به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نمایندگانی از سازمانهای جامعۀ مدنی کویت، با انتشار بیانیهای از شیخ احمد عبدالله الاحمد الصباح؛ نخستوزیر این کشور خواستند تا بستر لازم جهت حمایت از معلمان فلسطینی شاغل در کویت را فراهم کند و برای حفاظت و حمایت بیشتر، مقدمات سفر خانوادههای آنان را به کویت مهیا سازد.
از دههها قبل در نظام آموزشوپرورش کویت، صدها معلم فلسطینی مشغول به کار بودهاند و شاید بتوان گفت که آنان ساختار اولیۀ نظام آموزشی مدرن را در کویت بنا نهادهاند. اولین هیئت آموزشی فلسطینی در سال 1936 وارد کویت شد. در سالهای بعد، فلسطینیها با همکاری شماری از معلمان مصری تحولی اساسی در نظام آموزش کشورهای حاشیۀ خلیج فارس به وجود آوردند.
معلمان فلسطینی در کویت پیشگامان عرصۀ آموزش به حساب میآیند. دولتهای کویتی همواره از تلاش معلمان فلسطینی در استحکام نظام آموزشی این کشور، مخصوصاً در درسهای ریاضی و فزیک قدردانی کردهاند و امیر کویت نیز در مناسبهای مختلف از آنان تجلیل به عمل آورده است.
(جمعی از معلمان فلسطینی در مهمانی سفارت فلسطین در کویت)
بسیاری از معلمان فلسطینی با اشغال کویت توسط عراق، برای مدتی این کشور را ترک کردند، اما در دهۀ اخیر بار دیگر حضور معلمان فلسطینی در نظام آموزشوپرورش کویت تثبیت و پُراهمیت شده است. با شروع بحران در غزه، بسیاری از خانوادههای این معلمان در شرایط آوارگی و بحرانی به سر میبرند. به همین دلیل جامعۀ مدنی کویت برای قدردانی از زحمات چنددههای معلمان فلسطینی در این کشور و حمایت از زنده نگهداشتن نام فلسطین، خواهان الحاق خانوادهها به معلمان است.
این سازمانها در بیانیه خود اعلام داشتهاند که «ما سازمانهای جامعۀ مدنی کویت خواهان رسیدگی به وضعیت معلمان فلسطینی هستیم که با توجه به شرایط غیرانسانی که در غزه جریان دارد، معلمان فلسطینی بتوانند به همراه خانوادههای خود به کویت سفر کنند. همچنین از آنجا که کویت یکی از کشورهای پیشرو در زمینۀ امداد و امور خیریه است، ما به عنوان نمایندگان جامعۀ مدنی از نخستوزیر درخواست میکنیم تا به معلمان و خانوادههایی که در معرض آسیب هستند رسیدگی شود.»
پویش حمایت از معلمان فلسطینی که از سوی نهادهای مدنی در کویت شکل گرفته، خواستار حمایت و حفاظت از معلمان است؛ زیرا به باور آنان حمایت از معلمان فلسطینی به معنای ادامهدار شدن جنبش فلسطین است.
منبع:
دیدگاه خود را بنویسید