به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از ایسنا، مرتضی فولاد؛ نایبرئیس بنیاد بینالمللی خیریه «آبشار عاطفهها» در مقر سازمان ملل در ژنو در یک نشست خیرخواهانه بر تأثیرات مخرب یکجانبه تحریمها بر زندگی مردم اشاره کرد و از جامعه بینالمللی خواست تا اقدامات جدی برای لغو این تحریمها انجام دهند.
وی افزود: آبشار عاطفهها بیش از دو دهه است که در جهت فقرزدایی و محرومیتزدایی از مناطق کمتربرخوردار فعالیت میکند و یکی از مهمترین چالشهایی که این خیریه و جامعه هدف آن با آن مواجه هستند، تحریمهای یکجانبه است که تأثیرات گسترده و پیچیدهای بر توانمندسازی مناطق محروم داشته است.
نایبرئیس بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها افزود: در حوزه بهداشت و درمان، تحریمها باعث محدودیت در واردات دارو، تجهیزات پزشکی و فناوریهای درمان شدهاند و در حوزه زیرساختها نیز تحریمها باعث کاهش سرمایهگذاری در پروژههای حیاتی مانند راهسازی، آبرسانی و برقرسانی شدهاند.
وی افزود: در حوزه آموزش، کاهش بودجههای آموزشی و محدودیت در دسترسی به منابع آموزشی مانند تجهیزات آزمایشگاهی و فناوریهای آموزشی، کیفیت آموزشی کودکان را کاهش داده است و این موضوع آینده تحصیلی کودکان را در مناطق محروم تهدید میکند.
فولاد تصریح کرد: با توجه به تأثیر تحریمها که خود نقض فاحش حقوق اولیه شهروندان در برخورداری از حقوق بشر و ایجاد بحرانهای انسانی در میان گروههای آسیبپذیر است، خیریه آبشار عاطفهها از مأموریتداران ویژه تقاضا دارد تا در گزارشهای خود، تأثیرات مخرب تحریمهای بر حقوق بشر شهروندان ایران را در مرکز توجه قرار دهند و تلاش مجدانهای در راستای رفع این تحریمها صورت دهند.
وی بیان کرد: تحریمهای یکجانبه پیامدهای شدیدی بر کشورهای هدف دارند. فقر را تشدید میکند، آسیبپذیریهای اجتماع را افزایش میدهد و دسترسی به داروهای ضروری را تضعیف میکند. تأثیرات منفی آن بر زنان و کودکان نیز به مراتب بیشتر است. این اقدامات قهری، ثبات اقتصادی را برهم میزند و نابرابری را عمیقتر میکند و مانع تحقق حقوق بنیادین بشر میشود.
نایبرئیس بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها گفت: در ماه مه ۲۰۲۲ یک خانم پس از بازدید از ایران که گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اقدامات قهری یکجانبه بود، به تبعات فاجعهبار انسانی این تحریمها اشاره کرد. وی شرح داد که چگونه تحریمها بر بخشهای کلیدی اقتصاد و نهادهای مالی ایران اثر گذاشته و تورم افسارگسیخته و افزایش نرخ فقر را به دنبال داشته است.
وی افزود: به طور مشابه، دبیرکل سازمان ملل تأثیر مخرب تحریمها بر حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داد و در مارس ۲۰۲۲ خواستار لغو آنها شد، با این استدلال که این تحریمها توانایی کشورها برای تضمین سلامتی و رفاه را تضعیف میکند و بهطور نامتناسبی بر اقشار آسیبپذیر اثر میگذارند.
فولاد از شورای حقوق بشر خواست تا همه تحریمهای یکجانبه را بهطور قاطع محکوم و سازوکارهایی ایجاد کند تا دولتها نتوانند صرفا به دلایل منافع سیاسی، حقوق بنیادین بشر دیگر ملتها را از طریق این اقدامات نقض کنند و ملزم به جبران خسارتهای ناشی از آن شوند.
یادآوری میشود، بنیاد آبشار عاطفهها که در بیش از دو دهه، فعالیتهای گستردهای در راستای محرومیتزدایی داشته است، در بخشهای مختلفی مانند سلامت، آموزش، آمادهسازی بستر زندگی ویژه زوجین جوان، اشتغالزایی به ویژه در مناطقی که تحت تأثیر فقر قرار دارند، فعال بوده است. این خیریه با ارائه درمان رایگان به بیماران و حمایت از دانشآموزان محروم، نقش مهمی در بهبود شرایط زندگی در سراسر کشور و منطقه ایفا کرده است.
دیدگاه خود را بنویسید