به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی؛ رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه، سهشنبه 4 دی در اختتامیه نخستین جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری بیان کرد: کار علمی و تخصصی درباره تشکلهای خیریه یک امر ضروری است؛ زیرا در کشور ما امر نیکوکاری و خیرخواهانه یک سابقه دیرینهای دارد. ساختارهای وقف، وصیت، نذر، ثلث اموال و شبیه به اینها در کشور ما وجود داشته و دارد و این موارد نشان از تمدن نیکوکارانه در کشور عزیزمان است.
وی در ادامه افزود: یک زمان ساختار امر خیر در کشور به صورت فردمحور بود، اما رفتهرفته به این سمت حرکت کردیم که باید به صورت برنامهمحور و تخصصمحور پیش برویم و بهره وری و اثربخشی بالا داشته باشیم که تحقق این موضوع نیازمند شکلگیری یک همگرایی و همافزایی در میان خیرین بود. بر همین اساس بعد از پیروزی انقلاب، شاهد ایجاد تشکلها، مؤسسات و بنیادهای خیریه بودیم. امروز در کشوری زندگی میکنیم که علاوهبر مراکز نیکوکاری و خیریههایی که در ساختارهای حاکمیتی یا نهاد وقف وجود دارند، تشکلهای مردمی نیز شکل گرفتهاند و نزدیک به هفت هزار مؤسسه خیریه داریم که نزدیک به پنج هزار مؤسسه، فعال هستند.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بنابراین، ضرورت داشت که یک کار علمی و تخصصی برای عزیزان خیّر انجام شود و در این زمینه آسیبشناسی صورت بگیرد. ما این کار علمی را سه سال قبل با یک پروژه علمی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که باید شاخصگذاری کنیم تا براساس شاخصها، ارزیابی دقیقی از مؤسسات صورت بگیرد. مدلهایی که در کشورهای مختلف وجود داشت نیز مدنظر قرار گرفت و بحمدالله نتیجه این شد که دوستان ما از 200 شاخصی که در عرصه بینالمللی وجود داشت، 73 شاخص را انتخاب کردند و از این میان 11 محور انتخاب شد و جمعبندی این شد که با کمیته علمی مجموعه این مدل در قالب جشنواره طراحی شود. از این رو، فراخوان داده شد و از میان پنج هزار مؤسسه فعال، 1998 مؤسسه در این جشنواره شرکت کردند و عزیزانی که برگزیده شدند، میدانند که چقدر بررسی آمار و اطلاعات و داوریها دقیق بوده است.
شرفخانی بیان کرد: در کنار کمیته علمی، عزیزان دیگری هم به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری حضوری داشتند که این افراد از وزارت کشور، سازمان بهزیستی، مجموعه فراجا، مجموعه وزارت بهداشت و ساختارهای حاکمیتی دیگری که به مؤسسات خیریه مجوز میدهند بودند و حول محور سازمان اوقاف این شورا و کمیته شکل گرفت و در نهایت تصمیم به برگزاری جشنواره گرفته شد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در انتهای صحبتهای خود تصریح کرد: همگرایی ویژهای در مجموعه شکل کرفت و نکته مهم این بود که ساختارهای حاکمیتی با ساختارهای مردمی کنار هم قرار گرفتند؛ بهنحویکه در طول یکسالونیم که جلساتی داشتیم، این جلسات با حضور نهادهای حاکمیتی، مجمع خیرین کشور، شبکه ملی نیکوکاری و مؤسسات خیریه، مؤسسات حامی ایتام و مجموعههای مختلف برگزار شد و ساختار داوری را نیز عزیزان خیّر به عهده گرفتند. برگزاری جشنواره اقدام خوبی بود و نتیجهاش این شد که 24 مؤسسه و تشکل خیریه به عنوان تشکل منتخب برای دریافت تندیس نیکوکاری (نشان نیکوکاری) در اولین جشنواره ملی انتخاب شدند و سه تشکل نیز به عنوان تشکلهای شایسته تقدیر شناخته شدند.
یادآوری میشود، در پایان این مراسم از برگزیدگان اولین دورۀ جشنوارۀ ملی اعطای تندیس نیکوکاری معرفی و تجلیل شدند. برای مشاهده اسامی مؤسسات منتخب اینجا را کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید