09 ارديبهشت 1403
نماینده سازمان ملل: وضعیت غزه «جهنم انسانی» است
نماینده سازمان ملل متحد در فلسطین، پس از مشاهده وضعیت اسفناک اوضاع بهداشتی و درمانی در غزه، وضعیت غزه را یک «جهنم انسانی» توصیف کرد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دومینیک آلن؛ نماینده جمعیت سازمان ملل متحد، پس از مأموریت 10 روزه برای بررسی وضعیت فلسطین و مشاهده شرایط اندوهناک مردم غزه و بازدید از وضعیت بهداشتی بیمارستان‌های فرسوده شمال، مرکز و جنوب غزه، وضعیت این منطقه را «جهنم انسانی» توصیف کرد.

 دومینیک آلن از طریق ویدئویی از فلسطین، با خبرنگاران در مقر سازمان ملل متحد در ژنو صحبت کرد و گفت: آن‌چه من شاهد آن بودم، دل‌خراش و غیرقابل توصیف است. تجهیزات مهم بیمارستانی مانند دستگاه‌های سونوگرافی که برای تولد ایمن نوزادان حیاتی است، به‌طور عمد شکسته و صفحه‌هایشان خرد شده یا سیم‌هایشان قطع است.

 بنا بر این گزارش، این مأموریت بین‌المللی از سوی آژانس بهداشت و باروری سازمان ملل متحد با همکاری سازمان جهانی بهداشت و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد انجام شد. هدف از این مأموریت، بررسی وضعیت ۱۰ بیمارستان از جمله بیمارستان الاقصی در مرکز غزه بود که به دلیل تعداد زیاد بیماران ترومایی (آسیب‌های فیزیکی) با مراجعه بیش از حد ظرفیت خود مواجه است و دیگر قادر به ارائه مراقبت‌های باروری نیست.

 این نماینده سازمان ملل بیان کرد: من از وضعیت فعلی یک میلیون زن و دختر در غزه وحشت دارم؛ به ویژه 180 زنی که هرروز در شرایط غیرانسانی و غیرقابل تصور زایمان می‌کنند.

 قبل از جنگ، 15 درصد از موارد زایمان نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی داشتند، اما براساس برخی گزارش‌ها، اکنون این درصد دو برابر شده است.

 دومینیک آلن گفت: درصد نیاز به فوریت‌های پزشکی افزایش یافته است. برخی از پزشکان می‌گویند که عوارض مربوط به زایمان در حال حاضر بیش از دوبرابر آن چیزی است که قبلاً با آن دست‌وپنجه نرم می‌کردند و این موارد به دلیل سوءتغذیه، کم‌آبی بدن و ترس است که تمام این موارد بر توانایی زن باردار برای زایمان ایمن و تکمیل دوره کامل بارداری تأثیر می‌گذارد.

 بنا بر این گزارش، بیمارستان الشفا که بزرگترین بیمارستان غزه بود، ویران شده است و در رفح (مرکز استان رفح در نوار غزه) بیمارستان اماراتی وجود دارد که راه نجاتی برای زنان باردار در غزه است. در این بیمارستان روزانه بین 50 تا 60 زایمان از جمله 10 تا 12 سزارین انجام می‌شود. اعضای صندوق جمعیت سازمان ملل با حمایت سرویس مین‌زدایی سازمان ملل متحد از بیمارستان ناصر در خان‌یونس (شهری در جنوب نوار غزه) بازدید کرد که نیروهای اسرائیلی هفته‌ها پیش از آن خارج شدند. این بیمارستان دارای یک بخش زایمان است که توسط تیم‌های صندوق حمایت می‌شود.

 دومینیک آلن بیان کرد: زمانی که از بیمارستان ناصر بازدید کردیم، با وجود خدمات تیم‌ها برای مین‌زدایی، هنوز مهمات منفجر‌نشده‌ای وجود داشتند که باید مراقب آن‌ها هم می‌بودیم. مکانی را که دو ماه پیش از آن بازدید کرده بودیم به دلیل گستردگی ویرانی‌ها، به سختی تشخیص می‌دادیم.

 وی از احتمال حمله نظامی به رفح، جایی که حدود یک میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند خبر داد و از تأثیر آن بر فاجعه انسانی ابراز نگرانی کرد.

 سه مرکز (که قبلاً مدرسه بودند) و بعد از حملات تبدیل به پناهگاه شدند و توسط آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی اداره می‌شدند، جهت کمک به زنان بارداری که نمی‌توانند مراقبت‌های دوران بارداری را دریافت کنند، به مراکز فوریت‌های پزشکی برای اعزام ماماها، تبدیل شده‌اند.

گزارش از: دکتر عاطفه جعفریان

منبع:

سایت: https://news.un.org/ar/story/2024/04/1130201


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...