08 خرداد 1403
توصیه «ورلد ویژن» به سرمایه‌گذاران توسعه: 10 درصد از بودجه طرح‌ها را به کودکان اختصاص دهید
مؤسسه تحقیقاتی و خیریۀ «ورلد ویژن» (World Vision) در گزارشی اعلام کرد که  کشورهای توسعه‌یافته، در سرمایه‌گذاری‌هایی که برای طرح‌های توسعه‌ای در  کشورهای درحال توسعه انجام می‌دهند، تنها 5 درصد از بودجه را به کودکان  اختصاص می‌دهند، در حالی که باید حداقل 10 درصد اختصاص بدهند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، موسسۀ تحقیقاتی «وردلد ویژن»(World Vision) در یکی از آخرین تحقیقات خود گزارش می‌دهد که تنها پنج درصد از کمک‌های جهانی کشورهای ثروتمند به کودکان اختصاص می‌یابد. این در حالی است که هزینه‌کردن تنها یک دلار می‌تواند منجر به منفعت ده دلاری برای هر یک کودک شود. 

 ورلد ویژن که فعالیت خود را به تمرکز بر موضوع کودکان، خانواده‌ها و جوامعشان بر مقابله با علل ریشه‌ای فقر و بی‌عدالتی، اختصاص داده، در تحقیقات اخیر خود با همکاری موسسه «ارنست و یانگ» (Ernst & Young) نشان داده است که تأثیر سرمایه‌گذاری بر روی کودکان در پروژه‌های نیکوکارانه 10 برابر بیشتر جواب می‌دهد.

کودکان تنها هفت درصد از کمک‌های توسعه‌ای را در سطح جهان دریافت می‌کنند، در حالی‌ که معمولا 46 درصد جمعیت آسیب‌پذیر و نیازمند به کمک را تشکیل می‌دهند. گزارش ورلد ویژن به رهبران کشورهای توسعه‌یافته و ثروتمند توصیه می‌کند که حداقل 10 درصد افزایش بودجه هر برنامه یا طرح توسعه‌ای را به کودکان اختصاص دهند. گزارش همچنان نشان می‌دهد که علیرغم سرمایه‌گذاری‌های بیشتر برای کودکان در سال‌های اخیر، از میانگین سالانه 207 میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری جهانی توسعه‌ای ODA)  (1))، تنها 5 درصد آن بر کودکان متمرکز است و 7 درصد دیگر به برنامه‌های حمایت از کودکان اختصاص یافته است.

 «اندرو مورلی»، مدیرعامل ورلد ویژن بین‌المللی، درمقدمه گزارش خود به این موضوع اشاره می‌کند: «که کودکان لایق شرایط بهتری هستند. ما مدت‌هاست می‌دانیم که سرمایه‌گذاری روی کودکان امری اخلاقی است. اما اکنون می‌توانیم ببینیم که این امر از نظر اقتصادی نیز منطقی است. ما در بحبوحه یک بحران جهانی برای کودکان هستیم. چندین دهه پیشرفت در زمینه بقا، آموزش، تغذیه و حفاظت متوقف‌شده و حتی به عقب‌افتاده و تنها پنج درصد از کمک‌های توسعه‌ای کشورهای پیشرفته به‌طور مستقیم برای نیازهای  کودکان هدف‌گذاری شده است که باید  فوراً افزایش یابد.»

این  گزارش در راستای تغییر  سیاست‌های  کشورهای توسعه‌یافته، پیشنهاداتی را به همه کشورهای مشارکت‌کننده ODA ارائه می‌دهد:

  • افزایش سرمایه‌گذاری مربوط به کودکان یعنی حداقل افزایش 10 درصدی در سرمایه‌گذاری مربوط به کودک توسط هر کشور کمک‌کننده ODA  و در هر سال، زیرا این کشور‌ها پتانسیل دوبرابرکردن بودجه‌های اختصاص‌داده‌شده به کودکان رادارند.
  • سیاست‌ها و استراتژی‌ها باید به صورتی باشند که کودکان در اولویت بودجه و سیاست‌های  کلیدی باشند.
  • پاسخگوبودن در قبال مسئله نیز از توصیه‌های مهم این گزارش است. بدان معنا که باید با جوانان نیز به عنوان بخشی از فرآیندهای سیاستگذاری مسائل توسعه، مشورت شود. دولت‌های شرکت‌کننده باید از نفوذ خود در اجلاس سران G7 و اجلاس آینده سازمان ملل استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود که نیازهای کودکان فراموش نمی‌شود.

 وردلد ویژن در نتیجه‌گیری آخر گزارش خود چنین عنوان می‌کند که  سرمایه‌گذاری روی کودکان باعث بهبود رفاه پایدار و استانداردهای زندگی آن‌ها، خانواده و جوامع‌شان می‌شود. کمک‌های هدفمند برای کودکان در روند توسعه باید به شکلی باشد که حداقل  10 درصد افزایش یابد تا مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی، حفاظتی و حمایتی مورد نیاز در مواقع اضطراری تامین و  اطمینان حاصل شود که هر دختر و پسری می‌تواند به پتانسیل خدادادی خود در زندگی دست یابند.

وضعیت خطرناک برای کودکان در خاورمیانه

ورلد ویژن در بخش‌هایی دیگر از گزارش خود به وضعیت کودکان در خاورمیانه اشاره می‌کند و اشاره دارد که روزانه حداقل 59 کودک به دلیل گرسنگی و مسائل مربوط به آن در خاورمیانه می‌میرند و هشدار می‌دهد که اگر درگیری‌ها در خاورمیانه  ادامه یابد، زندگی و رفاه میلیون‌ها کودک دیگر در خطر است. کودکان به شدت تحت تأثیر خشونت مداوم در سراسر خاورمیانه هستند. تنها در کرانه باختری و غزه، میلیون‌ها نفر دیگر تحت تأثیر گرسنگی، مسائل روانی اجتماعی و محرومیت از مدرسه قرار خواهند گرفت.

«مری نجری»، مدیر واکنش جهانی گرسنگی ورلد ویژن می‌گوید «اقدام فوری جان هزاران کودک را نجات خواهد داد. اما فقط زنده ماندن کافی نیست. دختران و پسرانی که زنده بمانند، همچنان از اثرات طولانی‌مدت آسیب جسمی و روحی، گرسنگی و سوء تغذیه رنج خواهند برد. تحمل محرومیت شدید غذایی بر تمام جنبه‌های زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارد.


گزارش از نرگس اسفندیاری 


پی‌نوشت:

1-کمک‌ها و سرمایه‌گذاری دولتی توسعه (DAC و  ODA)  به عنوان کمک‌های دولتی از سوی کشورهای گروه صنعتی و توسعه یافته تعریف می‌شود که توسعه اقتصادی و رفاه کشورهای در حال توسعه را به صورت خاص ارتقاء داده و مورد هدف قرار می‌دهد. این کمک‌ها را به عنوان «استاندارد طلایی» کمک‌های خارجی و  منبع اصلی تامین مالی برای کمک‌های توسعه‌ای می‌شناسند.

منبع:

گزارش ریلیف وب به نقل از نشریه نیو ورلد ویژن


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...