به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مستند «بنیآدم» از مجموعه مستند «انسانسازان» که با هدف فرهنگسازی در کار خیر و واکاوی زندگی خیرین مدرسهساز با همکاری آموزش و پرورش و مجمع خیرین مدرسهساز تهران ساخته شده است، ساعت ۲۰ شامگاه نهم فروردین از شبکه مستند سیما پخش شد.
در این مستند به زندگی امیرنعمت بنیآدم؛ خیّر مدرسهساز که سالها به عنوان رئیس مجمع خیرین مدرسهساز تهران، مدیر ورزش همگانی پارک ملت و عضو انجمن ورزشهای روزانه فدراسیون ورزش همگانی فعالیت میکرد، پرداخته شد. وی که در سال ۱۳۲۵ در زنجان به دنیا آمد و بعد از پدر و مادرش، جهان پهلوان تختی را الگوی خود در جوانمردی و مردمداری میداند در سال ۱۳۷۲ اولین مدرسه خود در رباط کریم را ساخت.
دانشآموختگان دارالفنون تاریخساز شدند
امیرنعمت بنیآدم در مورد مدرسه دارالفنون گفت: اشعار زیبایی از سعدی، خاقانی و فردوسی در این مدرسه که بانی آن امیرکبیر است، به چشم میخورد. از دارالفنون چهرههای برجستهای خارج و ماندگار شدند. من در این مدرسه درس خواندم و لحظه به لحظه آن برایم خاطره است. دارالفنون در تمام دنیا شناخته شده است و امیر کبیر با تاسیس آن جهش عظیم در علم و دانش بوجود آورد و اگر اجل مهلت میداد، بیشتر مثمر ثمر میشد.
وی با بیان اینکه در مکانهایی همچون دارالفنون زیاد یاد گرفتم، عنوان کرد: دانشآموختگان دارالفنون بارور و تاریخساز شدند. تعدادی از مدرسان دانشگاه و دبیران مدارس در سراسر کشور از فارغالتحصیلان دارالفنون هستند که در ایران رشد فرهنگی به وجود آوردند.
بنیآدم اولین مدرسهاش را در سال 1372 به پیشنهاد یکی از دوستانش در روستای آلارد رباط کریم ساخت، جایی که بچهها به دلیلی نبود مدرسه در اصطبل نیمکت گذاشته بودند و درس میخواندند. تعدادی از بچهها هم برای رفتن به مدرسه در منطقه دیگر باید از جادهای خطرناک عبور میکردند که تعدادی بر اثر تصادف فوت شدند و یکی هم فلج شد. این خیّر در روستای چریکآباد در آذربایجان غربی هم مدرسه ساخت. در آنجا روی قبرستانها کانکس گذاشته بودند و بچهها درس میخواندند.در چنین شرایطی بچهها که اکثرا هم دختر بودند، جنازهها را میدیدند و خدا میداند که چطور برای درس خواندن بر ترس خود فائق میآمدند.
توجه خاص بنیآدم به ساخت مدارس دخترانه
بنیآدم با بیان اینکه در هر روستای فاقد مدرسه در زنجان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مدرسه به خصوص مدرسه دخترانه میسازم، عنوان کرد: در مدارس روستایی بعد از مقطع ابتدایی، دختران و پسران از هم جدا میشوند و بسیاری از دختران به خاطر نبود مدرسه در روستای خود و عدم اجازه برای رفتن به روستا یا شهر برای ادامه تحصیل، ترکتحصیل و در سن کم شوهر میکنند. اگر دختران تحصیلکرده باشند، فرد تحصیل کرده سراغشان میآید، بچههای خوب تربیت میکنند و زندگیشان خوب میشود که به نفع جامعه هم هست.
این خیّر مدرسهساز به مدارسی که ساخته است، می رود و برای بچهها در مورد اهمیت علم و ضرورت بخشندگی سخنرانی می کند. وی معتقد است دانش و علمی که معلمان به دانش آموزان میدهند کمتر از ساخت مدرسه نیست زیرا معلمان ، بچه ها را امیدوار میکنند و باعث میشوند آنها به راه و رسم زندگی پی ببرند. این خیّر به دانشآموزان توصیه میکند تا میتوانند درس بخوانند و علم بیاموزند زیرا تنها چیزی که در زندگی به درد آنها و و فرزندانشان در آینده میخورد، علم است.
