به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دبیرخانۀ نخستین جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری طی ماههای اخیر به همت تعدادی از سازمانهای مرتبط با نیکوکاری و همکاری تعدادی از شبکههای ملی نیکوکاری و تشکلهای خیریه تشکیل شده است. «ترویج کار تخصصی و حرفهای در فعالیتهای نیکوکارانه»، «معرفی الگوهای برتر حوزۀ نیکوکاری» و «تجلیل از تشکلهای خیریه برتر» مهمترین اهداف این جشنواره هستند. «سازمان اوقاف و امور خیریه»، «سازمان امور اجتماعی کشور»، «سازمان بهزیستی کشور»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «معاونت اجتماعی فراجا»، «بنیاد تعالی زندگی»، «مرکز خیر ماندگار»، «شبکۀ ملی خیریههای حامی ایتام» و «شبکۀ ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه» از برگزارکنندگان این جشنواره هستند.
مرکز نیکوکاری «سادات» یکی از مؤسساتی است که در جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری شرکت کرده است. به همین بهانه با سیدمرتضی میری؛ رئیس هیئتمدیره مرکز نیکوکاری سادات به گفتوگو پرداختیم که در ادامه متن آن را میخوانید؛
- در ابتدا توضیحی در مورد مرکز نیکوکاری «سادات» ارائه بفرمایید.
مرکز نیکوکاری سادات تنها مرکز تخصصی حقوقی در بحث انجام کلیه امور حقوقی و مطالبات مددجویان کمیته امداد است. این مؤسسه در سال ۱۳۹۸ تأسیس شد و کار را آغاز کردیم. مجوز خود را از کمیته امداد گرفتیم و در حال حاضر در مرکز نیکوکاری سادات، ۱۵ وکیل افتخاری و هفت کارشناس حقوقی مستقر هستند که به مددجویان به صورت حضوری، تلفنی و مجازی از طریق پیام رسانها مشاورۀ رایگان میدهند. دفتر مرکز نیکوکاری سادات در قاسمآباد مشهد قرار دارد. در حال رایزنی با کمیته امداد هستیم که دفتری در تهران هم در آینده نزدیک راهاندازی کنیم.
- چطور شد که با جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری آشنا شدید؟
همکارانم در بخش روابط عمومی از طریق فضای مجازی با جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری آشنا شدند و پیشنهاد شرکت و ثبتنام در این جشنواره را مطرح کردند. همچنین از طریق استانداری مشهد با ما تماس گرفتند و ما را در جریان این جشنواره قرار دادند و توضیحاتی ارائه دادند.
- هدفتان از شرکت در این جشنواره چیست؟
هدفمان این است که مرکز نیکوکاری سادات را که یک مرکز تخصصی است با شرکت در این جشنواره رونمایی کنیم و بگوییم این مراکز میتوانند فعالیت و عملکرد خوبی داشته باشند. ما در تهران مرکز تخصصی حقوقی داریم که وابسته به کمیته امداد است، اما برای ما نیست. هدف ما از شرکت در این جشنواره این است که این مراکز در کل کشور توسعه یابند. مددجویان کمیته امداد مشکلات حقوقی زیادی دارند و به چنین مراکزی نیاز جدی وجود دارد و وجود آنها در کل شهرها و شهرستانها ضروری است.
- نظرتان در مورد جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری چیست و اگر انتقاد و پیشنهادی دارید، بفرمایید.
این جشنواره سال اولی است که برگزار میشود و به نظرم برگزاری آن کار بسیار زیبایی است. ندیدم که مرکزی یا مؤسسهای جشنوارهای با عنوان نیکوکاری آن هم با چنین سبکی برگزار کند. به نظرم این جشنواره باعث پیادهسازی ظرفیت خیریهها و مؤسسات نیکوکاری میشود و قطعاً مؤسسهای که نشان نیکوکاری را دریافت میکند، چارچوبها و نکات بسیاری را رعایت کرده است. همچنین دیگر مؤسسات و خیریهها نیز میتوانند از این مؤسسه که به نوعی مؤسسه برتر است الگوبرداری کنند و ببینند این مؤسسه برتر چه خدماتی ارائه داده و چه راههایی را طی کرده که موفق شده است تا آنها برخی اشتباهات را تکرار نکنند و سریعتر به هدف خود برسند.
گفتوگو از مریم داوری
دیدگاه خود را بنویسید