به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دبیرخانۀ نخستین جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری طی ماههای اخیر به همت تعدادی از سازمانهای مرتبط با نیکوکاری و همکاری تعدادی از شبکههای ملی نیکوکاری و تشکلهای خیریه تشکیل شده است. «ترویج کار تخصصی و حرفهای در فعالیتهای نیکوکارانه»، «معرفی الگوهای برتر حوزۀ نیکوکاری» و «تجلیل از تشکلهای خیریه برتر» مهمترین اهداف این جشنواره هستند.
«سازمان اوقاف و امور خیریه»، «سازمان امور اجتماعی کشور»، «سازمان بهزیستی کشور»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «معاونت اجتماعی فراجا»، «بنیاد تعالی زندگی»، «مرکز خیر ماندگار»، «شبکۀ ملی خیریههای حامی ایتام» و «شبکۀ ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه» از برگزارکنندگان این جشنواره هستند.
یکی از شرکتکنندگان حاضر در این جشنواره، بنیاد حضرت رقیه (س) است و این بهانهای است تا با حسین صمدیان، مدیرعامل بنیاد خیریه حضرت رقیه (س) صحبت کنیم. او درباره بنیادی که 17 سال از عمرش میگذرد میگوید، بنیادی که از اهدافش، محرومیتزدایی در مناطق مرزی کشور است.
-در ابتدا به طور مختصر درباره بنیاد خیریه حضرت رقیه (س) توضیح میفرمایید؟
بنیاد حضرت رقیه (س) در راستای محرومیتزدایی و در سراسر کشور فعالیت میکند. این بنیاد خیریه از سال 86 شروع به کار کرده است و در حال حاضر در سراسر کشور، شعبه دارد. در تهران هم دو شعبه در غرب و شرق تهران، فعال هستند تا در مجموع 33 شعبه در کشور و به نام بنیاد حضرت رقیه (س) فعالیت کنند. عمده فعالیتهای ما بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری در 14 استان مرزی کشور است. درمجموع آغوش ما در بنیاد خیریه حضرت رقیه (س)، به روی همه خیریهها باز است و آماده انجام کارهای مشترک با هم هستیم و دیگر بنیادها و خیریهها را دعوت به همکاری با بنیاد میکنیم.
- در خیریه بنیاد حضر رقیه (س) چه اهداف و فعالیتی را دنبال میکنید؟
عمده فعالیتهای ما در 14 طرح، ارائه میشود؛ از جمله تامین جهیزیه، تامین سبد خوراکی و لوازمالتحریر، کمک به هزینههای درمان، اشتغالزایی، آزادسازی زندانیان و ... انجام میشود. تا به حال بیش از 70 هزار جهیزیه برای دختران ساکن در مناطق محروم تهیه کردهایم و یا 80 هزار سبد خوراکی با کمک خیرین بنیاد حضرت رقیه (س) تهیه شده و به دست افراد نیازمندان رسیده است.
- مجوز شما از کدام نهاد گرفته شده است؟
در سال 86 و از وزارت کشور مجوز فعالیت را دریافت کردیم.
- با چه هدفی در جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری ثبتنام کردید؟
هم آقای دکتر ولیئی و هم دوستان ما در جشنواره حضور داشتند و برای این که ارتباطات بیشتری با مجموعهها و بنیادهای خیریه دیگر داشته باشیم، در این جشنواره شرکت کردیم.
- به نظر شما این جشنواره چه فوایدی برای خیریهها دارد؟
این که همه خیریهها دور هم جمع شدهاند و در واقع تجمیع خیریهها و بنیادها را با برگزاری جلسات خواهیم داشت، میتواند به ارتقای سطح خدماترسانی به افراد نیازمند کمک کند. میتواند باعث ایجاد زبان مشترک بین خیریهها و بنیادهای عامالمنفعه باشد و به کاهش موازیکاری و ارائه خدمات تکراری بینجامد و در کنار آن، منجر به ایجاد کارهای مشترک بین خیریهها و بنیادها شود.
- چه انتقادات یا پیشنهاداتی نسبت به این جشنواره دارید؟
متاسفانه از زمانی که این جشنواره راهاندازی شده است، خودم به صورت حضوری نتوانستم در جلسات مربوط به آن شرکت کنم و واحد ارتباطات ما در جلسات این جشنواره شرکت کرده است؛ اما امید من است که این اتفاق تنها در حد یک جشنواره باقی نماند؛ باید توجه داشته باشیم که این جشنواره با برگزاری یک سمینار نمیتواند موفق باشد. این جشنواره باید وارد کار اجرا یا جریانسازی شود.
دیدگاه خود را بنویسید