ساخت 170 مدرسه به همت ورزشکاران پارک ملت
بنیآدم با بیان اینکه ورزشکاران پارک ملت را به حوزه مدرسهسازی آوردم، تصریح کرد: آنها تاکنون ۱۷۰ مدرسه در سراسر ایران ساختند. پارک ملت بزرگترین خدمتی که به جامعه کرد، بسترسازی مناسب برای ورزش همگانی بود. پارکهای دیگر هم از پارک ملت الگو گرفتند و امروز ورزش همگانی تقریباً در تمام پارکها انجام میشود. این امر برای سلامت جامعه ضروری است. در کنار ورزش همگانی در پارک ملت کارهای حاشیهای هم انجام میدادیم مانند جمعآوری کمکهای مردمی برای تهیه جهیزیه و کمک به مستمندان و بعد از انقلاب به ساخت مدرسه رو آوردیم.
این خیّر مدرسهساز که گویی شعر «بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند» را سرلوحه زندگی خود قرار داده است با دیدن دانشآموزانی که در مدارس ساخته شده به همت خود و خیرین دیگر درس میخوانند به وجد میآید. بنیآدم وقتی دانشآموزان را در مدارس شاداب و خوشحال میبیند، خوشحال میشود زیرا معتقد است هر خیری که مدرس میسازد وقتی حاصل دسترنج خود که دانشآموزان درسخوان هست را میبیند، خوشحال میشود.
برای دیگران بیشتر نافع باشید تا برای خود
بنیآدم خطاب به دانشآموزان اظهار داشت: در زندگی با برنامه و با هدف باشید. اگر در زندگی آرامش و آسایشی دارید، آن را با دیگران به خصوص کسانی که آرامش و آسایش ندارند، شریک شوید. با علم و تحصیل، آدمهای اثرگذاری میشوید. سعی کنید برای دیگران بیشتر نافع باشید تا برای خود. شما هم میتوانید خّیر باشید. سعی کنید در آینده، پزشک و مهندس شوید زیرا فایده شما برای جامعه در کسوتی که به دست میآورید، بیشتر است.
منصوره داراضربی؛ همسر امیرنعمت بنیآدم در مورد تدریس خود به نوجوان افغانستانی خاطرنشان کرد: در خانه به نوجوان افعانستانی که به عنوان خدمتکار در خانه ما کار میکند، درس میدهم. این نوجوان سواد نداشت اما دوست دارد خواندن و نوشتن یاد بگیرد و استعداد خوبی هم دارد. برای همین به او آموزش میدهم.
کار خیر در هر مکانی با هر مقداری امکانپذیر است
وی با بیان اینکه هر کسی میتواند کار خیر انجام دهد، گفت: کار خیر به این نیست که صرفاً مدرسه بسازیم و یا کار بزرگی انجام دهیم. هر کسی که پندار و گفتار نیک دارد، میتواند کار نیک انجام دهد. کار نیک کردن و آموزش دادن به یک فرد در هر مکانی امکان دارد. بخشش و نیکی کردن با هر مقدار و در هر جایی امکانپذیر است.
امیرنعمت بنیآدم راز کار همه خیرین را در این مصرع میداند :«ما را به تو سِریست که کس محرم آن نیست.» این خیّر اعتقاد دارد که آینهای به نام وجدان وجود دارد و هر کسی که روبروی این آینه مینشیند باید به خود بگوید: «من در کجای زندگی هستم و آیا غیر از خودم به دیگران هم فکر میکنم؟» اگر جواب مثبت است، فرد رستگار هست و خدا خشنود. با این دیدگاه وی ۵۰ سال پیش از خدا کمک خواست تا کاری کند که موجب رستگاری خود و خشنودی خدا باشد و با همین نیت به سوی ساختن جامعهای سالم از طریق مدرسهسازی هدایت شد.
گزارش از مریم داوری
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
عالی
ناشناس
سلام وقت بخیر استاد بنی آدم من واسه شما یه نامه فرستادم توسط همکار خانمتون پس چرا جواب ندادید ؟