به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، محمدحسین رضایی؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه رحمت واسعه و خیّر پیشکسوت، دوشنبه 22 مردادماه در نشست «کارکرد رسانههای نیکوکاری در جامعۀ ایرانی» که به همت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران و با حضور جمعی از فعالان مؤسسات خیریه و سازمانهای مردمنهاد برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
محمدحسین رضایی در این نشست اظهار کرد: اگر جریان رسانهای بعد از پیامبر اکرم (ص) آنگونه مدیریت نمیشد، هرگز واقعۀ شهادت امام حسین (ع) با آن فجایع، آن هم تنها پنجاه سال بعد از پیامبر اتفاق نمیافتاد. در قرآن از زبان حضرت سلیمان داستانی آمده است و آن اینکه سلیمان صبحها میآمد و رژه پرندگان را میدید. یکروز متوجه شد که یکی از آنها نیست. هُدهُد که رسانه حضرت سلیمان بود و نامه و خبر میبرد و میآورد، غایب بود. سلیمان گفت هدهد کجا است؟ اگر دلیل درست نیاورد، میکشمش. این نشان میدهد که رسانه در طول تاریخ چقدر اهمیت داشته است که حضرت سلیمان برای نبودن و غیبت آن، چنین چیزی میگوید.
آرزوی چندین سالۀ خیرین با رسانۀ «خیر ایران» برآورده شد
وی در ادامه با اشاره به فعالیت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران گفت: اما خطاب به دوستانی که این برنامه را برگزار میکنند باید بگویم که شما آرزوی چندینسالۀ خیرین و خیریهها را برآورده کردهاید. من دوست داشتم چنین رسانه و شبکهای داشته باشیم و در جلسات هم این مطالبه را داشتم. مهمترین کاری که مجموعه خیرین انتظار دارند، داشتن رسانه است و خدا را شکر که آرزویمان برآورده شد. جایی هم این کار را میکند که خودش اهل کار خیر است؛ یعنی اینطور نیست که کاری بکند، به این نیت که دیگران او را خیر بدانند، بلکه مجموعۀ آلاء، در عمق کار خیر حضور دارند و بانیان این بنیاد، بهترین خیرین اصفهانند.
این خیّر پیشکسوت اظهار کرد: مرحوم آقای رئیسی در بیمارستان «حکیم» مراسم افتتاحیه داشتند و من هم سخنران بودم که سخنرانی کردم و رفتم. اما چه کسی جز رسانه باید این کار را بکند که این مباحث منتشر شود؟ چه کسی باید حرف من را در بوق و کرنا بکند؟ مشکل این بود که چنین چیزی نداشتیم. من به آقای رئیسی گفتم شما شعار مردمیسازی را خیلی خوب به کار میبرید و از عمق وجودتان میخواهید مردمیسازی کنید ولی برخی مردمیسوزی میکنند.
خیرین پیمانکار دولت نیستند، شریک راهبردی اند
وی افزود: سپس گفتم ما باید این مسائل را در جایی مطرح میکردیم. اما مگر کار رسانه غیر از این است؟ رسانه از همه میخواهد شفافسازی و اعتمادسازی کنند و از همگان نظرخواهی به عمل آورد. من به ایشان گفتم تا وقتی وزرا و مجموعه دولت، خیرین را پیمانکار خود میدانند، چیزی پیش نمیرود. سپس گفتم خیر و خیرین باید آدمهایی باشند که دولتمردان آنها را شریک راهبردی خود بدانند نه پیمانکار خود. وزیر باید خیّر را دعوت کند و از او بپرسد که باید چه کاری انجام بدهد و راهبردها را باهم بررسی کنند و به نتیجه برسانند. اما کجا باید نشان دهد که خیرین برای دولت چه کاری میکنند؟
رضایی تصریح کرد: یک بار دیگر خدمت مرحوم رئیسی عرض کردم در این کشور باید اقتصادِ خِیر را تعریف کنیم. مردم از ابتدای انقلاب در اقتصاد خیر برای دولتها چه کردهاند؟ سیل، زلزله، جنگ، کرونا و ... وجود داشته است اما مردم نمیتوانند رسانهای داشته باشند و اقتصاد خیر را به رخ دولتها بکشند و بگویند ما هستیم که مشارکت میکنیم. خیّر پول خود را برای یک ساختمان خرج میکند، ولی دولت سهم خود را نمیدهد و ساختمان ناقص میماند. مگر انجام این کار تعهد نشده است؟ چرا انجام نمیدهند؟ به این خاطر بود که آقای رئیسی در سخنرانی خود خطاب به دولتمردان فرمودند: تعهدات خود را بپردازید و آیۀ «وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا» را شاهد آوردند. اما این حرفها جز در رسانه کجا باید مطرح شود؟ من برای رسانه حرمت بسیار بالایی قائل هستم. رسانه آمده و ما باید به سراغش برویم. این رسانه دروغ نمیگوید و بزرگنمایی نمیکند بلکه به ما آموزش میدهد و کمک میکند.
برای اطلاعرسانی و حل مشکلات به رسانه نیاز داریم
این خیّر پیشکسوت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز در مورد مالیات یک گرفتاری پیدا شده است. ما و آقای رئیسی این موضوع مالیات را دنبال کردیم تا مانند وقفیات که مجموعهای بر آن نظارت میکنند، خیرین هم یک حوزه مالیاتی به عنوان حوزه مالیاتی خیرین داشته باشند. این اتفاق افتاد و کمک بزرگی هم شد تا ناظران مالیاتی و ممیزها، خِیر را بشناسند؛ زیرا تا نشناسند کمکی نمیشود. بنابراین، این کار انجام شد اما در ادامه مشکلی درست کردند که شما امسال ناظر نداشتهاید، پس مالیاتتان علیالرأس میشود. ما دیدیم کار با مشکل مواجه شد و به دنبال کار افتادیم و با وزرا و آقای سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی گفتوگو کردیم تا حل شد. در اینجا یک رسانه نیاز است که به واسطۀ آن بگوییم این کار حل شد.
وی تصریح کرد: رسانه باید بگوید بعد از این همه سال در برنامه هفتم آوردند که شما به عنوان یک شرکت میتوانید پروژهای از دولت بگیرید و از اصل مالیات شرکتتان کم شود. این در تمام دنیا هست و از قبل هم بوده است که وقتی شما به مسجد و بیمارستان کمک میکنید، باید از اصل مالیات کم شود. این موضوع در تا 13 تیر 1403 آییننامه شده است. اما چقدر اطلاع درباره آن وجود دارد؟ چند نفر از ما میدانیم این مصوبه دولت شهیدرئیسی است؟ کجا باید به این موضوع دامن بزند، به غیر از رسانه؟
رضایی در پایان گفت: شرایط اینگونه است که شما اطلاع ندارید من چه کاری میکنم و من هم اطلاع ندارم شما چه میکنید. اما قرآن میگوید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ...». (حجرات/ 13) یعنی خدا میگوید من شما را شعبهشعبه قرار دادهام و هرکدام کاری میکنید، ولی برای این است که «لِتَعَارَفُوا» حاصل شود؛ یعنی برای اینکه همدیگر را بشناسید، باهم کار کنید و از اثر و ظرفیت یکدیگر بهرهمند شوید. «لِتَعَارَفُوا» به واسطۀ رسانه محقق میشود. پس به رسانه اهمیت بدهیم و همه دستمان را در دست هم بگذاریم و دست رسانه را محکم بگیریم.
دیدگاه خود را بنویسید