10 ارديبهشت 1404
نگرانی خیریه‌های اقلیمی آمریکا از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ
سازمان‌های خیریه و غیرانتفاعی آمریکا در حوزه تغییرات اقلیمی نگرانند که از دست دادن وضعیت معافیت مالیاتیشان در دولت ترامپ، برنامه‌هایشان را به خطر بیندازد. این نگرانی‌ها بعد از  دستور اجرایی ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن و قطع برنامه‌ها و هزینه‌های دولتی «عدالت زیست‌محیطی»، بیشتر شده است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در هفته‌های گذشته خیریه‌های آمریکایی که در زمینه تغییرات اقلیمی فعالیت دارند، بیش از پیش هدف تهدیدات ترامپ بوده‌اند. رئیس‌جمهور آمریکا که باوری به پدیده تغییرات آب‌وهوایی ندارد و آن را بارها در اقدامات خود از جمله خارج شدن از پیمان پاریس نشان داده است، با قطع کمک‌های مالی به خیریه‌های فعال در عرصه محیط‌ زیست و تغییرات اقلیمی، فعالیت‌های آن‌ها را با چالشی اساسی روبه‌رو ساخته است.

 این موضوع به دنبال انحلال آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده و همچنین طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های دولت فدرال مرتبط با مقابله با تغییرات اقلیمی رخ می‌دهد. بسیاری از کارمندان بنیادها و سازمان‌های غیرانتفاعی مستقر در ایالات متحده گزارش داده‌اند که پیش‌بینی می‌کنند دولت ترامپ به معافیت‌های مالیاتی که آنها برای پروژه‌های مربوط به هزینه‌های خارج از کشور یا پروژه‌های متمرکز بر آب‌وهوا یا عدالت نژادی از آن برخوردارند، پایان خواهد داد.

 احتمال این موضوع از زمانی که هفته گذشته ترامپ تهدید کرد معافیت مالیاتی دانشگاه هاروارد را لغو خواهد کرد، افزایش یافته است. مؤسسات خیریه و بنیادهای خصوصی، از جمله بسیاری از دانشگاه‌ها و کلیساها، از «وضعیت 501c3» در سیستم مالیاتی ایالات متحده بهره‌مند می‌شوند که آن‌ها را از مالیات‌های خاص معاف می‌کند و به اهداکنندگان اجازه می‌دهد تا برای کمک‌های خود، کسر مالیات دریافت کنند، اما همچنان فعالیت‌های سیاسی آن‌ها را محدود می‌کند.

 برخی سازمان‌های خیریه گفته‌اند که شروع به اصلاح زبان مورد استفاده در وب‌سایت‌های خود کرده‌اند؛ زیرا معتقدند مقامات دولتی محتوای آن‌ها را برای یافتن هرگونه اشاره‌ای به تغییرات اقلیمی بررسی می‌کنند. یکی از کارمندان یک گروه بزرگ خیریه آمریکایی توضیح داد که از ژانویه گذشته، این سازمان در تلاش بوده است تا تمام نوشته‌های مربوط به اقدامات اقلیمی را به گونه‌ای تغییر دهد که به امنیت غذایی، بهداشت عمومی و رشد اقتصادی بپردازد. وی  افزود: گروهی از افراد در کنگره هستند که آب‌وهوا را تهدیدی نمی‌بینند، بنابراین دلیلی نمی‌بینند که پول‌های خیریه معاف از مالیات را صرف آن کنند.

 بنیاد «فورد»، بنیاد «گیتس»، بنیاد «راکفلر» و صندوق زمین «بزوس» از جمله سازمان‌های آمریکایی هستند که یا «وضعیت 501c3» دارند یا از «نهادهای 501c3» با برنامه‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی کمک مالی دریافت می‌کنند. راجیو شاه؛ رئیس بنیاد راکفلر که موقوفاتی نزدیک به شش‌میلیارد دلار دارد، در بیانیه‌ای گفت: چالشی که این بنیاد با آن مواجه است، چگونگی بازگشت به اصول و اهداف اولیه است.

 در مارس گذشته، بنیاد خیریه «برک ترو انرژی» (Breakthrough Energy)؛ گروهی که توسط بیل گیتس تأمین مالی می‌شود، از کاهش کارکنان و بودجه مربوط به سیاست‌های تغییرات اقلیمی خبر داد، اما اظهار داشت که همچنان به حمایت از نوآوری در انرژی سبز متعهد است. این خیریه در سال ۲۰۲۱ از معافیت مالیاتی برخوردار شده بود.

 ماه گذشته، «دان گیبس» از بنیاد خیریه «اسکول» که دارایی‌های آن بیش از ۸۰۰ میلیون دلار است، استعفا داد و در پستی در لینکدین نوشت: دنیای کاملاً جدیدی است که در آن بسیاری از چیزهایی که ما و دیگران در امور خیریه استراتژی‌های خود را براساس آن‌ها بنا نهاده‌ایم، اساساً تغییر کرده‌اند. وی اظهار کرده بود که تلاش‌های جدی خیریه او برای محافظت از اقدامات اقلیمی ادامه دارد.

 فشار بر سازمان‌های غیرانتفاعی برای بررسی دقیق محتوای ارتباطاتشان در حال افزایش است، حتی با وجود اینکه این سازمان‌ها پس از کاهش قابل توجه بودجه از سوی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، با درخواست‌های فزاینده‌ای برای کمک مواجه هستند. این سازمان‌ها معتقدند بدون معافیت‌های مالیاتی، توانایی جمع‌آوری کمک‌های مالی و منابع، قادر به سازماندهی خود نخواهند بود.

 منبع:

 روزنامه البیان عربی


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...