16 مرداد 1403
«جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری» فرصتی برای تعامل خیریه‌‎ها با یکدیگر است
مدیرعامل مؤسسۀ خیریۀ «باب‌الحوائج (ع)» معتقد است جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری می‌تواند به ایجاد تعامل و همکاری بین مؤسسات و خیریه‌ها کمک کند؛ یعنی از طریق این جشنواره، مؤسسات می‌توانند با یکدیگر و خدماتی که ارائه می‌دهند آشنا شوند و با ارتباط و همکاری، ارائۀ خدمات بهتری داشته باشند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دبیرخانۀ نخستین جشنوارۀ ملی اعطای نشان نیکوکاری طی ماه‌های اخیر به همت تعدادی از سازمان‌های مرتبط با نیکوکاری و همکاری تعدادی از شبکه‌های ملی نیکوکاری و تشکل‌های خیریه تشکیل شده است. «ترویج کار تخصصی و حرفه‌ای در فعالیت‌های نیکوکارانه»، «معرفی الگوهای برتر حوزۀ نیکوکاری» و «تجلیل از تشکل‌های خیریه برتر» مهم‌ترین اهداف این جشنواره هستند. «سازمان اوقاف و امور خیریه»، «سازمان امور اجتماعی کشور»، «سازمان بهزیستی کشور»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «معاونت اجتماعی فراجا»، «بنیاد تعالی زندگی»، «مرکز خیر ماندگار»، «شبکۀ ملی خیریه‌های حامی ایتام» و «شبکۀ ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه» از برگزارکنندگان این جشنواره هستند.

 مؤسسۀ خیریۀ «باب‌الحوائج (ع)» یکی از مؤسساتی است که در جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری شرکت کرده است. بر همین اساس با رسول پاکدل؛ مدیرعامل این مؤسسۀ خیریه به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه متن آن را می‌خوانید؛

 - در ابتدا در مورد مؤسسۀ خیریۀ باب‌الحوائج (ع) توضیحاتی ارائه بدهید.

 مؤسسۀ خیریۀ باب‌الحوائج (ع) در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ به طور غیررسمی فعالیت می‌کرد. دوستان دور هم جمع می‌شدند و در مناسبت‌هایی مانند ایام محرم و عید نوروز، پوشاک و مواد غذایی بین خانواده‌های نیازمند توزیع می‌کردند. اما این مؤسسه در سال ۱۳۸۶ مجوز خود را از نیروی انتظامی و فرمانداری دریافت و به طور رسمی آغاز به کار کرد.

 هدف ما رسیدگی به خانواده‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست و همچنین معتادان بهبودیافته هستند. بانوان بهبودیافته از اعتیاد، کار تولید سرویس آشپزخانه و خیاطی را انجام می‌دهند. یکی از محورهای فعالیت ما آموزش و اشتغال‌زایی است. در قالب طرح شمیم از سازمان اوقاف و امور خیریه اعتبار گرفتیم و کارگاه‌هایی مانند شمع‌سازی را راه اندازی کردیم. یکسری از بانوان از این راه به درآمدزایی رسیدند و ما هم برای آن‌ها نمایشگاه برگزار کردیم.

 ارائۀ بسته‌های کمک‌معیشتی به خانواده‌های نیازمند را نیز داریم و کارهای فرهنگی و اجتماعی هم انجام می‌دهیم. برنامه‌های ورزشی در نظر می‌گیریم و پایگاه‌های فراغت هم دایر می‌کنیم. ما به نوعی در جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بچه‌ها را درگیر کردیم، ضمن اینکه مشاورۀ حقوقی و قضایی هم ارائه می‌دهیم. همچنین از اقدامات بزرگی که ما توانسته‌ایم تا حدودی آن را به نتیجه برسانیم بحث سنددار کردن منازل محله است. علی‌آباد (واقع در استان لرستان) ۳۸۰ ساکن دارد و تمام منازل قولنامه‌ای هستند. در تلاش هستیم از طریق مجلس و دولت بتوانیم این منازل دارای سند شوند.

 همچنین سالن ورزشی برای بچه‌ها داریم که به طور هفتگی بچه‌ها از آن استفاده کنند. اردوهای دانش‌آموزی و خانوادگی نیز داریم. هدف اصلی ما پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است. ما یک تیم پزشکی داریم که هر دو - سه هفته یکبار در دفتر خیریه در محله مستقر می‌شوند و بین اهالی محله به منظور ویزیت رایگان فراخوان می‌دهیم. دفتر ما در محله حاشیه‌نشین کوی علی‌آباد خرم‌آباد است و ۱۸۰ خانواده تحت پوشش داریم. درآمد ما از طریق خیرین است، ضمن اینکه ما با دستگاه‌های مختلف قراردادهایی داریم.

 - از چه طریقی با جشنواره ملی اعطایی نشان نیکوکاری آشنا شدید؟

 از طریق اداره اوقاف استان که فراخوان زده بود با این جشنواره آشنا شدیم. بر همین اساس اقدام به ثبت نام کردیم و فعالیت مؤسسه را هم در سایت بارگذاری کردیم.

 - هدف شما از شرکت در این جشنواره چیست؟

 از مهم‌ترین اهداف ما این است که بتوانیم مجموعه را معرفی کنیم. اینکه به مردم بگوییم این مؤسسه‌ با چنین خدماتی وجود دارد. خیریه باب‌الحوائج تاکنون توانسته ۲۸۰ لوح تقدیر بگیرد و یکی از مؤسسات برتر استانی و کشوری است. این مؤسسه حاصل ۲۱ سال فعالیت توسط جوانان است. بنده و بسیاری از همکارانم از دوره نوجوانی در مؤسسه فعالیت می‌کنیم.

 - نظر شما دربارۀ جشنواره اعطای نشان نیکوکاری چیست و چه پیشنهاد یا انتقادی به آن دارید؟

 به نظرم برگزاری این جشنواره اتفاق خوبی است که در کل کشور در حال رخ دادن است و این امکان فراهم شده است تا مؤسسات ارتباط بگیرند و از ظرفیت هم استفاده کنند. به عنوان مثال در خرم‌آباد بیمارانی داریم که برای مداوا به تهران می‌آیند. اگر بدانیم که چه مؤسساتی در تهران به بیماران خدمات می‌دهند، بیماران را به آن مؤسسه معرفی می‌کنیم.

 همچنین ارتباط‌گیری مؤسسات باهم باعث می‌شود که خدمات بهتری به جامعه هدف ارائه شود. جشنوارۀ اعطای نشان نیکوکاری می‌تواند به نوعی به ایجاد تعامل و همکاری بین مؤسسات و خیریه‌ها کمک کند. از طریق این جشنواره، مؤسسات می‌توانند با یکدیگر و خدماتی که ارائه می‌دهند آشنا شوند و با ارتباط و همکاری، ارائه خدمات بهتری داشته باشند.

 علاوه بر این‌ها، جشنواره می‌تواند کار زیبایی در جهت بهبود ارائه خدمات به نیازمندان باشد تا از کارهای جزیره‌ای جلوگیری شود. پراکنده کار کردن باعث می‌شود که نتیجه‌ای حاصل نشود. در ایام کرونا شاهد بودیم که برخی از خانواده‌ها ۱۰ بسته معیشتی دریافت می‌کردند و خانواده‌ای هم بود که یک بسته هم دریافت نمی‌کرد. بنابراین با تعامل مؤسسات کیفیت خدمات و توزیع آن‌ها بهتر خواهد شد.

گفت‌و‌گو از مریم داوری


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...