به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، هوشنگ ادهمی؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه نور در میزگرد تخصصی «بررسی فرصتها و چالشهای مؤسسات نیکوکاری مرتبط با حوزۀ سرطان» که با همت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران و با همکاری شبکۀ ملی سرطان برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
ادهمی در این نشست بیان کرد: ما کاری را انجام میدهیم که دولت انجام نمیدهد. حدود 70 خیریۀ مرتبط با سرطان در سراسر کشور داریم و هر کسی در زمینهای خاص در حال فعالیت است. خود ما در زمینه پیشگیری کمتر فعالیت میکنیم اما در زمینه آموزش و درمان به خدمترسانی مشغولیم. برخی خیریهها در سطح آموزشاند و برخی در زمینه خبررسانی و اطلاعرسانی و شبکه سازی فعالیت دارند.
برنامه وزارت بهداشت برای پیشگیری از سرطان چیست؟
وی در ادامه به طرح سؤال از وزارت بهداشت پرداخت و تصریح کرد: برای مثال من میخواهم به ایلام بروم و خدماتی را ارائه کنم، چندبار هم به وزارتخانه میروم و میپرسم که برنامه شما برای پیشگیری و کنترل سرطان در ایلام چیست تا من بتوانم مکمل باشم و به تنهایی و سرخودکاری را انجام ندهم؟ جوابی دریافت نمیکنم. اگر هم برنامهای هست به ما نمیدهند. حال سؤال این است: برنامه وزارتخانه برای پیشگیری از سرطان چیست؟ نمیگویم برنامهای ندارند اما لطفاً منتشر کنند و بگذارند ما که خدمتدهنده هستیم در آن مسیر خدمترسانی کنیم.
ادهمی گفت: یک سؤال بزرگتر این است: چرا وزارتخانه در برخی زمینهها برنامه ندارد؟ مثلاً سرطان دهانه رحم، قابل پیشگیری است و خیلی هم راحت قابل تشخیص است. حال آیا وزارتخانه برنامهای در این زمینه ارائه داده است؟ آیا میشود برای تمام کسانی که به بخش زنان و زایمان مراجعه میکنند، دستورالعملی بدهند که یک آزمایش کوچک سرطان دهانه رحم هم از آنها بگیرند؟ یا مثلاً سرطان پستان که قبلاً بیشترین کشتار در خانمها مربوط به همین بیماری بود، اما الان همه میدانیم که با خودمراقبتی و تشخیص زودرس، این بیماری قابل درمان است. حال برای این تشخیص زودرس، وزارت بهداشت چه برنامهای در سطح خانههای بهداشت و ... دارد؟
با خودمراقبتیهای کوچک میتوان از سرطان جلوگیری کرد
مدیرعامل مؤسسه خیریه نور در ادامه اظهار داشت: ما به مردم آموزش میدهیم و کارمان این است که تلاش کنیم آموزش بدهیم اما اگر بخواهیم در مترو یا در سطح شهر این آموزشها را ارائه بدهیم محدودیت داریم، اما وزارتخانه این محدودیتها را ندارد و اگر دستورالعمل بدهد، راه برای ما نیز هموار است. با یک خودمراقبتی کوچک میشود بالاترین مرگومیر سرطان که سرطان پستان در خانمها بوده است را از بین برد.
ادهمی بیان کرد: سوال دیگر این است: برخی سرطانها در برخی مناطق، شیوع بیشتری دارد؛ مثلاً در مازندران سرطان معده شدتش بیشتر است. اما چرا اینگونه است که در هر استان یک سرطان شایع است؟ اگر وزارتخانه کار تحقیقی دارد، اطلاع بدهد تا خیریههای استانها در آن زمینهها کلاس بگذارند و آموزش را زیاد کنند. وزارتخانه، نرمافزار، مطالب و محتوا را باید تولید کند و در اختیار ما قرار بدهد تا منتشر کنیم. به خاطر دارم که اوایل، هزینههای تکثیر و تولید محتوای وزارتخانهها را میدادیم و در تمام ایران پخش میکردیم. این جزوهها و کتابچههایی که تولید محتوا بود، نمیدانم هنوز در وزارتخانه هست یا نیست، ولی همانند قبل حاضریم که در انتشار این تولید محتواها کمک کنیم. بنابراین یک برنامهریزی درستوحسابی وجود ندارد.
وی افزود: همچنین خدمات در منزل توسعه یافته است، اما به صورت سازماندهیشده و برنامهریزیشده که در وزارتخانه باید انجام شود، نیست. خوشبختانه شبکه ملی سرطان دست به کاری زده است که یک نظام جامعی را برای هماهنگی مؤسسات سرطان با هماهنگی دانشگاهها ایجاد کند. در این زمینه هزینه و برنامهنویسی شده صورت گرفته و به صورت آزمایشی هم اجرا شده است و آزمایش مددکاری آن با مؤسسه ما در حال انجام است. در کاشان به دلیل روابط خاصی که پیش آمد، این طرح عملیاتی هم شده است.
ادهمی در ادامه گفت: آنچه که اهمیت دارد ارائه اطلاعات لازم از سوی وزارتخانه است. اگر خودش اطلاعات دارد که ارائه بدهد و همه از آن دریافت کنیم، اگر هم ندارد در این راستا حمایت و کمک کند. همه ما این خلأ را دیدهایم. یک جلسه خدمت آقای دکتر یعقوبی بودیم و در مورد دارو همه داشتند تلاش میکردند که مؤسسه امدادگران عاشورا خودش بتواند یک برنامه بنویسید و حداقل در سطح دارو و درمانهایی که ارائه میدهد، همه مؤسسات بتوانند یکدیگر را پوشش بدهند و به یکدیگر کمک کنند. اگر چنین برنامه و نرمافزاری باشد، وزارتخانه میتواند اطلاعات را آنجا بگذارد و سطح دسترسی را نیز خودش تعیین کند که چه کسانی با چه سطحی از دسترسی میتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند تا اگر مؤسسات خیریه میخواهند کمکی بکنند بتوانند در چارچوب یک هماهنگی این کار انجام بدهند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
حسن مهجتی
با سپاس فراوان از جناب مهندس ادهمی و همکاران محترم و تشکر از خدمات ارزنده شما ، به استحضار می رساند با توجه به وضعیت معیشتی
بیشتر مردم و خالی شدن بسیار مواد
اصلی خوراکی از سفره آنان پیشنهاد میشود با هماهنگی با سایر موسسات
نسبت به تامین مواد خوراکی لازم برای
مردمی که زیر خط فقر مطلق هستند اقدام مناسب با توجه به امکانات مالی
موسسات خیریه بعمل آورند زیرا علت بسیاری از بیماریها بخاطر فقر غذایی
می باشد.
از بیماریها بعلت فقر غذایی