17 بهمن 1403
سازمان‌دهی خیریه‌های قطری با نسخۀ بومیِ «سند سِندای»
سازمان تنظیم مقررات فعالیت‌های بخش خیریه و بشردوستانه قطر با افتتاح پلتفرم بومی‌سازی‌شده «سند سندای» (Sendai Framework) که یک چارچوب بین‌المللی مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای کاهش بلایای طبیعی است، بنا دارد تا وضعیت خیریه‌ها و سازمان‌های بشردوستانه را سازماندهی کند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران،  خانم «بثینه بنت علی الجبر النعیمی»؛ وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر و رئیس هیئت‌مدیره «سازمان تنظیم مقررات فعالیت‌های بخش خیریه و بشردوستانه قطر»، در مراسمی نسخه بومی‌سازی‌شده «سند سندای» را با نام «پلتفرم هماهنگی کمک‌های داخلی سندای»، افتتاح کرد. این پلتفرم بومی‌سازی‌شده از یک چارچوب جهانی الهام گرفته شده و قرار است در راستای بهبود و ارتقای استراتژی‌های بخش خیریه و بشردوستانه، در این کشور راه‌اندازی شود.

 «چارچوب سندای برای كاهش خطرپذيری سوانح 2030-2015» که به اختصار چارچوب/سند سندای یا Sendai Framework نیز نامیده می‌شود، اقدامات مشخصی را برای محافظت از دستاوردهای توسعه در برابر ریسک حوادث به کشورهای عضو ارائه می‌دهد. چارچوب سندای در راستای سایر توافقات اهداف توسعه پایدار از جمله توافق‌نامه پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی، دستور کار اقدام آدیس آبابا در مورد تأمین مالی توسعه و دستور کار جدید شهری سازمان ملل متحد، است. چارچوب سندای به دنبال سومین کنفرانس جهانی سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ در زمینه کاهش خطر بلایا (WCDRR) توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تصویب شد. 

 وزیر توسعه اجتماعی و خانواده و رئیس هیئت‌مدیره سازمان تنظیم مقررات فعالیت‌های بخش خیریه و بشردوستانه قطر که پلتفرم بومی‌سازی‌شده را در مراسمی افتتاح کرد، آن را  استراتژی جدید بخش کار خیریه و بشردوستانه قطر برای سال‌های 2025 تا 2030 نامید و آن را رویکردی نوین برای هماهنگی کمک‌های داخلی سازمان‌های خیریه و ارتقای مسئولیت‌پذیری و شفافیت، معرفی کرد.

 پلتفرم قطری سندای در جهت ارتقای هماهنگی بین اهداکنندگان و ذینفعان و با هدف بهبود مدیریت کمک‌های داخلی در این کشور، بومی‌سازی شده است. در واقع، این کشور می‌خواهد برای افزایش کارایی خدمات خیریه و بشردوستانه و با الهام از اهداف ملی، فعالیت خیریه‌ها را چه در سطح ملی و بین‌المللی با رویکردهای مدنظر خود، سَروسامان دهد.

 یکی دیگر از اهداف دولت قطر، الگوسازی و هدایت مسیر فعالیت‌های خیریه و بشردوستانه در سطح محلی، منطقه‌ای و جهانی است. این کشور در سال‌های گذشته با حمایت از سازمان‌های خیریه بزرگی مانند «خیریه قطر»، نبض فعالیت‌های بشردوستانه و خیریه منطقه را در دست گرفته است و اکنون با راه‌اندازی پروژه بومی‌سازی‌شده یعنی پلتفرم سندای، برای این سیاست خود، گامی دیگر برداشته است.

 مسئولان قطری در مراسم افتتاحیه اعلام کردند این پلتفرم تنها مکانیزمی برای هماهنگی کمک‌ها نیست، بلکه سیستمی یکپارچه برای شناسایی نیازها، تسهیل رویه‌ها و تضمین حکمرانی و شفافیت تلاش‌های خیریه و بشردوستانه در سطح ملی و بین‌المللی است که می‌تواند به اقتدار فعالیت‌های خیریه در قطر کمک کند.

 «ابراهیم عبدالله الدحیمی»؛ مدیرکل «سازمان تنظیم‌‌کننده فعالیت‌های خیریه» در این زمینه تأکید کرد: استراتژی بخش کار خیریه و بشردوستانه در کشور قطر برای سال‌های 2025 تا 2030 به شدت بر فعال‌سازی و هماهنگی بین اجزای این بخش و افزایش توانمندی‌های سازمانی، سرمایه انسانی، شناختی، فنی و افزایش یادگیری در کنار رشد و توسعه، متمرکز است.

 الدحیمی در مورد بومی‌سازی پلتفرم سندای نیز گفت: این پروژه نشان‌دهنده تغییرات کیفی در مدیریت کمک‌های خیریه و بشردوستانه قطر است؛ زیرا یک سیستم الکترونیکی یکپارچه ارائه می‌دهد که امکان ثبت و پیگیری درخواست‌ها را فراهم می‌کند. این پلتفرم قرار است با سهولت و شفافیت به تقویت هماهنگی بین سازمان‌های دولتی و سازمان‌های غیرانتفاعی کمک و با تبادل اطلاعات به طور مؤثر از طریق پایگاه داده مرکزی، نیازهای واقعی ذینفعان را شناسایی کند.

گزارش از زهرا میرابیان
منبع:

 al-sharq

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...