به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دولت کویت با دستوری مبنی بر توقف موقت جمعآوری کمکهای خیریه در روزهای گذشته، بسیاری از مؤسسات خیریه، کارکنان و داوطلبان را در این کشور غافلگیر کرده است. وزارت امور اجتماعی کویت، هفته گذشته در دستوری اعلام کرد که پس از شناسایی لینکهای وبسایتهای غیررسمی و ناشناخته جمعآوری کمکهای مالی، تمام عملیات جمعآوری کمکهای مالی را موقتاً متوقف کرده است.
این وزارتخانه در بیانیه خود افزوده است که این اقدام با هدف سازماندهی مجدد و بازسازی از طریق سازوکارهای کاری یکپارچه و واضح که با الزامات شفافیت و استانداردهای حکمرانی و مدیریت خوب سازگار هستند، به منظور حفظ اعتبار دولت کویت و اعتبار انجمنها و بنیادهای خیریه کویتی، انجام شده است. لازم به توجه است که دولت کویت جمعآوری کمک مالی را تنها به واسطه پلتفرمهای مجاز، معتبر و قانونی میداند و جمعآوری کمک خارج از این پلتفرمها، در این کشور مجازات دارد.
خبرگزاری رویترز به نقل از سعد مرزوق العتیبی؛ رئیس اتحادیه انجمنهای خیریه کویت گزارش داده است که تصمیم ناگهانی دولت مبنی بر توقف موقت جمعآوری کمکهای مالی برای حفظ آبروی کشور، موقتی است. وی به خبرگزاری رویترز گفته است: من بسیار خوشبین هستم. معتقدم آنچه مردم کویت را متمایز میکند این است که انجمنهای خیریه و وزارت امور اجتماعی، نماینده دولت هستند. همه ما در یک قایق هستیم، نه در دو جبهه مخالف. رئیس اتحادیه انجمنهای خیریه کویت، با وزیر امور اجتماعی و دستیارانش برای از سرگیری جمعآوری کمکهای مالی در اسرع وقت، توافقاتی را انجام داده است.
کویت در سالهای گذشته مدعی بوده که «قطب بشردوستانه» منطقه است. این ادعا پس از آنکه سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۴ در نیویورک عنوان «رهبر بشردوستانه» را به امیر فقید کویت اعطا و از شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، به خاطر تلاشهای بشردوستانه و توسعهای تجلیل کرد، قوت گرفت. در حال حاضر تقریباً ۱۶۰ سازمان خیریه در کویت وجود دارند که سالانه دهها میلیون دلار جمعآوری میکنند و تحت نظارت سازمانهای دولتی همانند وزارت امور اجتماعی و وزارت امور خارجه، به کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان، کمکهای بشردوستانه ارائه میدهند. به گزارش رسانههای محلی، وجوه جمعآوریشده توسط این خیریهها در ماه رمضان گذشته، بالغ بر ۵۰ میلیون دینار (معادل ۱۶۳.۱۰ میلیون دلار) بوده است.
منابع:
دیدگاه خود را بنویسید