به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سازمان خیریه پزشکی پزشکان بدون مرز (MSF)، میگوید: غزه به یک گور دستهجمعی برای فلسطینیان و کسانی که به آنها کمک میکنند تبدیل شده است؛ زیرا اسرائیل همچنان از ورود کمکهای بشردوستانه، جلوگیری میکند. پزشکان این خیریه میگویند: در چند روز اخیر، اسرائیل جنایات خود را در جنوب رفح ادامه داده است. این سازمان خیریه از اسرائیل خواسته است تا محاصره غیرانسانی و مرگبار را لغو کند و آتشبس را بازگرداند.
آماند بازرول؛ هماهنگکننده اضطراری پزشکان بدون مرز گفته است: ما علاوهبر قتل عام و نسلکشی، شاهد تخریب و جابهجایی اجباری کل جمعیت غزه هستیم. هیچ جای امنی برای فلسطینیها، امدادگران و مؤسسات خیریه وجود ندارد و امداد بشردوستانه تحت فشار، ناامنی، کمبود و بحران تدارکات است.
به گفته وزارت بهداشت غزه، رژیم صهیونیستی، بیش از 51 هزار نفر را در این سرزمین به شهادت رسانده است و سازمان ملل میگوید از زمان آغاز حمله زمینی ارتش اسرائیل، 409 امدادگر در غزه کشته شدهاند. تاکنون یازده همکار و داوطلب سازمان پزشکان بدون مرز نیز در حین انجام وظیفه، کشته شدهاند.
سازمان پزشکان بدون مرز، در بیانیه خود اعلام داشته است که نیروهای اسرائیلی حملات نظامی را از طریق هوا، زمین و دریا به نوار غزه فلسطین از سر گرفته است و گسترش میدهند، مردم را به اجبار جابهجا و به عمد و به صورت جنایتی سیستماتیک، کمکهای اضطراری را مسدود میکنند. مجموعه حملات مرگبار اسرائیل نشاندهنده بیتوجهی آشکار به امنیت کارکنان بشردوستانه و پزشکی در غزه است.
این سازمان در بیانیه خود اعلام کرده است که از 18 مارس، پزشکان بدون مرز نمیتوانستند به بیمارستان اندونزیایی در شمال غزه بازگردند؛ جایی که تیمهای این سازمان قرار بود فعالیت بخش اطفال را آغاز کنند، اما مجبور شدند از بیمارستان صحرایی که درست در کنار محوطه مستقر شده بود فرار کنند. کلینیکهای سیار پزشکان بدون مرز در شمال غزه به حالت تعلیق درآمدهاند و در جنوب، تیمها قادر به بازگشت به درمانگاه الشبوره در رفح نیستند.
محاصره کامل غزه باعث کاهش ذخایر مواد غذایی، سوخت و پزشکی شده است. پزشکان بدون مرز به ویژه با کمبود داروها برای مدیریت درد و بیماریهای مزمن، آنتیبیوتیکها و مواد جراحی حیاتی مواجه هستند. عدم تکمیل سوخت در سراسر نوار غزه منجر به تعلیق اجتنابناپذیر فعالیتها میشود؛ زیرا بیمارستانها برای زنده نگه داشتن بیماران بحرانی و انجام عملیات نجات به ژنراتورهای برق متکی هستند.
بازرول میگوید: مقامات اسرائیل به عمد از ورود همه کمکها به غزه برای بیش از یکماه جلوگیری کردهاند. وی معتقد است: «این یک شکست بشردوستانه نیست، این یک انتخاب سیاسی و یک حمله عمدی به توانایی مردم برای بقا است که اسرائیل بدون مجازات آن را انجام میدهد».
منابع:
دیدگاه خود را بنویسید