. برای ما نوع فوت پدر یا والدین بچه مهم نیست. اگر بچه‌ای یتیم یا فاقد سرپرست مؤثر باشد و همچنین در مضیقه مالی هم باشد، می‌توانیم او را تحت پوشش قرار دهیم‌.

 در بخش دیگری از این نشست، پدرام محبی؛ کارشناس امور بیمه مؤسسه مهر امام رضا (ع) به ایراد سخن پرداخت و گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که کمک بیشتر خیریه‌ها حالت مسکن دارد‌ و به آینده فرد توجه نمی‌شود و تنها زمان حال در نظر گرفته می‌شود. بر این اساس،‌ تصمیم گرفتیم با انجام بیمه، آینده بچه‌ها را مورد توجه قرار دهیم. بیمه، بچه‌ها را پولدار نمی‌کند اما حداقل کمکی به آینده آن‌ها است. برای نمونه با بیمه، اگر بچه در آینده در دانشگاه آزاد قبول شود به‌خاطر بی‌پولی انصراف نمی‌دهد یا اگر استعدادی در نقاشی، موسیقی یا هر هنر دیگری داشته باشد به‌خاطر مسئله مالی از کار و هنری که در آن استعداد دارد، دست نمی‌کشد.

 برای بیمه کودکان افغانستانی دارای مجوز اقامت، منعی نداریم

 محبی در پاسخ به این پرسش که آیا این مؤسسه کودکان افغانستانی را نیز تحت پوشش قرار می‌دهد؟ عنوان کرد: اگر مسئله اقامت کودکان افغانستانی حل شده باشد، یعنی پاسپورت یا اقامت موقت داشته باشند، در صورت داشتن سن  زیر ۱۲ سال و مضیقه مالی، می‌توانیم آنها را تحت پوشش قرار دهیم. تا کنون نیز ۵۰۰ نفر از کودکان افغانستانی را تحت پوشش قرار داده‎‌ایم.

 در بخش دیگری از این نشست، چهره‌هایی همچون دکتر محمدمهدی فتوره‌چی (رئیس هیئت‌مدیره انجمن ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی)، احمد قویدل (فعال اجتماعی عرصه سلامت) و مریم احمدی گیوی (پژوهشگر خیریه‌ها و سمن‌ها) به ارائه نقطه‌نظرات خود پرداختند.

 در انتهای این نشست، مجتبی اصغری؛ سردبیر پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران که اجرای این نشست را نیز بر عهده داشت، پس از پرسش‌وپاسخ حاضران، مطالب را جمع‌بندی و به مسئولان مؤسسه مهر امام رضا (ع) پیشنهاداتی ارائه کرد؛ از جمله اینکه با خیریه‌‌های کشور ارتباط بیشتری داشته باشند و افزون بر این، با توجه به تغییر رویکردها به مقوله بیمه در دنیا، تحقیقات و مطالعات علمی روی آینده بیمه در ایران و جهان داشته باشند تا با گذشت زمان با مشکل مواجه نشوند.

گزارش از مریم داوری


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...