به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در کشورهای اسلامی، ماه مبارک رمضان پیوندی عمیق با فعالیتهای نیکوکاری دارد. در همین راستا پویشهای رمضانی خیریه در این ماه، میان مردم و سازمانهای خیریه بسیار فراگیر است و در این نوشتار برخی از پُراستقبالترین آنها از نظر میگذرد؛
«رمضان توکل»: سازمان امداد اسلامی
سازمان امداد اسلامی پویش رمضانی خود را «رمضان توکل» نام نهاده است. اهمیت کارزار رمضان توکل، در اراده این خیریه برای تقویت روحیه همکاری و خیرخواهی در میان مسلمانان و ترویج ابتکارات خیریه است. این پویش به روزهداران با برگزاری مراسم افطاری، شاد کردن ایتام با هدایای عید و کمک به نیازمندان به واسطه زکات جمعآوریشده کمک میکند. اولین بخش پویش رمضان توکل، افطاری به خانوادههایی است که از فقر و تنگدستی رنج میبرند و به آنها در تهیه وعدههای افطاری و سحری کمک میکند تا آنها را قادر سازد روز بعد را روزه بگیرند.
از طریق پویش رمضان توکل که توسط امداد اسلامی راهاندازی شده است، افراد میتوانند صدقات و زکات فطره خود را به نیازمندان اهدا کنند. این پویش همچنین شامل اهدای فدیه (کفاره) کسانی که به دلیل مشروع نمیتوانند روزه بگیرند، است و تنها محدود به سفرههای افطاری، سحری و هدایای عید نیست، بلکه مشارکت و گسترش روحیه همبستگی را نیز در بین افراد جامعه، برای تضمین و تداوم این بخشش، ضروری میسازد.[1]
«برنامه مجامع فرهنگی رمضان»: سازمان بینالمللی خیریه اسلامی
«سازمان بینالمللی خیریه اسلامی»، با هدف ارتباط مسلمانان با مراکز اسلامی برای حفظ هویت و مرجعیت اسلامی، ارائه فرصتهای آموزشی و تقویت هویت اسلامی در کشورهایی که مسلمانان در اقلیت هستند، یک پویش رمضانی را با عنوان برنامه مجامع فرهنگی رمضان را در 11 کشور راهاندازی کرده است. این پویش شامل برگزاری افطاری و محافل قرآنی و میزبانی از غیرمسلمانان برای معرفی فعالیتهای اجتماعی مسلمانان است.
این پویش در کشورهای اکوادور، برزیل، بولیوی، پرو، هلند، فنلاند، سوازیلند، آفریقای جنوبی، اوگاندا، ترکیه و اردن به مناسبت ماه مبارک از سوی سازمان بینالمللی خیریه اسلامی برنامهریزی شده است و تاکنون در آن، 142 جلسه مطالعه قرآنی و بهرهمندی بیش از هزار و 650 نفر را در بر گرفته است. در این برنامه همچنین، 468 مهمان غیرمسلمان شرکت داشتهاند. هدف از برگزاری پویش برنامه مجامع فرهنگی، اجرای فعالیتهای بیشتر برای حمایت از جوامع مسلمان و ارتقای ارزشهای همکاری و همبستگی بین مسلمانان و غیرمسلمانان است.
«ماه مبارک رمضان»: انجمن خیریه دبی
پویش «ماه مبارک رمضان» انجمن خیریه دبی یک طرح بشردوستانه برای ارائه کمکهای غذایی ماه رمضان یا وعدههای غذایی افطار خانوادههای ذینفع در داخل و خارج از امارات است. علاوهبر وعدههای غذایی افطار، پوشاک عید و زکات فطره نیز در این پویش قرار دارند. پویش ماه مبارک رمضان، بر مشارکت دادن جامعه در ترویج روحیه همبستگی و انسجام اجتماعی و تشویق افراد خیریه برای مشارکت در پروژههای خیریه مختلف متمرکز است.
«حمایت از مسلمانان در بحران»: سازمان خیریه قطر
سازمان خیریه قطر، پویشهای رمضانی خود را در حمایت از مسلمانان کشورهای در معرض بحران قرار داده است. این سازمان خیریه علاوهبر پویشهای رمضانی، هر ساله در قطر در ابعاد بینالمللی چند پویش ویژه برای غزه، سودان، یمن و مغرب در دستور فعالیت خود قرار داده است.
