02 آبان 1403
پیگیری مجمع خیرین کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تأسیس «سازمان خیر و احسان»
سیصد و سی و دومین جلسۀ هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور، چهارشنبه 2 آبان با حضور اعضای هیئت‌مدیره و با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی  در محل دبیرخانۀ این شورا برگزار شد. پیگیری طرح تأسیس «سازمان خیر و  احسان» از اقدامات این جلسه بود.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیصد و سی و دومین جلسۀ هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور، چهارشنبه 2 آبان‌ماه با حضور اعضای این هیئت‌مدیره و با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی)، سیدمحمدجواد آل احمد (معاون دبیر)، ابراهیم شکرانی (دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی) و غلامرضا بصیرنیا (دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی) در محل دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.  

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این نشست با تأکید بر ضرورت آبادانی کشور و پاسداشت نعمت امنیت اظهار کرد: حضرت ابراهیم (ع) به عنوان پیامبر اولوالعزم الهی، بر کل منطقه حکمرانی داشتند و دستاورد ایشان این بود که در حکمرانی خود، آبادانی و امنیت را برقرار کردند. این نکته در آیۀ 35 سورۀ ابراهیم نیز منعکس شده است که ایشان از خداوند، امنیت سرزمین و سپس ایمان (امنیت اعتقادی) را درخواست می‌کند. 

  وی در ادامه دربارۀ امور خیرین و خیریه‌ها اظهار کرد: در نقشۀ مهندسی فرهنگی کشور به عنوان سند مادر بحث خیر و نیکوکاری تشکیل شده است، لذا بر آن شدیم تا سندی برای وقف و امور خیر تدوین شود و اکنون این سند در مراحل پایانی تدوین است. دغدغۀ دکتر پزشکیان؛ رئیس‌جمهور به درستی این است که اسناد و مصوبات ما بتواند مسائل کشور را حل کند و خروجی عینی داشته باشد لذا لازم است با همت دست‌اندرکاران تدوین سند، مسئله‌محوری در این سند پررنگ شود.

  دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با قدردانی از نقش ارزندۀ مجمع خیرین کشور در فرایند تدوین «سند وقف و امور خیریه» و به طور خاص، زحمات دکتر نادر ریاحی سامانی که نمایندۀ هیئت‌مدیرۀ مجمع در جلسات نگارش سند بوده‌اند، گفت: برای تدوین این سند در طول یک سال اخیر، ده‌ها جلسه برگزار شده و نظر ده‌ها متخصص و کارشناس اخذ شده است، اما لازم برای تکمیل کار در هفته‌های پیش رو، باز هم نظرات خیرین و افراد صاحب‌نظر در حوزۀ خیریه اخذ شود تا با همدلی همه فعالان خیر، ضمانت اجرایی این سند بالا برود.    

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه به ایدۀ تأسیس سازمان «خیر و احسان» نیز که توسط مجمع خیرین کشور پیگیری می‌شود، اشاره کرد و اظهار داشت: تأسیس این سازمان را که در سند وقف و امور خیریه نیز پیش‌بینی شده است، پیگیری خواهیم کرد. باید تلاش کنیم تا با توجه به 850 همت بدهی دولت، بار مالی به دولت اضافه نکنیم و این سازمان نه‌تنها نیاز به بودجۀ دولتی نداشته باشد، بلکه بتواند با ساماندهی فعالیت‌های خیریه، باری از دوش دولت و کشور بردارد. 

 مهندس حبیب‌الله بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: ظرفیت بیش از 70 هزار مؤسسه خیریه و سازمان مردم‌نهاد و گروه جهادی در کشور، ظرفیتی برای کمک به نظام است. باید از این ظرفیت به درستی و بهینه استفاده شود، به این منظور سازمانی لازم است تا صدور پروانه، ارزیابی خیریه‌ها و نظارت بر آن‌ها و نیز رسیدگی به مسائل صنفی خیرین و خیریه‌ها را انجام دهد. از این جهت، در پی تأسیس سازمان خیر و احسان هستیم و خوشبختانه با توجه و اهتمام دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی و همکاران ایشان، اقدامات ارزنده‌ای برای ایجاد این سازمان انجام شده است که امیدواریم با برنامه‌ریزی و زمان‌بندیِ مشخص به سرانجام برسد.   

