«بازگردانید»؛ کمپین داوطلبان انگلیسی‌ برای جمع‌آوری کمک‌های غذایی و حفظ محیط زیست
دانشجویان دانشگاه «چستر» در انگلیس، کمپین «بازگردانید» (Give Back) را با هدف جمع‌آوری کمک‌های غذایی و حفظ محیط زیست برگزار کردند که نتیجۀ آن، جمع‌آوری بیش از 170 نوع مواد غذایی و بیش از 80 نوع لوازم بهداشتی بوده است. این کمپین که در کشورهای دیگری هم برگزار می‌شود، علاوه‌بر اهداف خیریه، به دنبال ایجاد یک جامعه حمایتی از افراد همفکر است که در جهت اهداف مشترک تلاش می‌کنند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دانشجویان و کارکنان دانشگاه انگلیسی «چستر»، یک کمپین داوطلبانه جمع‌آوری کمک را با نام «بازگردانید» (Give Back)، برگزار کردند. آن‌ها چندین نوع غذا و لوازم بهداشتی را برای بانک‌های غذایی محلی خود به عنوان بخشی از فعالیت‌های این کمپین داوطلبانه، جمع‌آوری کردند. در این کمپین دو اتفاق رخ داده است؛ یکی اینکه برای بانک‌های غذایی، غذا جمع‌آوری شد که این بخش شامل اهدای غذا و اهدای پول برای تأمین غذا بود و دوم اینکه افراد وسایلی که نیاز نداشتند را آوردند و با وسایلی که نیاز داشتند مبادله کردند تا با این کار، بر اهمیت حفظ محیط‌ زیست تأکید کرده باشند؛ زیرا مبادله وسایل موجب می‌شود، وسایلی که افراد به آن‌ها نیاز ندارند، وارد چرخه از بین رفتن و بازیافت نشود.

 جمع‌آوری بیش از 170 نوع مواد غذایی و 80 نوع لوازم بهداشتی

 کمپین بازگردانید، در چند بخش کمک مالی خیریه، بازیافت به نفع خیریه و اهدای مواد غذایی و حمایتی، هرساله در ماه‌های نوامبر و دسامبر برگزار می‌شود. این خیریه امسال با همت داوطلبان موفق شد بیش از 170 نوع مواد غذایی و بیش از 80 نوع لوازم بهداشتی را به دو خیریه محلی شهر «چستر» به نام‌های «بانک غذایی چستر غربی» و «بانک غذای وارینگتون»، اهدا کند. تیم داوطلبان دانشگاه، با همکاری سایر گروه‌های دانشجویی و اعضای اتحادیه دانشجویان، برگزارکننده و میزبان ایستگاه‌های اهدایی این کمپین بودند که باعث شد، دانشجویان به صورت داوطلبانه وقت خود را به جامعه دانشگاهی اختصاص بدهند.

 در بخش دیگر این اقدام دانشجویی داوطلبانه، دانشجویان تشویق شدند تا لباس‌ یا سایر وسایل خود را که نیاز نداشتند با لباس و وسایل دیگران مبادله کنند تا با این کار امکان استفاده مجدد از اقلام با کیفیت خوب را فراهم آورند. هدف این بخش از کمپین، چنانکه در ابتدای گزارش اشاره شد، استفاده بهینه از وسایل به منظور عدم وارد شدن آن‌ها به چرخه زباله‌ها بود. همچنین برخی افراد نیز به خرید وسایل مورد نیازشان پرداختند و پول آن را صرف کار خیر کردند.

 بر این اساس، دانشجویان با مبادله و خرید و فروش وسایل خود در کنار اهدای مواد غذایی و پول، توانستند به نفع خیریه و محیط‌ زیست، فعالیتی داوطلبانه داشته باشند. کمپین بازگردانید، به عنوان بخشی از پروژه «یادگیری مبتنی بر کار» (WBL)، در دانشگاه چستر محسوب می‌شود. دانشجویان در این رویداد، بیش از 230 لباس را با هدف «کاهش انتشار کربن» و بازچرخش منسوجات، با یکدیگر  مبادله کردند و با ابتکار خود توانستند از ورود این لباس‌ها به چرخه زباله و محل‌های دفن آن‌ها، جلوگیری کنند.

 «امی بات»؛ از دانشجویان و هماهنگ‌کنندگان برگزاری این رویداد داوطلبانه می‌گوید: از همه کسانی که در کمپین بازگردانید مشارکت کردند، تشکر می‌کنیم. دانشجویان و کارکنان با اهدای غذاها، لوازم آرایشی و بهداشتی شخصی و همچنین با صرف وقت خود، ما را حمایت کردند.

 دانشجویان دانشگاه چستر در مناسبت‌های متنوعی از سال، فعالیت‌های داوطلبانه مختلفی را به نفع خیریه‌ها انجام می‌دهند یا به اقدامات محیط‌زیستی می‌پردازند. برای مثال، آنان در کمپین دیگری به نام «پک فور گود» (PackForGood) بیش از 23 هزار پوند از طریق دریافت و فروش لباس‌هایی که مورد نیاز افراد نبود جمع‌آوری کردند و توانستند هزار و 500 قلم مواد غذایی را به «بنیاد خیریه قلب انگلیس» اهدا کنند.

 استفاده از رویکرد «بازگردانید» در کشورهای دیگر

 مفهوم و رویکرد «بازگردانید» (Give Back)، در کمپین‌های داوطلبانه بسیار زیادی در سراسر جهان، برای اهداف خیریه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این رویکرد و مفهوم، از طریق داوطلب‌ شدن در یک مؤسسۀ خیریۀ محلی یا شرکت در رویدادهای جمع‌آوری کمک مالی و با هدف تقویت ارتباطات و روابط اجتماعی معنادار، در میان بخش‌های مختلفی از جامعه اجرا می‌شود. این رویکرد علاوه‌بر پیگیری اهداف خیریه، به دنبال تقویت ارتباطات اجتماعی، ایجاد حس تعلق و ایجاد یک جامعه حمایتی از افراد همفکر است که در جهت اهداف مشترک تلاش می‌کنند.

 منابع:

 fenews

 chester.ac.uk

 Give Back


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...