حسینی خبر داد: مراکز اقامت موقت طیف اتیسم در سراسر کشور راه‌اندازی می‌شود
سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور از ایجاد و گسترش نهضت زبان اشاره در سراسر کشور، راه‌اندازی مراکز اقامت موقت طیف اتیسم در سراسر کشور و راه‌اندازی سامانه ارتباطی خطوط امدادی ناشنوایان خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط‌عمومی سازمان بهزیستی کشور، سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در سی‌ودومین نشست ستاد پیگیری و مناسب‌سازی کشور که با حضور مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور و معاون وزیر کشور در سالن شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد، با تاکید بر گسترش زبان اشاره ایرانی به عنوان راهی برای دسترس‌پذیر کردن جامعه برای ناشنوایان و کم‌شنوایان، گفت: ۴۲۹ نفر در سال جدید در این نهضت، زبان اشاره را به منظور برقراری ارتباط موثر افراد کم‌شنوا و ناشنوا با جامعه فرا گرفتند. این کار باید ادامه یابد تا جایی که ناشنوایان برای دریافت خدمات، مجوزها و ارتباط‌گیری با جامعه از لحاظ دسترس‌پذیری زبانی، مشکلی نداشته باشند.

 رئیس سازمان بهزیستی با بیان این که در این سازمان، مراکز متعدد و تخصص‌های زیادی مثل پزشکان، مربیان، مددکاران، کاردرمانگران و ... وجود دارند، ادامه داد: اگر این افراد آموزش زبان اشاره را ببینند و با ویژگی‌های روانشناختی افراد ناشنوا آشنا شوند، خدمات مناسب‌تری را می‌توانند، ارائه دهند.

 وی همچنین افزود: سامانه ارتباطی خطوط امدادی ناشنوایان که این امکان را برای ارتباط افراد کم‌شنوا و ناشنوا با خطوط آتش‌نشانی، اورژانس و ... دسترس‌پذیر خواهد کرد، در حال پیگیری است.

راه‌اندازی مراکز اقامت موقت طیف اتیسم در سراسر کشور

 حسینی همچنین در بخش دیگر صحبت‌های خود در خصوص خدمات سازمان بهزیستی به افراد طیف اتیسم گفت: ۱۴۸ مرکز آموزشی و توانبخشی در سازمان بهزیستی به ۶۰۰۰ نفر خدمات ارائه می‌دهند.

 رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه یک درصد جامعه دچار اختلال اتیسم هستند، ادامه داد: 22 هزار و 228 نفر در مراکز بهزیستی خدمات تخصصی ارائه می‌دهند و برای پس از ۱۸ سالگی ۵۴۲ مرکز حرفه ‌موزی و کارگاه تولیدی و حمایتی خدمات ارائه می‌دهند.

 وی با اعلام اینکه در ۶ استان مراکز اقامت موقت طیف اتیسم راه‌اندازی شده است، افزود: برای اینکه باری از دوش خانواده‌های این افراد، برداشته شود، در همه استان‌ها این مراکز ایجاد خواهد شد.

 حسینی با اشاره به تجربه دوران همه‌گیری کرونا، در خدمات توانبخشی مجازی، گفت: برای دسترس بهتر و جلوگیری از تردد امواج توانبخشی آنلاین ایجاد شده که لازم است برای طیف اتیسم پوشش ۱۰۰ درصدی، ایجاد شود.

 رئیس سازمان بهزیستی، از راه‌اندازی دبیرخانه توانمندسازی و مشارکت خانواده‌های طیف اتیسم خبر داد و افزود: در طرح بهزیست محله که در مرحله اول با مشارکت ۱۱۵ هزار مدرسه انجام خواهد گرفت، آگاهی‌های عمومی مثل زبان اشاره، طیف اتیسم، تنبلی چشم، سالمندان و ... آموزش داده می‌شود.

 وی همچنین از فعالیت دو طرح بتا بهزیست، برای آموزش مربیان و مددکاران و طرح روزنه برای خانواده‌های طیف اتیسم خبر داد و گفت: ۱۰۱ مرکز مراقبتی در کشور در حوزه طیف اتیسم فعالیت می‌کنند.

 حسینی همچنین با اعلام شارژ سما کارت، برای سفرهای بین شهری افراد دارای معلولیت، افزود: این کارت برای همه افراد دارای معلولیت مشمول این طرح شارژ شده است.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...