 در ادامه، دکتر محسن ولیئی؛ مدیرعامل مجمع خیرین کشور و معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور به ایراد سخن پرداخت و گفت: در حال حاضر طبق برآوردها، 73 هزار تشکل خیریه و مردم‌نهاد در کشور وجود دارد و 53 هزار مورد آن، گروه جهادی هستند. ما بر این باور هستیم که دست کم، دو برابر این تعداد تشکل خیریه در کشور وجود دارد اما جایی ثبت نشده‌اند، برای مثال بسیاری از خیریه‌ها در مسجد یا به شکل خانوادگی فعال هستند اما فعالیت خود را ثبت نکرده‌‌اند. 

 مدیرعامل مجمع خیرین کشور ادامه داد: در حال حاضر با تعدد مراجع صدور مجوز برای تشکل‌های خیریه مواجه هستیم، برای مثال حدود 11 هزار تشکل از وزارت کشور، 5 هزار تشکل از بهزیستی، دو هزار و 800 تشکل از نیروی انتظامی و 11 هزار مرکز نیکوکاری از کمیتۀ امداد مجوز گرفته‌اند. به این منظور ضرورت دارد تا برای هماهنگی صدور مجوزها، نظارت مؤثر بر خیریه‌ها و ارزیابی و رتبه‌بندی خیریه‌ها سازمانی در کشور وجود داشته باشد. به این منظور تشکیل سازمان خیر و احسان را پیگیری می‌کنیم. 

دکتر سیدمحمدجواد آل احمد، معاون دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه اظهار کرد: با حمایت دبیر شورا، و دغدغۀ ایشان، میز تخصصی وقف و امور خیریه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و تاکنون جلسات خوبی برگزار شده است. یکی از دستاوردهای این جلسات، تدوین سند وقف و امور خیریه است و سازمان اوقاف و امور خیریه هم از آن حمایت کرد. تأکید ما در تدوین این سند این است که بتواند مسائل خیرین و خیریه‌ها را حل کند و سندی نباشد که در کتابخانه‌ها خاک بخورد. 

 در ادامه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اهدای لوح تقدیر به اعضای هیئت‌مدیره و تیم اجرایی مجمع خیرین کشور از تلاش‌های این مجموعۀ پرتلاش قدردانی به عمل آورد.

مجمع خیرین استان آذربایجان غربی راه‎اندازی می‌شود

در بخش دیگری از این جلسه، مصوبات جلسات هفتگی هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور پیگیری شد و برنامه‌های پیش رو مورد بررسی قرار گرفت. بنابر اعلام دکتر محسن ولیئی؛ مدیرعامل مجمع خیرین کشور، هفتۀ آینده مجمع خیرین استان آذربایجان غربی تشکیل می‌شود.  

از دختر گرامی امام راحل (ره) قدردانی شده است

بنابر اعلام مهندس بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور، هفتۀ گذشته، در جلسه‌ای با حضور ایشان و نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهادِ مرتبط با کمک به فلسطین و نمایندگانی از 25 کشور جهان که در مشهد مقدس برگزار شده است، از زهرا مصطفوی؛ دختر گرامی امام خمینی (ره) به پاس خدماتشان در راه آرمان فلسطین، تقدیر به عمل آمده است. این تقدیر بر اساس سفارش مقام معظم رهبری و با قرائت پیام ایشان، همراه بوده است.

مساجد تهران برای کمک به لبنان و غزه پای کار می‌آیند

بر اساس این گزارش، با پیگیری آقایان ولیئی و وفایی، مرکز امور مساجد تهران، کمک‌های مردمی به نفع مردم مظلوم لبنان و غزه، کمک‌های مردمیِ جمع‌آوری‌شده را به هلال‌احمر تحویل خواهند داد.

برنامۀ راهبردی مجمع خیرین کشور تدوین شده است

بنابر اعلام منیژه یونسی؛ مسئول پیگیری برنامه‌های مجمع خیرین کشور، طی هفۀ اخیر در کمیسیونی با حضور محمدحسین رضایی؛ مشاور هیئت‌مدیره و محمدعلی شرافت؛ نمایندۀ بنیاد دانش تدوین شده است که باید در جلسۀ آتی هیئت‌مدیره مورد بررسی قرار گیرد. 

به نوسازی مدارس استان خراسان رضوی کمک می‌شود

 مهندس بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور در پایان این جلسه از رایزنی با استاندار خراسان رضوی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا لیست مدارس نیاز به بازسازی و تعمیر را در این استان احصا کنیم و با همکاری استاندار محترم و مجمع استان، طرح «روزی بیاد دیروز» در مدارس قدیمی و باهویت اجرا شود.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...