به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سازمان مردمنهاد انگلیسی «وار آن وانت» (War on Want)، به این نتیجه رسیده است که اسرائیل، نسلکشی در غزه را در طول یکسال گذشته تاکنون ادامه داده است. این خیریه از دولت انگلیس خواسته است تا به همدستی خود در «پاکسازی قومی جمعی مردم فلسطین» پایان دهد. بیانیه این مؤسسه خیریه در حالی منتشر میشود که «دیوید لامی»؛ وزیر امور خارجه بریتانیا به دلیل اظهارات هفته گذشتهاش که در آن استفاده از کلمه نسلکشی برای توصیف جنگ غزه را تضعیف بار حقوقی این کلمه خوانده بود، با انتقادهای فزایندهای مواجه شده است.
در پاسخ به این ادعا، سازمان مردمنهاد وار آن وانت روز سهشنبه اعلام کرد که بریتانیا برای جلوگیری از نسلکشی و مجازات عاملان آن وظیفه قانونی دارد، اما در عوض به تأمین تسلیحات و فناوری نظامی به اسرائیل ادامه داده است. مسئولان این خیریه اعلام کردهاند: ما باید با مردم فلسطین اعلام همبستگی کنیم تا جنایاتی را که اسرائیل علیه آنها مرتکب میشود، تشدید و افشا کنیم. همه افراد باوجدان باید دولتها را در قبال وظایف خود در حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از اعمالی که به جنایات جنگی -از جمله جنایت نسلکشی- تبدیل میشود، بازخواست کنند.
مسئولان این سازمان مردمنهاد اعلام داشتهاند که یافتهها و اسناد بهدستآمدۀ آنها مبنی بر نسلکشی اسرائیل، مطابق با پرونده جمعآوریشده سازمانهای حقوق بشر فلسطینی، گزارش گزارشگران حقوق بشر و حقوق بینالملل، سازمان ملل متحد و تیم حقوقی آفریقای جنوبی است که علیه اسرائیل به دادگاه بینالمللی دادگستری (ICJ) ارائه شده است و حمایت بیش از 60 کشور جهان را بهدنبال خود دارد.
بنابر اعلام مسئولان وار آن وانت، پرونده ارائهشده به دیوان بینالمللی دادگستری حاوی شواهد کافی و مستند مبنی بر نسلکشی این دولت اشغالگر است. این خیریه از دولت انگلیس میخواهد تا همانطور که در برخورد با پرونده «نسلکشی در سربرنیتسا» در طول جنگ بوسنی در سال 1995 که بیش از هشتهزار مسلمان بوسنیایی کشته شدند و در برخورد با داعش هنگامی که بیش از پنجهزار ایزدی را در عراق بین سالهای 2017-2014 قتل عام کرد، به این اقدامات اعتراف کرد، اکنون هم به نسلکشی اسرائیل معترف باشد.
اعتراض سازمانهای جامعۀ مدنی انگلیس به سخنان وزیر خارجه
با توجه به سخنان هفتۀ گذشتۀ لامی مبنی بر اینکه اصطلاحاتی مانند نسلکشی تنها زمانی استفاده شود که «میلیونها» نفر کشته شوند و نحوه استفاده از این واژه در حال حاضر جدیت این اصطلاح را تضعیف میکند، اعتراضات سازمانهای جامعه مدنی به رویه انگلیس در برخورد با اسرائیل شدت بیشتری به خود گرفته است. پیشتر نیز دهها سازمان غیردولتی و مردمنهاد انگلیسی از دیوید لامی خواسته بودند تا موضع خود را در مورد نسلکشی روشن کند. این سازمانها میگویند اظهارات وزیر خارجه این کشور در مورد نسلکشی در پارلمان، قوانین بینالمللی حقوق بشر و بشردوستانه را تضعیف میکند. از دید آنان وزیر خارجه انگلیس تصمیم گرفته است تا قوانین بینالمللی را تضعیف کند و مخالفت دولت خود را با دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) که پرونده نسلکشی اسرائیل را قبول کرده است اعلام کند.
«ایوا تبسم»؛ مدیر بخش «اقدام برای صلح و امنیت» این خیریه در مورد جنگ غزه میگوید: اهمیت از اعتراف انگلیس به نسلکشی اسرائیل، به رسمیت شناختن درد و رنج فلسطینیان و نشاندهندۀ تمایل این کشور و در نظر گرفتن همه اقدامات ممکن برای پایان جنگ است. از نظر خانم تبسم، اگر حزب کارگر انگلیس مدعی طرفداری از حقوق بینالملل است، باید به جای تضعیف، با دادگاهها همسو شود.
«سارا حسینی»؛ مدیر خیریه «کمیته فلسطینی بریتانیا» که از دیگر امضاکنندگان بیانیه سازمانهای جامعه مدنی در این کشور است میگوید: موضع وزیر خارجه نشاندهنده استاندارد دوگانه وحشتناک در مورد فلسطین و سند واضح نسلکشی فلسطینیان است. هرروز که میگذرد، همدستی این دولت در نسلکشی اسرائیل عمیقتر میشود؛ چراکه انگلیس همچنان واقعیت و وضعیت را نادرست نشان داده است و در عین حال فروش تسلیحات و سایر اشکال حمایت نظامی و دیپلماتیک از اسرائیل را ادامه میدهد.
منبع:
دیدگاه خود را بنویسید