به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی مؤسسه خیریه مهرآفرین، نخستین دورهمی «گفتمان مسئولانه» با حضور مدیران روابط عمومی برندها، مدیران مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) و فعالان اقتصادی و اجتماعی، به همت مؤسسه مهرآفرین برگزار و در این نشست نقش مسئولیت اجتماعی در کاهش نابرابریها و توسعه پایدار بررسی شد.
توسلی؛ مدیر فرهنگ و ارتباطات مهرآفرین، با ارائه آمارهای تکاندهنده، از وجود ۱.۶ میلیون کودک کار، شش میلیون خانواده مادرسرپرست، ۹۱ هزار کودک بازمانده از تحصیل و ۱۶ میلیون حاشیهنشین در ایران خبر داد و گفت: پیچیدگیهای اجتماعی و نبود متولی مشخص، حل این معضلات را دشوار کرده است، اما بخش خصوصی میتواند از طریق نوآوری اجتماعی و همکاری با انجیاوها، نقش مؤثری در کاهش این نابرابریها ایفا کند.
امیر عبدالله ستوده؛ مدیرعامل گروه گسترش و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز مسئولیت اجتماعی را یک چارچوب وجدانی و اخلاقی دانست که تعادل میان اقتصاد و اکوسیستم را حفظ میکند. وی تأکید کرد که برندهای مسئولیتپذیر تأثیر مستقیمی بر پایداری کسبوکار دارند و کارآفرینی اجتماعی را مدلی برای حل مشکلات واقعی جامعه معرفی کرد.
جک لی؛ مدیرعامل مدیران خودرو، بر اهمیت تعهد بلندمدت در مسئولیت اجتماعی شرکتی تأکید کرد و گفت: برندها باید بهجای اقدامات مقطعی، مدلهای پایدار و قابل اندازهگیری برای توسعه اجتماعی ارائه دهند.
علی باباییزاده؛ مدیر برند مدیران خودرو نیز گفت: اجرای پروژههای مسئولیت اجتماعی، علاوهبر تأثیر مثبت بر جامعه، موجب افزایش وفاداری مشتریان به برند شده است.
در ادامه، فاطمه دانشور؛ بنیانگذار و مدیرعامل مهرآفرین، با اشاره به تأسیس این خیریه، گفت: سالها پیش، با تخصیص بخشی از سود شرکت معدنی خود، توانستیم از هزاران کودک آسیبپذیر حمایت کنیم. اما پس از مدتی و با توجه به بحران اقتصادی مقطعی که شرکت دچارش شد، تصمیم گرفتم مهرآفرین را با حمایت مردم گسترش دهم. طی سه سال، سه هزار و ۵۰۰ شهروند عادی به یاوران مهرآفرین پیوستند و میزان حمایت مالی آنها معادل کمکهای یک شرکت بزرگ شد.
وی با اشاره به تأثیر قدرت شرکتها افزود: این یعنی شرکتها مهم هستند، چون قدرت تأثیرگذاری دارند. همین تجربه باعث شد که ایده شکلگیری ساختاری در ایران با موضوع مسئولیت اجتماعی شرکتی در من شکل بگیرد. نتیجه آن، ورود من به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و در نهایت، تأسیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی در این نهاد بود.
وی در ادامه با تأکید بر نقش کلیدی کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران گفت: این کمیسیون امروز از یک انتخاب فراتر رفته و به یک ضرورت استراتژیک تبدیل شده است. شرکتها میتوانند با مسئولیتپذیری اجتماعی، علاوهبر کمک به جامعه، ارزش برند خود را نیز ارتقا دهند.
در ادامه، پنل تخصصی با حضور کارشناسان مسئولیت اجتماعی، ازجمله امیرپور؛ از مدیران دیجیکالا، باباییزاده؛ معاون برند مدیران خودرو، بقایی مدیر اجرایی اوان و تایماز سیدمصطفایی؛ دبیر جایزه مسئولیت اجتماعی شرکتی برگزار شد. این پنل به بررسی نقش واقعی مسئولیت اجتماعی شرکتی در کسبوکارها، چالشها، ادغام نوآوری و تأثیر آن بر پایداری اجتماعی، زیستمحیطی و اقتصادی پرداخت. همچنین، نقش سازمانهای مردمنهاد، بهویژه مهرآفرین، بهعنوان جریانساز و مجری پروژههای مسئولیت اجتماعی شرکتی مورد بحث قرار گرفت.
شقاقی؛ مدیر مسئولیت اجتماعی شرکتی و روابط بینالملل مهرآفرین، فرصتهای کلیدی مسئولیت اجتماعی را توانمندسازی مادران و کودکان، تأمین سرپناه برای افراد آسیبپذیر، سرمایهگذاری در سلامت، آموزش و محیط زیست و همکاری در طرحهای مشارکتی و توسعه پایدار توصیف کرد.
در پایان این دورهمی، تایماز سیدمصطفایی با تأکید بر ابتکارات مسئولیت اجتماعی شرکتی، نقش فرهنگ سازمانی مسئولانه در موفقیت کسبوکارها را مهم دانست و بیان کرد: جامعه این مسئولیتپذیری را با وفاداری مشتریان و افزایش اعتبار برندها پاسخ میدهد. وی نقش مهرآفرین را فراتر از اقدامات خیرخواهانه سنتی ارزیابی کرد و این مؤسسه را محرک و مجری پروژههای نوآورانه مسئولیت اجتماعی در کشور دانست.
این رویداد، نقطه آغاز همکاریهای گستردهتر میان بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی خواهد بود.
لازم ذکر است در این دورهمی، ویدئویی کوتاه از تأثیر اقدام مسئولانه مبیننت به نمایش درآمد که نشان میداد چگونه حمایت این شرکت، زندگی کودکی بیمار را که به دلیل هزینههای بالا در معرض خطر بود، نجات داده و امکان بهبودی او را فراهم کرده است. همچنین، از آقای باباییزاده؛ معاون برند مدیران خودرو، به عنوان «مدیر تصمیمساز در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی» تقدیر به عمل آمد. هزینههای برگزاری این رویداد نیز توسط حامی مهرآفرین، آقای شهیدی؛ صاحب برند لیدوما تأمین شد.
دیدگاه خود را بنویسید