به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، پنجاه و سومین نشست «یک چای، یک تجربه» دوشنبه 17 اردیبهشتماه با حضور دکتر علی قائدنیا جهرمی، مدیرعامل مؤسسه مردمنهاد کاهش آسیبهای اجتماعی رویش و محمدحسین شیخ، عضو هیئتمدیره این مؤسسه در محل آکادمی خیر ایران برگزار شد.
قائدنیا جهرمی در این نشست با بیان اینکه مؤسسه مردمنهاد کاهش آسیبهای اجتماعی رویش با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی و با تمرکز بیشتر بر موضوع اعتیاد فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: این مؤسسه در سال 1397 در کرج تأسیس شد و اکنون در دو استان تهران و البرز فعال است. این مؤسسه از سه مجموعه شامل فرمانداری شهر تهران، بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی کشور مجوز دارد.
مؤسسه مردمنهاد کاهش آسیبهای اجتماعی رویش در ادامه گفت: مؤسسه ما در زمینه آموزشی، بهداشتی، روانشناسی رایگان و مددکاری رایگان فعال است. بخش قابل توجهی از فعالیتهای ما به افراد معتاد و کارتنخواب اختصاص دارد. تلاش میکنیم در فعالیتها، از افراد بهبودیافته در مراکز خودمان، استفاده کنیم. ما 60 نفر نیرو داریم که از این تعداد، 20 نفر، بهبودیافته از آسیبها هستند.
مدرس دانشگاه شهید بهشتی تهران با بیان اینکه متأسفانه درمانهای اعتیاد در کشور ما اجتماعی-روانی نیست، گفت: هم در زمینه پیشگیری و هم درمان اعتیاد به روشهای مبتنی بر فهم اجتماعی و علم روانشناسی نیاز داریم. حدود سه سال گذشته، به طور رسمی اعلام شد که سه میلیون و 200 هزار فرد دچار اعتیاد در کشور داریم که بنظر من آمار واقعی، بسیار بیشتر است. همچنین دست کم 300 هزار کارتنخواب در کشور داریم.
قائدنیا جهرمی افزود: حتی اگر همین آمار را مبنا قرار دهیم، هر فرد معتاد حداقل سه نفر از اعضای خانواده خود را تحت تأثیر مشکل و تنش قرار میدهد، این یعنی بیش از 15 میلیون نفر در کشور با تبعات اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند. این یعنی وضعیت اعتیاد در کشور، نگرانکننده و فراتر از حد هشدار است؛ به ویژه اینکه میزان استفاده از ماده مخدر «گل» میان جوانان زیاد شده است.
در ادامه این نشست، محمدحسین شیخ؛ عضو هیئتمدیره مؤسسه مردمنهاد کاهش آسیبهای اجتماعی رویش که به تازگی به عنوان مدیرعامل این مجموعه انتخاب شده است و قرار است به زودی مسئولیت را از قائدنیا جهرمی تحویل بگیرد، اظهار کرد: مؤسسه، در حوزههای مختلف کاهش آسیب فعال است. یکی از حوزهها، اعتیاد است. راهاندازی دو مرکز روانشناسی به نامهای «شیوا» و «رویش اجتماعی» باهدف ارائه مشاوره و بررسی شرایط فرد بیمار از جمله اقدامات مؤسسه در این حوزه بوده است.
وی افزود: در این مراکز، پس از بررسی تمام جوانب و مشاوره اختصاصی با فرد، وی به یکی از مراکز اقامتی - درمانی - کارآفرینی بلندمدت دعوت میشود. در این مراکز، افراد علاوه بر سمزدایی، خدمات بهداشتی، درمانی، رفاهی و آموزشی رایگان دریافت میکنند. در حال حاضر، در منطقه 4 و 14 تهران، دوفضای اقامتی و کارآفرینی بلندمدت داریم که افراد معتاد در آن کار کرده و حقوق دریافت میکنند.
عضو هیئتمدیره مؤسسه مردمنهاد کاهش آسیبهای اجتماعی رویش ادامه داد: در حال حاضر، حدود 70 نفر، روزانه 8 ساعت در کارگاهها کار میکنند و حقوق میگیرند. سه شرکت، شامل: یک شرکت دانشبنیان در حوزه پزشکی، یک شرکت محصولات کمکپزشکی و یک شرکت بستهبندی کادویی، شرکتهایی هستند که محصولاتشان در کارگاههای ما تولید میشود.
این تسهیلگر اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود به این اشاره کرد که دبیرخانه رصد آسیبهای اجتماعی کشور، دو سال گذشته در مؤسسه کاهش آسیبهای اجتماعی رویش بوده است و این مؤسسه از لحاظ علمی به جایگاه محکم و قابل قبولی در نزد نهادها و مؤسسات رسیده است.
شیخ در پاسخ به این پرسش که چند درصد از افراد دچار اعتیاد پس از بهبودیافتن، همچنان پاک میمانند، گفت: در کشورهای پیشرفته و به اصطلاح توسعهیافته، بین 10 تا 15 درصد از بهبودیافتگان، پس از یکسال از بهبود، همچنان پاک میمانند و به سمت اعتیاد باز نمیگردند. در ایران، بین 5 تا حداکثر 10 درصد از بهبودیافتگان پاک میمانند و متأسفانه بیش از 90 درصد افراد معتاد به اعتیاد بازمیگردند.
در پایان این برنامه، با حضور محمد طاهانژاد؛ مدیر آکادمی خیر ایران از علی قائدنیا جهرمی و محمدحسین شیخ تقدیر شد.
دیدگاه خود را بنویسید