به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیصد و چهل و دومین جلسه هیئتمدیره مجمع خیرین کشور صبح چهارشنبه 12 دی ماه با حضور اعضاء و مشاوران مجمع تشکیل شد.
در ابتدای این جلسه مهندس حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور اظهار کرد: طی هفته اخیر جلسه فوقالعاده برای بررسی سند وقف و امور خیریه با همت مجمع خیرین کشور برگزار شد و ضمن پیشنهاداتی برای اصلاح سند، تصمیم بر آن شد که در قالب یک ماده واحده بر استقلال امور خیرین از سازمانهای دولتی در سند تأکید شود.
در ادامه دکتر دلشاد دربارۀ روند اصلاح سند بیان کرد: اهم پیشنهادات در جلسهای که مهندس بوربور فرمودند: این بود که سازمان خیر و احسان مردمنهاد باشد و اساسنامه آن توسط نمایندگان سازمانهای مردمنهاد تهیه شود. همچنین تأکید شد که ارزیابی و نظارت بر خیریهها توسط سازمان خیر و احسان انجام شود.
دکتر محسن ولیئی؛ مدیرعامل مجمع خیرین کشور و معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور نیز اظهار کرد: سازمان خیر و احسان هیچگونه وابستگی به دولت نخواهد داشت و هیچگونه استخدام نیرو به طور رسمی ندارد.هدف این سازمان تسهیل صدور پروانهها، نظارت بر امور خیریهها، کاهش بار دولت، کوچکسازی دولت و مردمیسازی امور خیر است. مجموعۀ خیرین قرار است این زحمت را در فرایندی دموکراتیک انجام دهند و قرار نیست مجمع خیرین همه این کار را انجام دهند.
در ادامه دکتر آلاحمد؛ معاون دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز که در تدوین سند تأثیرگذار بوده است بیان کرد: خیرین باید یک متولی مردمی و صدای واحد در کشور داشته باشند و در عین حال ساختار و بودجهای به دولت تحمیل نکنند. حرف اصلی سند اين است که روابط همۀ وزارتخانهها با خیرین و خیریهها به نحو احسن سامان داده شود و تکلیف وزارتخانهها و سازمانهای دولتی برای تعامل و تکریم خیرین مشخص شود.
در بخش دیگری از این جلسه محمدحسین رضایی؛ مشاور ارشد هیئتمدیرۀ مجمع خیرین کشور به ارائۀ توضیحاتی دربارۀ مسئولیت جدید خود به عنوان مشاور وزیر بهداشت در امور مردمیسازی و خیرین پرداخت و تأکید کرد: برای همافزایی و ارتقای خیریههای حوزه سلامت تلاش خواهد کرد. وی همچنین تأکید کرد: مجمع خیرین کشور باید پدر معنوی خیریههای کشور باشد و حتی با تأسیس سازمان خیر و احسان نباید نقش آن کمرنگ شود.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر پریچهر شاهسوند که در پنج سال اخیر عضو شورای نظارت بر سازمانهای مردمنهاد در وزارت کشور بوده است به ارائه پژوهش خود در زمینه خیریههای کشور پرداخت و گفت: مشکل اصلی خیریهها را عدم شفافیت میدانم و معتقدم باید در این زمینه FATF داخلی داشته باشیم. همچنین باید سازوکاری را طراحی کنیم تا از موازیکاری خیریهها کاسته شود و بر همافزایی آنها بیفزاید.
وی در تحقیق خود به این نکته اشاره کرد که تشکیل 9 میز تخصصی با مشارکت متخصصین و خیرین در کشور ضرورت دارد که عبارتند از: «امور اجتماعی»، «امور فرهنگی»، «سلامت، بهداشت، درمان»، «محیط زیست»، «توسعه و فقرزدایی»، «خانواده»، «جوانان»، «تشکلهای محلی» و «گروه تخصصی پژوهش».
بر این اساس با نظر مهندس بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور مقرر شد جلسهای با حضور دکتر شاهسوند و آقایان رضایی و ولیئی برگزار شود و هر میز تخصصی به یک وزارتخانه یا شبکه ملی مردمنهاد مرتبط شود.
در بخش دیگری از این جلسه توکلی؛ نماینده مجمع خیرین استان لرستان به ارائۀ توضیحاتی دربارۀ رویکرد خود نسبت به ضرورت ارتقای همافزایی و انسجام میان خیریهها پرداخت و از اداره مردمی دفاع مقدس به عنوان تجربه موفق در کشور یاد کرد.
در ادامه دکتر مژگان رضازاده؛ دبیر شورای عالی سالمندان کشور به ارائه توضیحاتی دربارۀ فعالیتهای این شورا پرداخت و گفت: متأسفانه به جز برنامه سوم توسعه، هیچ برنامهای برای سالمندان پیشبینی نشده است و با وجود اینکه به سمت پیری جمعیت میرویم در برنامه هفتم توسعه به جز بحث بانک زمان برنامهای برای سالمندان دیده نشده است.
وی با بیان اینکه به زودی پیمایش ملی سالمندان را با همکاری مؤسسه مطالعات جمعیت انجام خواهیم داد اظهار کرد: هدف از این پیمایش این است که بدانیم چه تعداد از سالمندان تنها هستند و نیاز به مراقبت دارند و چه تعداد از آنها کمک معیشتی دریافت میکنند یا نمیکنند. همچنین یکی از برنامههای ما توسعه اجتماعمحور محلی با محوریت احیای ریشسفیدان در محله است.
در پایان این جلسه احکام افرادی که مسئولیت پیگیری و اجرای برنامههای مجمع خیرین کشور را دارند توسط مهندس بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور به افراد اعطا شد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
مبحث آموزش و حمایت تحصیلی و آموزشی جا دارد در دسته بندی قرار گیرد