به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از دیدارنیوز، نشست معاون اجرایی رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، با حضور تعدادی از خیرین فعال ملی حوزههای گوناگون خیرورزی و متولیان امور خیر برگزار شد.
این مراسم روز شنبه، ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳ به میزبانی دکتر محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، با حضور سلمان اسحاقی؛ نماینده مجلس و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در محل معاونت اجرایی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
پیرو جلسات پیشین خیرین با رئیسجمهور سابق، شهید ابراهیم رئیسی، منصوری، معاون اجرایی وقت در دولت سیزدهم و سیداحمد عبودتیان دستیار وقت رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت، در این جلسه نیز بر ادامه روند پیشین با ساختاری منسجم در جهت شناسایی مشکلات مهم موسسات خیریه، سازمانهای مردمنهاد و خیرین و ارائه راهکارهای پیشنهادی بحث شد.
محمدحسین رضایی، مدیرعامل موسسه خیریه رحمت واسعه و مشاور ارشد هیئتمدیره مجمع خیرین کشور، مسائل و مشکلات اساسی پیش روی موسسات خیریه، سازمانهای مردمنهاد، تشکلهای اجتماعی و خیرین را با برخی راهکارهای پیشنهادی بر مبنای خردجمعی احصای شده خیرین، موسسات خیریه و تشکلها، به شکل مکتوب و با توضیحات ارائه داد. سپس در توضیح مسائل مکتوب مطرحشده که ماحصل ماهها همفکری خیرین و بسیاری از فعالان حقیقی و حقوقی این حوزه بود، هر یک از حضار مطالب تکمیلی را بیان کردند.
در ادامه، صمدزاده، از خیرین مجمع خیرین تجهیزات پزشکی کشور، مسائلی در این حوزه تخصصی، بیان کرد. اشکان تقیپور، مدیرعامل موسسه خیریه نیکگامان جمشید و عضو هیئتمدیره مجمع خیرین کشور و شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه نیز در باب استفاده از ظرفیت قانونی خیرین ایرانی مقیم خارج از کشور و سببهای فعالیتهای موفق غیرسیاسی، غیردولتی، غیرانتفاعی برخی سازمانهای مردمنهاد در سطح بینالملل و همچنین طرحهای مطرحشده مانند سالمندی جامعه و مباحث مالیاتی که در این سند مکتوب مسایل و راهکارها بدان پرداخته شده است، مطالبی بیان کرد. مبحث مجوزها و وجود معاونتهای اجتماعی و چگونگی استفاده بهینه از کارایی آنها نیز از مباحث دیگر بود.
یوسف اصلانی، مدیرعامل و بنیانگذار موسسه خیریه بهشت امام رضا (ع)، در باب مشکلات جدی افراد دارای معلولیت و سالمندی مطالبی را ارائه کرد. حمزهعلی کوهساری، مدیرکل هماهنگی شبکههای مردمی کمیته امداد، نیز نکاتی را در باب مدیریت امر خیر پیرو مطالب مکتوبِ ارائهشده بیان کرد.
پس از صحبتها بر حول این سند مکتوب، دکتر قائمپناه، معاون اجرایی رییسجمهور و سرپرست نهاد ریاستجمهوری، با ابراز این نکته که معاون اجرایی رییس جمهور و دولت، شأنیتی جز خدمتگذاری به مردم ندارد، ضمن برشمردن برخی موارد علمی، عملی و معرفتی در این حوزه بر آمادگی متواضعانه بر هر گونه همکاری و همراهی ساختاری معاونت اجرایی رییسجمهور در جهت تسهیل امور خیرین و موسسات خیریه، شبکههای نیکوکاری و مجامع خیری در حوزه مشکلات احصاشده و همچنین موارد مرتبط با وزارتخانهها و سازمانها اعلام کرد.
با پیشنهاد اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس و جمع حاضر و پذیرش معاون اجرایی رییسجمهور، مقرر شد کمیته خاص و ساختار لازم جهت ادامه فرایند قبل با سرعت بیشتر و چابکتر در ساختاری مشخص برای حل مسائل مطرح شده و تسهیل گری امور در موارد پیش رو با حضور کمیسیون بهداشت مجلس، نمایندگان حوزه خیر و معاونتاجرایی ریاست جمهوری و در صورت لزوم قوه قضاییه و بر حسب موارد سازمانهای متولی تشکیل شود.
قطعاً حضور خیرین و صاحبنظران چه در حوزۀ مردمی، چه دولتی و حاکمیتی در این مسیر بر مبنای ساختار رهگشاست و در مسیر مشورت و تذکرات لازم جهت بهبود امور بلامانع است.
تسهیلگری دولت در حوزۀ اجرایی از بروکراسی اداری، کاهش انگیزه خیرین و موسسات خیریه به سبب بروکراسی و تاخیرهای پیشآمده از سوی دولتها و بسیاری مشکلات دیگر که اهم آن در سند مکتوب ارائه شد، جلوگیری خواهد کرد و بر چابکی قانونمند انجام امور مردمنهاد موسسات خیریه و تشکلهای اجتماعی خواهد افزود.
در این راستا معاونت اجرایی رییسجمهور و همکاران ایشان در ساختار معاونت اجرایی نقش پررنگی در این امر خواهند داشت.
دیدگاه خود را بنویسید