به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، کره جنوبی در کنار سازمانهای بشردوستانه خود قرار است که در راه کمک به حل بحرانهای انسانی در جهان نقش پررنگتری را ایفا نماید. دولت در کنار سازمانهای خیریه و بشردوستانه بینالمللی این کشور میخواهد با خروج ترامپ از تعهدات بشردوستانه، نقش مهمتری را در اعطای «کمکهای توسعهای رسمی» (ODA)[1]، به خود اختصاص دهد.
در شرایط فعلی که کمکهای توسعهای رسمی، از سوی کشورهای صنعتی عضو «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه»[2] (OECD)، کاهش یافته است، «کیم هیه-کیونگ»، عضو مؤسس و رئیس سازمان بشردوستانه بینالمللی «مشارکت مدنی جهانی»(Global Civic Sharing)، در مصاحبهای با روزنامه معتبر «جونگ آنگ سئول»، بیان کرد که تمایل کره برای ورود موثرتر به عرصه بشردوستانه بینالمللی، افزایش یافته است.
کیم که از سال 1994 به مدت بیش از 30 سال در بخش کمکهای خارجی فعالیت داشته است، نقش و جایگاه کره در ODA را به عنوان کشوری که در سال 1991 از گیرنده کمک، به اهداکننده تبدیل شد، بسیار مهم دانسته و معتقد است که دولت کره جنوبی میخواهد از وضعیت فعلی به عنوان فرصتی برای نشان دادن رهبری خود در همکاریهای توسعهای استفاده کند، همانطور که با «دستور کار توسعه در اجلاس سران G20» در سال 2010، حضور و رهبری خود را نشان داد.
کره جنوبی، از سال 1998 تا 2023، سهم بودجه اختصاصیافته به کمکهای توسعهای رسمی (ODA) را از 0.03 درصد به 0.19 درصد از درآمد ناخالص ملی (GNI) افزایش داده است و بنا دارد تا سال 2030 این میزان را به 0.3 درصد برساند. این کشور در شرایطی که برخی از کشورهای صنعتی کمک توسعهای و بشردوستانه خود را کاهش دادهاند، کمکهای خود را در سال جاری به 6.5 تریلیون وون (نزدیک به 4.5 میلیارد دلار) خواهد رساند که این رقم نسبت به سال گذشته 4.2 درصد افزایش داشته است.
کمکهای توسعهای رسمی (ODA) معمولا در اجلاسهای گروه ۲۰ یا G۲۰ ابزاری برای نقشآفرینی کشورهای صنعتی در افزایش دایره نفوذ در تحولات بشردوستانه هستند. کره جنوبی از سال 2010 با افزودن یک برنامه در دستور کار در مورد پیامدهای بحران مالی 2008، توانست نقش رهبری خود را پررنگتر کند.
سازمان بینالمللی «مشارکت مدنی جهانی»(Global Civic Sharing)
سازمان بشردوستانه بینالمللی مشارکت مدنی جهانی، با حمایت دولت کره به عنوان یک سازمان غیردولتی بینالمللی یا INGO در سال 1995 و پس پیوستن کره به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD)، تأسیس شد. در آن برهه زمانی سازمانهای بشردوستانه فعال در داخل این کشور خارجیها بودند و کره جنوبی با تاسیس سازمان بشردوستانه بینالمللی مشارکت مدنی جهانی، اولین سازمان بینالمللی امدادی و بشردوستانه خود را تشکیل داد تا نقش پررنگتری در کمک به کشورهای در حال توسعه ایفا کند.
ترجمه وتلخیص: شورانگیز داداشی
منبع: Korea Joong Ang Daily
Official Development Assistance (ODA)
[2]. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه یا Organization for Economic Co-operation and Development که به صورت مخفف OECD نامیده میشود در سال ۱۹۶۱ میلادی تاسیس شده است. این سازمان دارای ۳۸ عضو است. OECD یکی از عمدهترین سازمان بینالمللی تصمیمگیرنده اقتصادی است. مقر اصلی این سازمان در شهر پاریس است. «کمک های رسمی توسعه (ODA)» به کمکهای کشورهای عضو سازمان OECD اطلاق میشود.
[3]. کیم هیه-کیونگ در سال 2010 به عنوان دبیر رئیس جمهور در امور مدنی و اجتماعی و در سال 2013 در امور زنان و خانواده خدمت کرده است. وی همچنین به عنوان استاد مدعو در دانشکده تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالمللی دانشگاه زنان ایهوا در سئول فعالیت میکند.
دیدگاه خود را بنویسید