28 فروردین 1404
دردسرهای خیریه‌ای برای شاهزادۀ انگلیسی
یکی از خیریه‌های وابسته به «هری»، کوچکترین فرزند پادشاه بریتانیا و همسرش «مگان مرکل» با انتقادات گسترده در زمینۀ عدم شفافیت، عملکرد ضعیف در اجرای پروژه‌ها و استفاده از موقعیت سلطنتی در پیشبرد کارها، مواجه شده و باعث شده است که «هری» از حمایت مالی این خیریه انصراف دهد. این مسئله، نشان‌دهندۀ حساسیت عمومی در انگلستان به نحوۀ مدیریت خیریه‌هاست.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، رسانه‌های دنیا در چند ماه اخیر گزارش‌های مختلفی را از رسوایی مالی شاهزاده هری (فرزند پادشاه بریتانیا) و همسرش مگان مرکل، در رابطه با مدیریت چند خیریه منتشر کرده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که رسوایی‌های مرتبط با فعالیت‌های خیریه شاهزاده هری و مگان مارکل عمدتاً حول محور شفافیت مالی، عملکرد ضعیف در اجرای پروژه‌ها و استفاده از موقعیت سابقشان در خانواده سلطنتی می‌چرخد.

 با ادامه انتقادات به هری، شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داده است که وی در تصمیمی غافلگیرانه‌ استعفای خود را به عنوان حامی یک بنیاد خیریه به نام «سنیتیبال» (Sentebale)، پس از یک کشمکش داخلی طولانی با مدیریت این خیریه در پی رسوایی‌های اخیر، اعلام کرده است.

 رسوایی‌های مرتبط با خیریه سینتیبال

 سینتیبال یک سازمان خیریه است که در سال ۲۰۰۶ توسط شاهزاده هری و شاهزاده سیه‌سو از لسوتو (کشوری واقع در جنوب آفریقا) برای کمک به کودکان مبتلا به ایدز در آفریقا تأسیس شد. در سال‌های اخیر این خیریه با برخی انتقادات و چالش‌ها مواجه بوده است و در سال ۲۰۲۰، گزارش‌هایی مبنی بر اینکه بخش قابل‌ توجهی از بودجه سینتیبال صرف هزینه‌های اداری و حقوق‌های بالا شده، منتشر شده است. منتقدان می‌گویند تنها ۴۰ درصد از کمک‌های مالی این خیریه به صورت مستقیم به برنامه‌های حمایتی می‌رسد.

 در سال ۲۰۲۲، یک بازرس مالی در انگلیس هشدار داد که این خیریه باید شفافیت بیشتری در گزارش‌دهی مالی داشته باشد تا از سوءظن‌ها جلوگیری شود. پس از استعفای هری و مگان از مقام رسمی سلطنتی در سال ۲۰۲۰، برخی حامیان مالی بزرگ از جمله برخی شرکت‌های خصوصی، حمایت خود را از سینتیبال کاهش دادند. رسانه‌ها گزارش دادند که این خیریه با کاهش ۲۵ درصدی در کمک‌های مالی در سال ۲۰۲۱ مواجه شد.

 در سال ۲۰۲۳، یک گزارش تحقیقی از سوی روزنامه تایمز ادعا کرد که برخی از پروژه‌های این خیریه فاقد نظارت کافی بوده و نتایج ملموسی نداشته‌اند و در سال‌های اخیر تمرکز خود را از کمک مستقیم به کودکان مبتلا به ایدز به پروژه‌های عمومی‌تر تغییر داده که باعث کاهش تأثیرگذاری و حمایت از کودکان شده است.

 سایر انتقادات علیه عملکرد خیریه شاهزاده انگلیسی: خیریه‌ای ضد فلسطین

عملکرد بنیاد خیریه آرچول (Archewell) از دیگر خیریه‌هایی که توسط هری و مگان تأسیس شده نیز محور بسیاری از انتقادات در ماه‌های اخیر بوده است و این خیریه با اتهام عدم شفافیت مالی و نحوه هزینه‌کرد کمک‌های مردمی در سالیان گذشته مواجه بوده است. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که بخش قابل‌ توجهی از بودجه صرف هزینه‌های اداری و حقوق‌های بالا شده است؛ درحالی‌که سهم کمتری به پروژه‌های خیریه اختصاص یافته است. همچنین، این بنیاد به دلیل عدم انتشار گزارش‌های مالی دقیق و به‌موقع، مورد انتقاد نهادهای نظارتی قرار گرفته است.

 بنا بر گزارش سایت میدل ایست آی، بنیاد آرچول که توسط این زوج در سال 2020 تأسیس شد، از سال 2023 دو کمک مالی به ارزش 42 هزار پوند (تقریباً 55 هزار دلار) به ائتلاف زنان مسلمان میلواکی، اعطا کرده بود اما بعد از آنکه جانان نجیب؛ بنیانگذار این سازمان خیریه، خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل و خواستار آزادی فلسطین شد، بنیاد آرچول در نامه‌ای به او اعلام کرد:  اخیراً از پست وبلاگی شما مطلع شده‌ایم که با ارزش‌های بنیاد در تضاد است. ما به‌عنوان یک بنیاد، تنوع دیدگاه‌ها و پیشینه‌ها را گرامی می‌داریم، اما تحمل کلمات، اعمال یا تبلیغات نفرت‌آمیز را نداریم.

 سازمان خیریه ائتلاف زنان مسلمان میلواکی نیز در پاسخ به قطع کمک‌ها اعلام کرده است: ما اقدامات سریع و مؤثری را در پاسخ به جنگ غزه انجام داده‌ایم و تلاش‌های خود را برای افزایش آگاهی و مطالبه حقوق بشر برای فلسطینیان قطع نخواهیم کرد. شاهزاده هری قبلاً تعهد خود را به مسائل عدالت اجتماعی اعلام کرده و گفته است که از بین‌ بردن نژادپرستی، مستلزم همکاری همه افراد در این سیاره است که این اقدامِ بنیادِ او مخالف این آرمان است.

 منابع:

 الجزیره

 القدس


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...