به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، کنفرانس تأسیس «پلتفرم جهانی سازمانهای مردمنهاد جنوب»، در باکو برگزار شد و رهبران و نمایندگان تأثیرگذار جامعه مدنی از ۱۱۶ کشور، که حدود ۸۰ درصد از جمعیت جهان را نمایندگی میکنند، گرد هم آورد. این مجمع بزرگ، مناطقی از آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و اقیانوسیه را در بر میگیرد و رویدادی بزرگ برای جامعه مدنی جنوب جهانی محسوب میشود.
لازم به ذکر است که ابتکار ایجاد این پلتفرم توسط «مجمع ملی سازمانهای مردمنهاد آذربایجان» در پاییز ۲۰۲۴، در چارچوب COP29(بیستونهمین دورۀ اجلاسهای تغییرات آبوهوایی)، آغاز به کار کرد و با حمایت گسترده بینالمللی قرار شد تا ائتلافی از سازمانهای مردمنهاد حاضر COP29 پلتفرمی را با نام پلتفرم جهانی سازمانهای مردمنهاد جنوب، تاسیس نمایند.
هدف این پلتفرم، ارتقای موضع واحد در صحنه بینالمللی از جمله در سازمان ملل متحد، برای هماهنگی اقدامات کشورهای جنوب جهان در مبارزه با فقر، اثرات تغییرات اقلیمی، نابرابری دیجیتال، بیعدالتی تجاری و سایر چالشها و همچنین تقویت همکاری بین کشورهای جنوب (کشورهای درحال توسعه و کمتر توسعهیافته) است. در طول این کنفرانس دو روزه، نمایندگانی از سازمانهای غیردولتی برجسته جهانی سخنرانی و گفتگوی تعاملی داشتند و بر اهمیت «اصول باندونگ» که ۷۰ سال پیش در اندونزی برای ارتقای حاکمیت، برابری و همکاری مسالمتآمیز بین ملتها تصویب شد، تأکید کردند.
منبع:aze.media
دیدگاه خود را بنویسید