به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، یک موسسه خیریه در استرالیا که به تأمین وعدههای غذایی سالمندان مشغول است، یک مدل بیمه منحصر به فرد مدل مشارکتی، با بازپرداخت سود به سهامداران و ایجاد یک صندوق کمکهای کوچک ایجاد کرده است. «میلز آن ویلز»(Meals on Wheels NSW Ltd)، یک سازمان خیریه در «نیو ساوت ولز» استرالیا است که به افراد مسن، ناتوان و کسانی که به دلایل مختلف قادر به تهیه غذا برای خود نیستند، خدماترسانی می کند.
خدمات اصلی این موسسه، تهیه و تحویل غذاهای گرم و مغذی، بررسی وضعیت سلامت و رفاه و ایجاد ارتباط اجتماعی برای سالمندان است. خیریه میلز آن ویلز، در طول سه دهه فعالیت خود برای سالمندان متوجه شد که پوششهای بیمهای برای افراد سالمند، بسیار دشوار است و شرکتهای بیمهگذار به سختی زیر بار این مسئولیت میروند.
این چالش باعث شد تا میلز آن ویلز با همکاری یک شرکت خدمات بیمه به نام «بیمهگری مشارکتی» (Community Underwriting)(1) که چهار هزار موسسه غیر انتفاعی را در سراسر استرالیا تحت پوشش خود دارد، شکل جدیدی از خدمات نوآورانه بیمهای به نام «مدل مشارکتی بیمه» که شبیه تعاونی است را برای ارائه خدمات بهتر به دیگر سازمانهای غیرانتفاعی مخصوصا خیریهها ابداع کنند.
مدل مبتکرانه مشارکتی بیمه(تعاونی) برای پیشبرد خیریه
مدل مشارکتی بیمه، با بازپرداخت سود به سهامداران و ایجاد یک صندوق کمکهای کوچک برای مشتریان کوچکتر، به پایداری مالی سازمان خیریه کمک میکند و در عین حال به نیازهای بیمهای سازمانهای غیرانتفاعی نیز پاسخ میدهد. «برویک» رئیس آژانس بیمهگری مشارکتی در مورد این مدل میگوید: ریشههای این مدل به حدود 30 سال پیش برمیگردد. در آن زمان، سازمانهای خیریه در استرالیا برای یافتن پوشش بیمهای خیریهها با مشکل روبرو بودند و این بحران، باعث شد تا خیریه میلز آن ویلز، با یک واسطه بیمهای که ما باشیم برای راه حل، همکاری کند.
این سازمان خیریه و آژانس بیمهگری مشارکتی، با هم متحد شدند و پوشش بیمهای را ایجاد کردند تا خیریه بتواند با یافتن مشتریان جدید غیرانتفاعی، سهمی از کمیسیون آژانس را به عنوان واسطه را به دست آورد. این همکاری آژانس و خیریه میلز آن ویلز، باعث شده تا امروز نزدیک به 30 سهامدار به وجود آیند و هر موسسه خیریه که حق بیمهای به ارزش بیش از 50 هزار دلار بپردازد، سهامدار شود. همه سهامداران بخشی از درآمد مازاد خود را به آژانس بیمهگری مشارکتی پرداخت میکنند و در مجموع، درآمد مازاد این موسسه، پس از پرداخت حقوق و هزینههای عمومی، بازپرداخت میشود و 70 درصد از آن به سهامداران باز میگردد.
یک مدل بیمه نوآورانه برای سازمانهای خیریه
خیریه میلز آن ویلز و آژانس بیمهگری مشارکتی، در واقع، مدلی جدید برای بیمه سازمانهای خیریه ایجاد کردهاند. این مدل به این صورت است که سازمانهای خیریهای که از این بیمه استفاده میکنند، بخشی از سود حاصل از آن را به عنوان سهامدار دریافت میکنند. همچنین، بخشی از سود برای کمک به سازمانهای خیریه کوچکتر اختصاص داده میشود.
این مدل جدید باعث میشود تا سازمانهای خیریه، کنترل بیشتری بر روی بیمه خود داشته باشند و بخشی از سود را به خودشان برگرداند. این مدل به پایداری مالی سازمانهای خیریه کمک میکند، زیرا آنها بخشی از سود را دریافت میکنند و بخشی از سود برای کمک به سازمانهای خیریه کوچکتر اختصاص داده میشود.
چرا مدل مشارکتی بیمه ایجاد شد؟
سازمانهای خیریه در استرالیا به سختی میتوانستند بیمه مناسب پیدا کنند و میخواستند کمتر به بودجه دولتی وابسته باشند. به طور خلاصه، این مدل بیمه جدید، به سازمانهای خیریه کمک میکند تا به صورت مستقلتر عمل کنند، هزینههای خود را کاهش دهند و به جامعه کمک کنند. به جای اینکه هر سازمان خیریه به تنهایی بیمه بخرد، آنها با هم همکاری میکنند و یک شرکت بیمه مشترک(تعاونی) ایجاد میکنند.
مدل مشارکت بیمه باعث شد تا هزینههای بیمه برای هر سازمان خیریه کمتر شود و سازمانهای خیریه خودشان بر روی بیمه خود کنترل داشته باشند و بتوانند تصمیم بگیرند که پول بیمه چگونه خرج کنند.به عبارت سادهتر، این مدل بیمه مثل یک صندوق تعاونی است که سازمانهای خیریه در آن عضو میشوند و از مزایای آن بهرهمند میشوند.
بیمههای ارائه شده در این مدل
در این مدل، طیف گستردهای از بیمهها به سازمانهای خیریه ارائه میشود. این بیمهها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بیمه اموال: برای پوشش دادن به ساختمانها، تجهیزات و داراییهای دیگر سازمانهای خیریه.
- بیمه مسئولیت مدنی: برای محافظت در برابر ادعاهای شخص ثالث که ممکن است به سازمان خیریه وارد شود.
- بیمه وقفه در کسبوکار: برای جبران خسارات ناشی از وقفه در فعالیتهای سازمان خیریه در اثر حوادث غیرمترقبه.
- بیمه حوادث: برای پوشش دادن به هزینههای پزشکی کارکنان و داوطلبان سازمان خیریه.
پینوشت:
1-Community Underwriting: یا بیمهگری مشارکتی، یک مدل کسب و کار در صنعت بیمه است که در آن، یک گروه از افراد یا سازمانها برای پوشش ریسکهای مشترک، یک شرکت بیمه را تشکیل میدهند. در این مدل، اعضای جامعه به جای خرید بیمه از یک شرکت بیمه، خود مالک شرکت بیمه هستند.
منابع:
دیدگاه خود را بنویسید