به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از خبرگزاری ایکنا، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: جایزه البرز باسابقهترین جایزه علمی کشور است که از سوی زندهیاد حسینعلی البرز با وقف تمامی اموال در بنیاد فرهنگی البرز پایهگذاری شده و تاکنون بیش از شش هزار نفر از نخبگان علمی کشور انتخاب شدهاند و جایزه علمی البرز به ایشان اعطا شده است.
وی افزود: البرز راه جویندگان دانش را که به هزار و یک دلیل و مشکل، نمیتوانستهاند در این راه قدم بگذارند، نه به یک نور کوچک، که به چلچراغ نیکی و وقف، چراغان کرده است. حالا چه بسیار نامآوران و اندیشمندان که در جایگاههای ارزشمند مدیریتی و علمی که از لطف ایشان در زمان دانشاندوزی بهره بردهاند، خود در حال بهره رساندن به مردم سرزمینمان ایران و حتی دیگر مردمان در سراسر دنیایاند و تا زمانی که آنان در حال خدمتاند، ثواب و اجر، نصیب بنیانگذار خوشفکر بنیاد فرهنگی البرز خواهد شد.
ارشدی ادامه داد: البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی تمام اموال خود را با تأسیس این بنیاد و با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر و تشویق دانشجویان و دانشآموزان برگزیده و با استعداد ایرانی، از طریق اعطای جایزه البرز وقف کرد. جایزهای برخاسته از ایمان، انگیزه و اراده که قصد دارد با حمایت از نخبگان ایرانزمین، ایشان را در راه تسکین آلام بشری، رفاه زندگی انسانی و ارتقای حیثیت ایران در جامعه جهانی، راهنما و شوقآفرین باشد. بیش از نیم قرن از عمر اقدامی که مرحوم البرز به عنوان مبتکر جایزه نوبل ایرانی بنا نهاد، میگذرد و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علمی و فرهنگی کشور، مورد حمایت و تشویق این بنیاد قرار گرفتهاند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: اندیشه بلندی که امروزه جامعه ما، بیش از هر زمان دیگری، نیازمند تبیین و ترویج آن است تا با اولویت یافتن آن، موجبات پیشرفت علمی کشور، بیش از پیش فراهم آمده است و شاهد شکوفایی استعدادهای گرانقدر این سرزمین و اعتلای نام ایران عزیزمان باشیم. خداوند دانای توانا را سپاسگزارم که مقارن با شصت و یکمین سال تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، این توفیق را به ما ارزانی داشت تا آئین شصت و دومین سال جایزه البرز دانشآموزی را با شأنیتی متناسب با منزلت دانشآموزان برتر این مرز و بوم عملیاتی کند تا از این گذر، گامی مؤثر در جهت تعالی ایران عزیزمان در مسیر دانایی برداشته باشد.
جایزه البرز و کاهش آلام بشری
وی افزود: براساس مستندات موجود، نتیجه تلاشهای کسانی منجر به دریافت جایزه البرز میشود که در راستای کاهش آلام بشری، ارتقای رفاه زندگی انسانی و اعتلای نام ایران در جامعه جهانی بکوشند. جایزه علمی تنها جایزه علمی کشور است که مبتنی بر نهاد وقف اعطا میشود و از سال ۱۳۴۲ بر این منوال ادامه دارد.
ارشدی گفت: بنیاد البرز بنیادی مردمی و غیر دولتی بوده است و به صورت کاملا مستقل به اجرای امینانه نیت واقف میپردازد. شرکتکنندگان برای حضور در این جایزه هیچگونه هزینهای پرداخت نمیکنند و تمامی علاقهمندان میتوانند بدون دغدغه در این جایزه شرکت کنند. جایزه علمی البرز امروز با عنوان نوبل ایرانی شناخته میشود که تاکنون به بیش از سه هزار دانشجو وام دانشجویی اعطا کرده است.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز بیان کرد: مرحوم البرز بنیانگذار اولین وام دانشجویی و کارآفرینی در ایران بود. در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه از اوایل دهه ۹۰ مراسم اعطای جایزه البرز با قوت بیشتر برگزار شد و از دهه ۹۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۳ همایش ملی و هشت همایش استانی جایزه البرز در کشور برگزار شده و این جایزه به تعداد ۱۶۶۹ دانشمند، مخترع، طلبه و دانشآموزان اعطا شده است.
