به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، بزرگترین سازمان بشردوستانۀ جهان است که جان انسانها را در شرایط اضطراری نجات میدهد و از کمکهای غذایی برای ایجاد مسیری به سوی صلح، ثبات و رفاه برای افرادی که از جنگ، بلایا و تاثیرات تغییرات اقلیمی نجات مییابند، استفاده میکند.
صندوق توسعه سرمایه سازمان ملل متحد نیز بزرگترین نهاد مالی سازمان ملل برای ۴۶ کشور کمترتوسعهیافته جهان است که با برنامههای خود و تمرکز بر کشورهای کمترتوسعهیافته، برای جذب سرمایهگذاری و حمایت از این کشورها به منظور دستیابیشان به رشد پایدار تلاش میکند.
در حال حاضر، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد و صندوق توسعه سرمایه سازمان ملل متحد، یک برنامه جهانی غذا را باعنوان WFP BRIDGE راهاندازی کردهاند که یک مکانیسم جدید و مبتکرانه تامین بودجه است که به دنبال حمایت از تلاشهای متنوع برای دستیابی به هدف توسعه پایدار 2 یعنی گرسنگی صفر است. طرح گرسنگی صفر از اهداف سازمان ملل متحد برای سال 2030 بود که از چند سال قبل آغاز شد و اکنون با بحران مالی مواجه شده است.
هدف این برنامۀ جهانی غذا، تسریع سرمایهگذاری بیشتر برای کسب و کارها و مشاغلی است که در جهت پایاندادن به گرسنگی در محیطهای چالش برانگیز تلاش میکنند. این برنامه علاوه بر تسریع سرمایهگذاری برای نوآوریهای تأثیرگذار، قصد دارد تا مجموعه سرمایهگذاریهای کلی برای کسب و کارها را متنوع نماید و مشارکت جدیدی را بین برنامه جهانی غذا و شرکای بخش خصوصی و دولتی ایجاد کند.
برنهارد کواتش(Bernhard Kowatsch) ، رئیس تسریع نوآوری برنامه جهانی غذا اعلام کرد: «کمبود کنونی منابع که ما در برنامه جهانی غذا با آن مواجه هستیم، میلیونها نفر دیگر را در دوازده ماه آینده در معرض خطر قرار میدهد و به سطوح نگرانکننده گرسنگی میکشاند. با عمیقترشدن نیازهای بشردوستانه، ما امیدواریم که این برنامه جهانی غذا و کسبوکارهای حمایتشده توسط آن به ما کمک کند تا این شکافها را کاهش دهیم و به چرخه بحران گرسنگی پایان دهیم».
کسری بودجه فعلی برنامه جهانی غذا برای سال 2023 به رقم خیرهکننده بیش از 60 درصد رسیده است که منجر به کاهش شدید سهمیهها در سراسر جهان میشود. با توجه به اینکه بودجه اهداکنندگان سنتی نیازهای عملیاتی را برآورده نمیکند، این برنامه یعنی WFP BRIDGE نتیجه سرمایهگذاری برنامه جهانی غذا در راهحلهای مالی نوآورانه جدید و مقیاسپذیر است که هدف آن بستن شکاف سرمایهگذاری و تکمیل منبع اصلی و اولیه تأمین مالی است.
این برنامه جهانی غذا با یک امکانات و تسهیلات اولیه تامین بودجه، با تمرکز بر نوآوریهای شرکتکننده که توسط شتابدهنده نوآوری و دیگر واحدهای نوآوری برنامه جهانی غذا حمایت میشود، راهاندازی خواهد شد. معماری مقیاسپذیر این برنامه به سازمان برنامه جهانی غذا این اجازه را میدهد تا امکانات متمرکزتری را اضافه کند و همچنین نحوه تعامل برنامه جهانی غذا با کسبوکارها و سرمایهگذاران برای سیستمهای غذایی پایدارتر را تغییر دهد.
مراد وهبا Mourad Wahba، افسر مسئول صندوق توسعه سرمایه سازمان ملل (UNCDF)در این رابطه اعلام کرده است: «ارائه سطوح مالی لازم برای از بین بردن گرسنگی و در عین حال حصول اطمینان از اینکه سیستمهای غذایی واقعاً پایدار هستند، نیازمند نوآوری و همکاری است، که دقیقاً به جوهر و ماهیت مشارکت ما اشاره میکند. صندوق توسعه سرمایه سازمان ملل به عنوان تنها نهاد در سیستم سازمان ملل که میتواند از سرمایههای ترکیبی در میان سایر ابزارهای تأمین سرمایه استفاده کند، مفتخر است که قابلیتهای سرمایهگذاری خود را با مقیاس جهانی و تخصص بینظیر برنامه جهانی غذا تکمیل کند».
دو نهاد برنامه جهانی غذا و صندوق توسعه سرمایه سازمان ملل از شرکای خود میخواهند که به منظور حمایت از کسب و کارهای موثر و پایدار مالی که در زمینه های بشردوستانه و توسعه کار می کنند و به SDG2 (هدف توسعه پایدار 2 یعنی گرسنگی صفر) کمک میکنند، به توسعه این برنامه جهانی غذا کمک کنند.
این راهاندازی به دنبال شکل گیری مشارکت استراتژیک در 1 ژوئیه 2022 بین WFP و UNCDF با هدف تقویت همکاری در سیستم های غذایی و تامین مالی نوآورانه انجام شد.
منبع: ریلایف وب
گزارش از طاهره خدادادی
دیدگاه خود را بنویسید