به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، غذاهایی که ورزشکاران، کارکنان و تماشاگران در جریان برگزاری بازیهای المپیک 2024 پاریس نمیخورند به نیازمندان در سراسر پایتخت فرانسه داده میشود. این بخشی از تلاشهای برگزارکنندگان مسابقات المپیک برای کاهش تولید ضایعات مواد غذایی است. برگزارکنندگان المپیک ۲۰۲۴ پاریس پیشتر اعلام کرده بودند که قصد دارند این رویداد را سازگار با محیط زیست برگزار کنند و تولید کربن را در این مسابقات به حداقل برسانند. آنها برای رسیدن به این هدف در رستوران ورزشگاهها، از ظروفی غیر یکبار مصرف استفاده کردند و صندلیهایی از مواد بازیافتی ساختند.
«جورجینا گرنون» که بر برنامۀ کاهش تولید کربن المپیک پاریس به نصف، در مقایسه با المپیک لندن در سال ۲۰۱۲ و المپیک ریو در سال ۲۰۱۶ نظارت میکند، در این رابطه گفته است: «ما تلاش کردهایم تا نحوۀ برگزاری این بازیها را هم برای المپیک پاریس و هم برای رویدادهای دیگر تغییر دهیم. جمعآوری غذاهای باقیمانده نیز بخشی از این برنامه بوده است.» ضایعات مواد غذایی، یکی از منابع انتشار گازهای گلخانهای در سراسر جهان هستند.
گرنون میگوید: «اگرچه دور ریختن غذاهای باقیمانده از بازیهای المپیک منبع بزرگی برای انتشار گازهای گلخانهای محسوب نمیشود، اما برگزارکنندگان این رویداد ورزشی سعی کردهاند در این مورد نیز به خوبی عمل کنند تا نشان دهند برای جلوگیری از تولید ضایعات مواد غذایی، راههایی وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت.»
برای کاهش تولید ضایعات مواد غذایی در المپیک 2024 پاریس، قراردادی با سه سازمان متخصص در این خصوص به امضا رسیده است، آنها سعی کردهاند تولید ضایعات مواد غذایی را پیش از تولید و در طول بازیها به حداقل برسانند و اگر غذایی خورده نشد، آن را جمعآوری و بین نیازمندان توزیع کنند. روزانه حدود ۴۰ هزار وعدۀ غذایی در طول بازیها برای هزاران ورزشکار از بیش از ۲۰۰ کشور، در دهکدۀ المپیک سرو میشود.
«والری دو مارگری»؛ رئیس سازمان «لو شنو مانکان»؛ یکی از گروههایی که غذا را از سایتهای المپیک دریافت میکند، میگوید: جمعآوری این غذاها به نیازمندان کمک زیادی میکند. به گفتۀ او حدود ۱۰ میلیون نفر در فرانسه غذای کافی برای خوردن ندارند، این در حالی است که این کشور سالانه ۱۰ میلیون تُن مواد غذایی را هدر میدهد. او گفت: «در حالی که افرادی در این نزدیکی زندگی میکنند که قادر به تغذیه مناسب نیستند، ما نمیتوانیم اجازه دهیم محصولات غذاییِ باکیفیت به سطلهای زباله ریخته شوند.» بخشی از غذاهای جمعآوریشده توسط بانک مواد غذایی به یک فروشگاه مواد غذایی در حومۀ شمالی پاریس آورده شدند که مواد غذایی را با قیمتهای بسیار پایین میفروشد.
نحوۀ برگزاری برنامههای زیستمحیطی در المپیک 2024 پاریس، انتقاد بسیاری از ورزشکاران حاضر در این رویداد را به همراه داشته است. نبود غذای کافی، گرمای اتاقها، نبود تهویه مناسب اختصاصدادهشده برای ورزشکاران و عدم راحتی تختهای خواب بازیافتی ورزشکاران، از ایرادات واردشده به برنامههای کاهش کربن در این المپیک بوده است. اما معضل عمدۀ ورزشکاران، عدم کیفیت مواد غذایی، غیربهداشتی بودن سرو این غذاها در رستورانهای دهکدۀ المپیک و عدم وجود غذاهای مناسب مخصوص ورزشکاران بوده است. عصر ایران در گزارشی با اشاره به این موضوع آورده است: «جمیل لطفاللهنسبی؛ سرمربی تیم ملی تنیس روی میز ایران با انتقاد از این وضعیت، آن را «غیرقابل قبول» دانست.»
این مسئله باعث شد تا بسیاری از تیمهای ورزشی غذای مورد نیاز خود را به صورت شخصی تهیه کنند. طبق گزارش «نیویورکپست»، غذا در دهکدۀ المپیک یک نگرانی بسیار مهم در المپیک پاریس بوده است؛ به طوری که ورزشکاران تقریباً از غذاها صرفنظر میکنند. دستنخورده بودن غذاهای تهیهشده، شاید یکی از دلایلی باشد که موجب شده است این مواد غذایی، برای بانکهای غذایی در پاریس ارسال شوند. در صورت صحت این ماجرا، اهدای غذاهای نخوردهشده به دلیل عدم کیفیت، با اصول نیکوکارانه و حفظ کرامت انسانی در تضاد بوده و قابل تحسین نخواهد بود.
منابع:
دیدگاه خود را بنویسید