کد خبر:۳۵۲۳
دو سازمان غیردولتی بین‌المللی خطاب به اتحادیه اروپا:

آفریقا خیریه نمی‌خواهد، نیازمند عدالت است

دو سازمان بین‌المللی غیردولتیِ مذهبی وابسته به واتیکان، پیش از نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای به اَشکال نوین استعمار و سوءاستفاده از منابع آفریقا اعتراض کردند و یادآور شدند که مداخلات فعلی اروپا در قارۀ آفریقا، مشارکت نیست و عدالتی در آن وجود ندارد. آن‌ها تأکید کردند که آفریقا به خیریه نیاز ندارد، بلکه نیازمند عدالت و کرامت انسانی است.
آفریقا خیریه نمی‌خواهد، نیازمند عدالت است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، پیش از نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که قرار است در روزهای آتی برگزار شود، دو سازمان بین‌المللی غیردولتی مذهبی وابسته به واتیکان به نام‌های «کنفرانس‌های اسقفی آفریقا و ماداگاسکار» (SECAM) و «کمیسیون کنفرانس‌های اسقف‌های اتحادیه اروپا» (COMECE)، بیانیه مشترکی را منتشر و نگرانی‌هایی را در مورد تغییر عمیق در اولویت‌های اتحادیه اروپا در رابطه با آفریقا مطرح کردند.

پیشینه فعالیت این دو سازمان 

پنج سال قبل، دو سازمان بین‌المللی کنفرانس‌های اسقفی آفریقا و ماداگاسکار و کمیسیون کنفرانس‌های اسقف‌های اتحادیه اروپا (کومسه و سکام)، تلاش برای احیای همکاری‌های چندجانبه با تقویت روابط مبتنی بر ریشه‌های مشترک و نزدیکی جغرافیایی را در دو قاره اروپا و آفریقا با حمایت اتحادیه اروپا آغاز کردند. از آن زمان این دو سازمان غیردولتی مذهبی فعالیت خود را در این راستا با سایر نهادهای منطقه‌ای آغاز کرد‌ند.

این دو سازمان در بیانه اخیر خود پیش از دیدار وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا، به اَشکال نوین استعمار و سوءاستفاده از منابع آفریقا اعتراض داشته‌اند. آن‌ها در بیانیه به این مسئله پرداخته‌اند که اولویت‌ها به «الگوهای استعماری گذشته» تغییر کرده‌ و بازگشت منافع خصوصی شرکت‌های اروپایی بر نیازها و حقوق مردم آفریقا، اولویت پیدا کرده است. این بدان معناست که پایه‌ها و نیازهای اساسی زندگی، منابع زمین، آب، بذر و مواد معدنی، بار دیگر همچون دوران استعمار، برای منافع خصوصی خارجی به تاراج می‌روند. 

در این رابطه حتی در روندهای جهانی زیست‌محیطی نیز کسی به فکر مردم آفریقا نیست. برای مثال، قاره آفریقا مجبور است اکوسیستم‌ها و جوامع خود را برای حمایت از اهداف کربن‌زدایی اروپا، از طریق توافق‌نامه‌ها و پروژه‌های انرژی «سبز» مورد معامله قرار دهد یا در مواردی شرکت‌های خصوصی در کشورهای اروپایی زباله‌های سمی کشاورزی صنعتی را که از سوی اتحادیه اروپا مسترد می‌شوند به کشورهای آفریقایی منتقل می‌کنند که مردم را در معرض خطر قرار می‌دهند. بیانیه ان دو سازمان تأکید می‌کند که وضعیت فعلی، مشارکت نیست و عدالتی در آن وجود ندارد. رهبران مذهبی این دو سازمان در بیانیه خود تأکید کرده‌اند که آفریقا به خیریه نیاز ندارد، بلکه به عدالت نیاز دارد.

یادآوری میراث انسان‌دوستانه پاپ فرانسیس به رهبران اروپایی

رهبران مذهبی این دو سازمان بین‌المللی غیردولتی (کومسه و سکام)، با اشاره به اقدامات بشردوستانه پاپ فرانسیس، سخنان او که گفته بود: «فریاد زمین و فریاد فقرا در سراسر آفریقا بلند و واضح است» را یادآور شدند؛ شعاری که بر بی‌عدالتی در مورد آفریقا اشاره داشت. پاپ فرانسیس معتقد بود که کشورهای آفریقایی با عدم تعادل در رابطه بین خود و اروپا، مواجه هستند. از دید بیانیه این دو سازمان، اثرات تغییرات اقلیمی، از دست دادن تنوع زیستی و تخریب خاک، افزایش گرسنگی در قاره آفریقا را بیشتر می‌کنند. البته نه به این دلیل که کمبود غذا وجود دارد، بلکه به این دلیل که سیستم‌هایی بر مردم تسلط دارند که سود را بر منافع مردم آفریقا، مقدم می‌دانند.

فراخوانی برای تغییر

کومسه و سکام، در بیانیه خود از وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که در ۲۱ مه در بروکسل دیدار خواهند کرد می‌خواهند که کرامت مردم آفریقا را در قالب همکاری آفریقا و اتحادیه اروپا مدنظر قرار دهند. آنها بر لزوم حفاظت و ترویج سیستم‌های بذر تحت مدیریت کشاورزان، که کلید حاکمیت غذایی هستند، تأکید می‌کنند. در پایان، بیانیه کومسه و سکام می‌خواهد که این فراخوان و بیانیه به اقدام تبدیل شده و این استاندارد دوگانه پایان یابد. آنها از ممنوعیت فوری صادرات و استفاده از آفت‌کش‌های بسیار خطرناک در آفریقا، حمایت می‌کنند. آنها به بی‌عدالتی اشاره می‌کنند که مواد شیمیایی ممنوعه در اروپا هنوز برای کشاورزان آفریقایی، ساخته و فروخته می‌شوند.

بیانیه کومسه و سکام، پیشنهاداتی را نیز در مورد چگونگی مراقبت و احترام بهتر به قاره آفریقا و اکوسیستم آن ارائه می‌دهد و تأکید می‌کند که آفریقا به خیریه نیاز ندارد، بلکه به عدالت و مشارکتی مبتنی بر احترام متقابل، حفاظت از محیط زیست و محوریت کرامت انسانی نیاز دارد. برای انجام این کار، کومسه و سکام از وزرای اتحادیه اروپا می‌خواهند که به این واقعیت در این زمان حساس توجه کنند و با دقت بیشتری به جامعه مدنی آفریقا، مردم بومی و جوامع مذهبی، نه به عنوان شرکت‌کنندگان نمادین، بلکه به عنوان سازندگان برابر سیاست، گوش فرادهند.

منبع: واتیکان نیوز

 


ارسال دیدگاه
captcha