به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، رئیس مرکز خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر جشنوارۀ ملی نشان نیکوکاری، در حاشیه گردهمایی اعضای دبیرخانههای استانی دومین جشنوارۀ نشان نیکوکاری به گفتوگو با خبرنگار خیر ایران پرداخت و در پاسخ به این پرسش که در جلسه امروز شاهد چه اتفاقاتی بودیم، بیان کرد: اولین دوره جشنواره ملی نشان نیکوکاری، به همت نهادهای حاکمیتی و همچنین تشکلهای مردمی و با حضور هزار و 998 تشکل و خیریه در کل کشور برگزار شد و 27 مؤسسه و تشکل خیریه نشان نیکوکاری دریافت کردند.
وی در ادامه افزود: بعد از برگزاری جشنواره، ارزیابی را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که جشنواره باید به صورت سالانه برگزار شود؛ چون اگر بخواهیم اهدافی که در جشنواره در نظر گرفته بودیم را پیاده کنیم، باید به اینصورت برگزار شود. یکی از آن اهداف تبلیغ و ترویج و نهادینهسازی امر خیر به صورت حرفهای و تخصصی است و اینکه بتوانیم مؤسسات الگو را به جامعه معرفی کنیم و مهمتر از همه اینها نیز بحث نهادینهسازی شاخصهای مؤسسه مطلوب یا استاندارد و در ترازی است که استانداردهای بهرهوری را داشته باشد و بتوانیم این مؤسسات را معرفی کنیم. بیش از 220 شاخص به صورت بینالمللی وجود داشت که از آن میان، 78 شاخص استخراج شد و از آن میان هم حدود 11 محور استخراج شد و قصد داشتیم که این محورها نهادینه شود.
شرفخانی گفت: بر همین اساس دبیرخانه تصمیم گرفت که جشنواره به صورت سالانه برگزار شود و در طول سال نیز یکسری دورههای آموزشی برای مؤسسات داشته باشیم و به تعبیری دوره راهبری را داشته باشیم و در کنارش نیز همایشها را برگزار کنیم و از طریق این همایشها برنامههای علمی و برنامههای تبیین شاخصها را نسبت به مخاطبین داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بر همین اساس، ضرورت داشت برای دبیرخانههایی که به عنوان نهادهای حاکمیتی هستند، یک برنامه همایشی در تهران برگزار کنیم که نمایندگانی از نهادهای مختلف در آن شرکت کنند که امروز برگزار شد و هدفمان این بود که دبیرخانههای استانی را تشکیل بدهند و بعد، دبیرخانههای استانی آمار و اطلاعات مؤسسات استان خود را استخراج کنند و مکاتبات و ارتباط با مؤسسات را ایجاد کنند و به تبیین اهداف جشنواره بپردازند. در کنارش نیز برای همایشهای علمی و همایشهای توجیهی و آموزشی در استانها برنامهریزی داشته باشند. الحمدلله امروز به نحو احسن این اجلاس برگزار شد و از مجموعههای مختلف حضور داشتند و مهمتر از همه اینکه ارتباطی بین نمایندگان نهادها اتفاق افتاد تا بروند و در استانها دبیرخانه را، هم با نهادهای حاکمیتی و هم با نهادهای مردمی شکل بدهند.
شرفخانی در پاسخ به این پرسش که جزئیات مربوط به تاریخ برگزاری جشنواره دوم از چه قرار است؟ گفت: برنامهریزی ما تا الان این است که شورای سیاستگذاری تصمیم گرفته است تا فراخوان را خردادماه به صورت رسمی اعلام کنیم؛ چون امسال یک بخش جدید هم افزوده شده است. یعنی نسبت به تشکلهای خیریه سال قبل، مراکز نیکوکاری هم افزوده شدهاند. بعد از آن، تا آخر شهریور آخرین فرصت ثبت نام مؤسسات و تشکلهای خیریه خواهد بود و آذرماه نیز بحث ارزیابی را خواهیم داشت و بعد هم اگر جمعبندی انجام شد، اصولاً ما مانند سال قبل، دیماه اگر تغییری ایجاد نشود اختتامیه دومین جشنواره را برگزار میکنیم.
تفاوتهای جشنواره اول و دوم
وی در پاسخ به این پرسش که چه تفاوتهایی میان جشنواره اول و دوم شاهد خواهیم بود؟ بیان کرد: برخی شاخصها تغییر میکنند. چهاینکه کار علمی جدیدی انجام شده است و در برخی موارد لازم بود جداسازی شاخصها صورت بگیرد. همچنین اتفاق جدیدی که طراحی کردهایم این است که محورهای جشنواره نیز تغییر کردهاند؛ مثلا قبلا بحث خدماتی، حمایتی، ترویج زیستبوم نیکوکاری و همچنین زیرساختی و عمرانی بود، اما با توجه به اینکه سال قبل فهمیدیم برخی از مؤسسات مدلهای مختلفی را دارند و با این نوع تفکیک محوری شاید کار دقیق نباشد، بنابراین تصمیم گرفتیم که شاید محورها را نیز تغییر دهیم که کار علمیاش انجام شده است. مسئله بعدی هم اینکه امسال مراکز نیکوکاری که خودشان یک مجموعه مردمی خیریه و نیکوکاری هستند و اکثرا هم در مساجد و حسینهها و مراکز مختلف حضور دارند، به جشنواره اضافه میشوند.
دیدگاه خود را بنویسید