به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، همایش روز جهانی داوطلب، شنبه ۱۷ آذرماه با همت ستاد سمنهای شهر تهران، دبیرخانۀ کار داوطلبانه و چندین دستگاه دولتی و غیردولتی دیگر، با حضور چهرههایی همچون مهدی چمران؛ رییس شورای اسلامی شهر تهران، پرویز سروری؛ نائبرئیس شورای اسلامی شهر تهران، نورالدین آهی؛ مشاور رئیس جمهور در امور تشکلها و احزاب، وحید سلیمی؛ رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر و با حضور پرتعداد جمعی از داوطلبان اجتماعی در محل سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد.
مهدی چمران؛ رییس شورای اسلامی شهر تهران در این همایش اظهار کرد: ارزش کار داوطلب بسیار بالاست چون این افراد بدون هیچ چشمداشت و با شوق و علاقه وارد میدان میشوند. در سیل، زلزله و همهگیری کرونا جلوههایی متعالی از کار داوطلبانه دیده شد. اگر داوطلبی برای خدا باشد، ارزش ان بسیار بالاست و با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.
وی با تأکید بر اینکه باید از داوطلبان تقدیر کرد، گفت: عرصههای داوطلبی متنوع و گسترده است و عرصههای متنوعی از عرصۀ اجتماعی تا علمی، از پزشکی تا مهندسی را در برمیگیرد.
چمران همچنین گفت: امروز در غزه، لبنان و سوریه شاهدیم که عدهای از داوطلبان در خطرناکترین موقعیتها حضور پیدا میکنند و به مقام شهادت که بالاترین جلوۀ داوطلبی است، نائل میشوند.
حسامالدین نراقی؛ داوطلب حوزۀ مدیریت بحران در این همایش ر ضرورت استفاده از رویکرد اجتماعمحور محلی در مدیریت شرایط اضطراری و بحران تأکید کرد و گفت: گروه «دوام» در تهران 20 سال سابقۀ فعالیت موفق دارد و باید از تجارب آن، الگوسازی کرد. همچنین خانههای هلال و داوطلبان جمعیت هلالاحمر نیز تجارب ارزشمندی دارند که باید ثبت و ضبط شود و در اختیار همۀ کشور و حتی سایر کشورها قرار گیرد.
دکتر داود پیرانی؛ فعال حوزۀ داوطلبی اظهار کرد: قانون داوطلبی باید وجود داشته باشد و اجرا شود. همچنین ارزش اقتصادی ِ کار داوطلبی در کشور باید سنجیده شود. برای ترویج کار داوطلبی، سازمانهای کشور برای ترویج کار داوطلبی باید برنامه داشته باشند.
ملیحه خلقی، دیگر فعال حوزۀ داوطلبی نیز گفت: نسل جوان اگرچه ویژگیهای خاص خود را دارد اما میتواند در کار داوطلبانه شریک شود به شرط آنکه زمینه برای آنان مهیا شود. سازمانهایی که به مشارکت این نسل علاقهمند هستند باید پروژههای خود و دستاورد حضور داوطلبان را به طور شفاف در معرض نسل جوان قرار دهند تا انگیزه به کار داوطلبانه بالاتر برود.
حمیدرضا تیموری، فعال حوزۀ محلات تهران نیز گفت: CBOها یا همان سازمانهای مردمنهاد محله، پلی برای مشارکت مؤثر شهروندان در مدیریت شهری و بهبود اجتماعی هستند و باید تقویت شوند. این سازمانها بهترین واسطه برای رساندن صدای مردم به مدیران شهری هستند.
دکتر زهرا خرمنگیر؛ از داوطلبان حوزۀ سلامت نیز در این همایش گفت: باشگاه داوطلبان اجتماعی شهر تهران هفتۀ آینده با 14 گروه داوطلبی آغاز به کار میکند.
در بخش دیگری از این همایش، پرویز سروری؛ نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: داوطلبی در گذشته بیشتر به شکل ایجابی انجام میشد مانند فعالیت خیریهها امروزه داوطلبی، جنبه سلبی هم پیدا کرده است، چرا که سمنها در زمینه مطالبهگری و نفی آنچه برای جامعه مضر میدانند، فعالیت میکنند. انتظار این است که سمنها برای بهبود جامعه، به طور دقیق و عمیق مطالبهگری کنند.
وی با یادآوری طرح خادمیاران رضوی اظهار کرد: زمانی که آقای رئیسی تولیت حرم رضوی بودند، عدۀ زیادی از مردم درخواست کردند که خادم حرم رضوی بشوند، ایشان این طرح را ارائه داد که هرکس میخواهد خادم حرم بشود ابتدا باید در شهر محل زندگی خود کار داوطلبانۀ اجتماعی انجام دهد. بر همین اساس 300 هزارنفر در تهران خادمیار رضوی شدند و کار داوطلبانه انجام دادند.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ستاد سمنهای شهر تهران، عامل پویایی تشکلهای مردمی شهر تهران است، اظهار کرد: از ستاد سمنها تشکر میکنم که زمینۀ گسترش فعالیتهای داوطلبانه را فراهم میکند.
سید احمد علوی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمنهای شهر تهران نیز که نتوانسته بود به شکل حضوری در همایش حاضر شود، در پیامی ویدئویی به حاضران در همایش، روز جهانی داوطلب را تبریک گفت و اظهار کرد: فعالیت های مردمی وابسته به افراد نیست و با قوت ادامه دارد. باید مشارکت شهروندان در اولین اولویت قرار بگیرد.
دکتر نورالدین آهی، مشاور رئیسجمهور در امور تشکلها و احزاب نیز در سخنان کوتاهی با ابلاغ سلام ریاستجمهوری به حاضران بر پشتیبانی دولت چهاردهم از فعالیت مردمنهاد و داوطلبانه تأکید کرد.
محمدابویی؛ دبیر ستاد سمنهای شهر تهران در پایان این همایش گفت: داوطلبان متنوع، جوامع قویتر شعار محوری این رویداد باشکوه است بنابراین باید به جمعی بزرگتر از دواطلبان بیاندیشیم. داوطلبانی از گروههای مختلف اجتماعی با موضوع کار داوطلبانه در همه عرصهها که میتوانند به جوامع بپیوندند و دنیای بهتر بسازند.
گفتنی است در این برنامه از 57 داوطلب در حوزههای مختلف تقدیر بعمل آمد. بر اساس این گزارش، دکتر محمد نظری، مجری برنامه جزء افرادی بود که به عنوان فعال داوطلب در انجمن اهدای عضو ایرانیان مورد تقدیر قرار گرفت.
دیدگاه خود را بنویسید