انجمن خیریه دوستان قلب
انجمن خیریه دوستان قلب یکی از مؤسسات خیریه متخصص در حمایت از بیماران قلبی در عربستان سعودی است. این خیریه در ماه مبارک رمضان با برگزاری پویشهای اهدایی به دنبال سازماندهی، حمایت و هدایت کمکهای مردمی برای هزینههای معاینات پزشکی، جراحیها و داروهای لازم برای بیماران است. در پویش رمضانی این خیریه، حمایت غذایی از خانوادههای آسیبدیده از بیماریهای قلبی و تأمین لوازم پزشکی مانند فشار خون و قند خون برای بیماران، در اولویت است.
«شانهبهشانه»: انجمن خیریه سازندگان زندگی
انجمن خیریه سازندگان زندگی در کشور مصر هدف خود را دستیابی به یک تولد دوباره واقعی با حذف مثلث «فقر، جهل و بیماری» اعلام کرده است. پویش ویژه رمضانی انجمن خیریه سازندگان زندگی «شانهبهشانه» نام دارد و با هدف ایجاد همبستگی و یکپارچگی بین اعضای جامعه یکی از پویشهای مشهور فعلی در مصر است. هدف این پویش، توزیع چهار میلیون بسته برای همه خانوادههای تحت پوشش است. بسیاری از خیریههای مصری نیز به ائتلاف این پویش پیوستهاند. پویش شانهبهشانه علاوهبر تأمین مایحتاج زندگی، خدمات پزشکی را نیز شامل میشود. کمکهای این پویش قرار است یتیمان، افراد بیسرپرست و شهروندان آسیبپذیر را در روستاهای مصر تحت پوشش خود قرارد هد.
«رمضان امان»: انجمن خیریه احسان
پویش «رمضان امان» انجمن خیریه احسان از سال 2012 به صورت داوطلبانه در برخی از کشورهای اسلامی و به ابتکار انجمن خیریه احسان برگزار میشود. در این پویش رمضانی، گروههایی از داوطلبان برای رانندگان خیابان، در هنگام افطار، بستههای افطاری را توزیع میکنند. این پویش با گذر زمان در کشورهای عربی به مظهری برای معانی مشارکت ملی و بینالمللی و خدمات اجتماعی داوطلبانه تبدیل شده است. برگزارکنندگان این پویش هدف آن را کاهش سرعت و تصادفات، آموزش رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، حفظ جان روزهداران هنگام رانندگی با وسایل نقلیه خود قبل از وقت افطار و تشویق افراد و مؤسسات به خدمات اجتماعی و کارهای داوطلبانه، اعلام کردهاند. پویش رمضان امان معمولا با حمایت مالی شرکتهای تجاری و بخش خصوصی، تأمین میشود.
«افطار صائم»: سازمان خیریه نهال خوب بشریت
«افطار صائم» به دنبال ارائه غذاهای افطاری گرم و لذیذ به آوارگان و پناهندگان است. برگزارکنندگان این پویش معتقدند که افطار صائم، تنها غذا دادن به گرسنگان نیست، بلکه پیامی از همبستگی و عشق است که روح واقعی ماه رمضان را به همه یادآوری میکند. سازمان خیریه نهال خوب بشریت (غرس الخیر) یک خیریه ترکیهای است که برای پناهندگان فعالیت دارد. این خیریه با اهدای وعدههای غذایی آماده، دریافت غذای گرم را برای پناهندگان آسانتر میکند.
«رمضان الخیر»: بنیاد خیریه الخیر
پویش رمضانی «رمضان الخیر» را «بنیاد خیریه الخیر» برای کمک به مردم غزه راهاندازی کرده است. این پویش کمکهای مسلمانان را از کشورهای مختلف برای امدادرسانی به مردم غزه جمعآوری و در پروژههای آبرسانی، تأمین غذا و مایجتاج زندگی مردم غزه، آن را توزیع میکند. بخشی از پویش رمضان الخیر، طرح «غذاهای گرم» است که با ارائه وعدههای غذایی گرم و متنوع، نیازهای خانوادههای آسیبدیده غزه را برآورده میکند. این طرح و پویش رمضان الخیر برای مردم غزه، بر در نظر گرفتن کارایی و هزینه متمرکز است تا تأثیر مستقیمی بر زندگی صدها نفر بگذارد.
منابع:
دیدگاه خود را بنویسید