وی در ادامه ضمن گرامیداشت روز ۱۳ آبان و روز دانشآموز تصریح کرد: شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز از طریق برگزاری سالانه دو همایش ملی است که یک مراسم در نیمه اردیبشهتماه و مراسم دیگری در نیمه آبانماه برگزار میشود. در مراسم دانشآموزی این جایزه از برترین دانشآموزان کشور تجلیل خواهد شد.
ارشدی اظهار کرد: در مراسم دانشآموزی امسال در نیمه آبانماه از برترین دانشآموزان کشور در پایههای نهم و دوازدهم تجلیل میشود. فراخوان این بخش از جایزه البرز طی تیرماه سال جاری منتشر شد و دانشآموزان میتوانستند برای ثبت نام به سایت جایزه البرز مراجعه کنند. ثبت نام در این بخش از جایزه البرز از مردادماه سال جاری آغاز شد و تعداد سه هزار و ۲۷۴ دانشآموز در آن ثبت نام کردند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز بیان کرد: شرایط ثبتنامی دانشآموزان برای جایزه البرز جزء یکی از سختترین شرایط برای حضور در جشنوارهها و مراسم مختلف کشور است. این موضوع نشان دهنده آن است که نفرات واجد شرایط برای حضور در جایزه البرز تعداد اندکی را تشکیل میدهند. حدود ۵۶ درصد ثبت نام کنندگان امسال در بخش دانشآموزی را دختران و ۴۴ درصد از ایشان را پسران تشکیل میدهند.
تجلیل از ۵۱ دانشآموز برتر
ارشدی تصریح کرد: در بخش نظری و فنیحرفهای حدود ۷۶ درصد ثبتنام کنندگان در بخش نظری و ۲۴ درصد در بخش فنیحرفهای قرار داشتند. با اتمام فرآیند ثبت نام و بارگذاری مدارک دانشآموزان در تاریخ ۳۱ مردادماه سال جاری، دبیرخانه جایزه البرز در دو بخش به داوری مستندات دانشآموزان پرداخت. مرحله نهایی داوری این بخش از جایزه علمی البرز چندی پیش در بخشهای مختلف انجام شد و در نهایت با تجمیع امتیازات نهایی دانشآموزان، تعداد ۵۱ نفر از دانشآموزان نخبه کشور (۲۵ نفر در مقطع متوسطه اول و ۲۶ نفر در مقطع متوسطه دوم) حائز شرایط برای دریافت جایزه ملی البرز شدند.
وی ادامه داد: مراسم پایانی و اختتامیه جايزه ملی البرز در بخش دانشآموزی امسال روز سهشنبه، ۱۵ آبانماه در هتل ارم تهران برگزار خواهد شد. در این مراسم از تمامی منتخبان و خانواده ایشان دعوت شده است. مبلغ جایزه البرز در سال جاری نیز برای هر یک از دانشآموزان مقطع متوسطه اول ۴۰ میلیون تومان و برای دانشآموزان مقطع متوسطه دوم هر نفر ۶۰ میلیون تومان است.
ارشدی اظهار کرد: بنا بر این بود که با دستور وزیر آموزش و پرورش زندگی مرحوم البرز در کتب درسی دانشآموزان کشور گنجانده شود که امیدواریم با پیگیریهای وزارت آموزش و پرورش و شخص وزیر آموزش و پرورش، این مهم به زودی انجام شود. همچنین، هماهنگیهای لازم برای حضور دانشآموزان ایرانی خارج از کشور انجام شده و امیدوارم از سال آتی بتوانیم زمینه را برای حضور ایشان در جایزه البرز فراهم شود. تعاملاتی نیز با بنیاد ملی نخبگان انجام شده که دانشآموزان برتر جایزه البرز بتوانند از مزایای بنیاد ملی نخبگان بهرهمند شوند.
دیدگاه خود را بنویسید