07 ارديبهشت 1404
محیط‌بان پارک ملی گلستان به شهادت رسید
کاظم مصدق؛ محیط‌بان ۴۵ ساله پارک ملی گلستان در منطقه «کویلر» با شلیک ناجوانمردانه شکارچیان غیرمجاز به شهادت رسید. رئیس کل دادگستری گلستان هم از تشکیل پرونده قضایی و دستور فوری برای شناسایی و دستگیری عاملان شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران احمد رادمان؛ رئیس پارک ملی گلستان، شامگاه شنبه 6 اردیبهشت در گفت‌وگو با ایرنا با اعلام خبر شهادت کاظم مصدق؛ محیط‌بان ۴۵ ساله پارک ملی گلستان در منطقه «کویلر» با شلیک ناجوانمردانه شکارچیان غیرمجاز گفت: کاظم مصدق به همراه یکی دیگر از محیط‌بانان، مشغول گشت‌زنی در منطقه کویلر بود که با شکارچیان غیرمجاز برخورد کردند. شکارچیان، بی‌توجه به وظیفه قانونی محیط‌بانان، با شلیک گلوله مصدق را به شهادت رساندند.

 وی افزود: شکارچیان از تاریکی شب برای فرار استفاده کردند، اما تلاش‌های پلیس آگاهی برای شناسایی و دستگیری قاتلان آغاز شده است. کاظم مصدق با ۱۴ سال سابقه محیط‌بانی، متولد ۱۳۵۹، متاهل و پدر دو فرزند بود که زندگی‌اش را وقف حفاظت از گنجینه طبیعی ایران کرده بود. 

 تشکیل پرونده قضایی برای دستگیری عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی

 رئیس کل دادگستری گلستان هم از تشکیل پرونده قضایی و دستور فوری برای شناسایی و دستگیری عاملان شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان خبر داد. حیدر آسیابی گفت: با تشکیل پرونده قضایی در دادسرای کلاله، دادستان‌ کلاله مأموریت یافته با ارجاع پرونده به شعبه بازپرسی و صدور دستورات لازم به ضابطین، عملیات شناسایی و دستگیری شکارچیان غیرمجاز را با جدیت دنبال کنند.

 وی با تأکید بر برخورد قاطع با متجاوزان به منابع طبیعی و محیط زیست، افزود:محیط‌بانان تحت حمایت قضایی هستند و برای جلوگیری از تکرار این حوادث تلخ، رسیدگی به این پرونده در اولویت کاری دستگاه قضایی استان قرار گرفته است.

 پارک ملی گلستان که در سال ۱۳۳۶ با نام «آلمه و ایشکی» تحت حفاظت قرار گرفت، از سال ۱۳۵۴ به‌عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست‌کره جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این پارک، با مساحت 91 هزار و ۸۹۵ هکتار در شرق گلستان و بخش‌هایی از خراسان شمالی و سمنان، بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین پارک ملی ایران است.

 تنوع آب‌وهوایی خشک، نیمه‌خشک و نیمه‌مرطوب، این منطقه را به بهشتی از پوشش گیاهی و جانوری تبدیل کرده است؛ از استپ‌های خشک با درختان تاغ تا جنگل‌های انبوه هیرکانی با درختان راش. گونه‌های جانوری پارک شامل پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، مرال، آهو، قوچ و میش، کل و بز، گراز، روباه ترکمنی، سمندر، وزغ سبز و افعی قفقازی است اما این گنجینه بی‌نظیر، سال‌هاست که در تیررس شکارچیان غیرمجاز قرار دارد.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...