کد خبر:۳۶۱۳

بحران انسانی در حال وقوع در میان پناهندگان سودان جنوبی در اتیوپی

سازمان خیریه بین‌المللی پزشکان بدون مرز اعلام کرده است که پناهندگان سودان جنوبی در مرز‌های اتیوپی با افزایش موارد ابتلا به وبا و سوءتغذیه گسترده و وقوع «فاجعه بهداشتی» قریب‌الوقوع، رو‌به‌رو هستند.
بحران انسانی در حال وقوع در میان پناهندگان سودان جنوبی در اتیوپی

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، «سازمان پزشکان بدون مرز» (MSF) هشدار داده است که افزایش موارد بیماری وبا در کنار سوءتغذیه شدید در اردوگاه‌های پناهندگان سودان جنوبی در مرز‌های اتیوپی، سلامت هزاران نفر را به خطر انداخته است. در پی تشدید درگیری‌ها در سودان جنوبی و فروپاشی توافق تقسیم قدرت، هزاران نفر به شهر مرزی «مَتار» در اتیوپی پناه آورده‌اند. پزشکان بدون مرز اعلام کرده است که بین ۳۵ تا ۸۵ هزار پناهنده به این منطقه وارد شده‌اند و سیستم بهداشتی محلی توان پاسخگویی به نیاز‌های این جمعیت را ندارد و با کمبود شدید منابع مواجه است. 

 سازمان پزشکان بدون مرز تاکنون بیش از ۱۲۰۰ مورد وبا را درمان کرده و هشدار داده است که در صورت عدم اقدام جدی، این بیماری می‌تواند تا ۲۰ درصد موارد منجر به مرگ را در میان پناهندگان افزایش دهد. همچنین، بیش از ۴۰ درصد آزمایش‌های مالاریا مثبت بوده و نزدیک به ۷ درصد کودکان زیر پنج سال از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند. از فوریه ۲۰۲۵ تاکنون، بیش از ۲۰۰ نفر با جراحات ناشی از جنگ به کلینیک‌های پزشکان بدون مرز مراجعه کرده‌اند. سازمان ملل متحد نیز هشدار داده است که وضعیت در سودان جنوبی به سرعت در حال وخامت است و خطر بحران انسانی گسترده‌تری وجود دارد. بین ۳ تا ۲۰ مه، حداقل ۷۵ غیرنظامی کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.  پزشکان بدون مرز از تمامی طرف‌های درگیر خواسته است تا دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را تضمین کرده و از جامعه بین‌المللی درخواست افزایش حمایت کرده است. این سازمان تأکید کرده است که پناهندگان به شدت به سرپناه، آب و مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند.

 گفتنی است «سازمان پزشکان بدون مرز» (MSF) در سال ۱۹۷۱ توسط پزشکان و روزنامه‌نگاران فرانسوی تأسیس شد. این سازمان داوطلبانه و خیریه، یک سازمان بین‌المللی غیردولتی (INGO) است و در ماموریت خود ارائه کمک‌های پزشکی فوری در مناطق جنگ‌زده، مناطق مبتلا به بیماری‌های همه‌گیر (مانند ایدز، مالاریا) و مناطق آسیب‌دیده از بلایای طبیعی، را به عنوان چارچوب‌های اصلی فعالیتش تعریف کرده است. در مرامنامه این سازمان بر لزوم ارائه خدمات بدون تبعیض بر اساس نژاد، مذهب، جنسیت یا عقاید سیاسی، تاکید شده است. در سال‌های اخیر پزشکان بدون مرز در فعالیت‌هایی، چون واکسیناسیون، آموزش کادر پزشکی محلی، تأمین آب آشامیدنی، و دفاع از قربانیان بحران‌ها، نیز اقداماتی را انجام داده است.

 منتقدان عمکرد سازمان پزشکان بدون مرز بر این باورند که این سازمان، با تاکید بر حقوق‌بشر به اقدامات بشردوستانه خود در برخی مناطق بحران‌زده آسیب‌وارد کرده است. از سوی دیگر پزشکان بدون مرز با تمرکز بر نیاز فوری به جای توسعه بلندمدت (اگرچه این رویکرد برای شرایط بحرانی ضروری است) نتوانسته است با نهاد‌های محلی برای ایجاد سیستم‌های پایدار سلامت، همکاری داشته باشد. عملکرد پزشکان بدون مرز ترکیبی منحصر‌به‌فرد از اقدام مستقیم پزشکی و اعتراض اخلاقی است. اگرچه چالش‌های سیاسی و امنیتی پیوسته وجود دارند، اما استقلال مالی، انعطاف‌پذیری عملیاتی و پایبندی به اصول بشردوستانه، این سازمان را به یکی از جریان‌های کمک‌رسانی در جهان تبدیل کرده است.

 

منابع:

الجزیره

سازمان پزشکان بدون مرز

ارسال دیدگاه
captcha