کد خبر:۳۵۰۲

نشست مجمع خیرین کشور با جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد / حاجی بابایی: تسهیل امور خیرین را در مجلس پیگیری می‌کنیم

نشست مشترک مجمع خیرین کشور و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از جمله دکتر حمیدرضا حاجی بابایی؛ نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، شامگاه یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی شهیدباهنر تهران برگزار شد.
نشست مجمع خیرین کشور با جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد / حاجی بابایی: تسهیل امور خیرین را در مجلس پیگیری می‌کنیم
 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نشست مشترک مجمع خیرین کشور و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از جمله دکتر حمیدرضا حاجی بابایی؛ نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، شامگاه یکشنبه 21 اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی شهیدباهنر تهران برگزار شد.

 در ابتدای این نشست، مهندس حبیب‌الله بوربور، رئیس هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور اظهار کرد: از بیست و چندسال قبل که خدمت رهبری رسیدم و ایشان به استفاده از ظرفیت مردمی تأکید کردند، تاکنون آرام ننشسته‌ام. ما در مجمع خیرین کشور تلاش می‌کنیم تا فعالیت‌های خیر را به سمت اثربخشی و با استفاده از ظرفیت‌های گوناگون، زمینۀ تسهیل کار خیر را فراهم آوریم.

وی افزود: حداقل 15 هزار خیّر در کشور داریم که با هم ارتباط و رفاقت دارند، این ظرفیت را باید قدر بدانیم و آن را تقویت کنیم. مجمع خیرین هر مشکلی که در کشور شناسایی کند، برای حل آن وارد رایزنی با نهادهای مردمی و دولتی می‌شود. حتی در سطح خارج از کشور نیز به ضرورت ورود می‌کنیم، برای مثال برای موضوع غزه نیز فعالیت کردیم و در جمع‌آوری بیش از 100 میلیاردتومان برای رسیدگی به مردم مظلوم غزه، مشارکت داشتیم.

مهندس بوربور تصریح کرد: آمار مصوبات هیئت‌مدیرۀ مجمع که تاکنون بیش از هزار و 600 مورد بوده و آمار اجرایی‌شدن مصوبات که بیش از هزار و 300 مورد بوده، گواه عملکرد موفق است.ما دو طرح کلان ملی شامل: بانک زمان و نذر تخصص را در سطح ملی به خوبی طراحی و پیگیری کرده‌ایم و اخیراً نیز با شورای عالی انقلاب فرهنگی، طرح ایجاد «سازمان نظام خیر و احسان» به عنوان یک نظام صنفی برای خیریه‌ها و خیرین را پیش برده‌ایم.

مجلس به ایجاد سازمان نظام خیر و احسان کمک کند

رئیس هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور گفت: هدف از جلسه فعلی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این است که خدمت نمایندگان محترم نسبت به ضرورت تصویب قانون در حوزه خیریه‌ها و ایجاد سازمان نظام خیر و احسان، طرح بحث شود. ما مدتی پیش با آقای قالیباف؛ رئیس مجلس جلسه داشتیم و خدمت ایشان طرح بحث کردیم. ایشان استقبال کردند و گفتند حتماً با نمایندگان محترم طرح بحث کنید تا پیشنهادتان تصویب شود.

در ادامه، هاجر تحریری نیک‌صفت، نماینده شعب استانی مجمع خیرین کشور به طرح مسائل و مشکلاتی از خیریه‌ها و خیرین پرداخت و گفت: از مجلس محترم تقاضا داریم نسبت به برداشتن موانع قانونی فعالیت خیریه‌ها و تسهیل فعالیت‌ها و نیز اِعمال نظارت مؤثر بر عملکرد خیریه‌ها، اقدامات مقتضی را داشته باشند. همچنین انتظار داریم سند خیر و احسان که در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش رفته است، در مجلس شورای اسلامی، به عنوان یک اولویت، مورد بحث و تصویب نمایندگان محترم قرار گیرد.

تسهیل امور خیر را در مجلس پیگیری می‌کنیم 

در ادامه، دکتر حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عظمت کار خیرین قابل بیان نیست و اجر کار خیر نزد خداوند متعال بسیار والاست، گفت: به جدیت، تسهیل امور خیرین را در مجلس دنبال خواهیم کرد. اعضای محترم مجمع با کمیسیون‌های اجتماعی، خیرین، فرهنگیان و ... در ارتباط باشند تا بتوانیم با تصویب قوانین خوب و رفع موانع، زمینه گسترش خیر را در کشور فراهم آوریم.

وی به معضل مدرسه به عنوان یکی اولویت‌هایی که خیرین باید به آن ورود کنند، اشاره کرد و گفت: برای ساخت، تجهیز و نوسازی مدارس هرچقدر هزینه کنیم، کم است. کلنگی‌ترین مدارس در همین شهر تهران وجود دارند و خیرین محترم می‌توانند نسبت به نوسازی آن‌ها اهتمام داشته باشند.

یکایک نمایندگان مجلس باید حامی خیرین باشند

حسینعلی حاجی دلیگانی؛ دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از فعالیت‌های مجمع خیرین کشور در سخنانی اظهار کرد: نه فقط یکسری از نمایندگان یا یک کمیسیون، بلکه یکایک نمایندگان مجلس باید حامی خیرین باشند و تلاش کنند تا موانع فعالیت از پیش پای خیرین برداشته شود.

مجتبی زارعی؛ یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی گفت: موجب تأسف است که در کشور ما، خیریه‌ها و سازمان‌های عام‌المنفعه، حداقل به اندازه احزاب سیاسی نزد عامۀ مردم جایگاه ندارند. آن هم در حالی که خیریه‌ها باری از دوش مردم بر می‌دارند و گروه‌های سیاسی، باری بر مردم تحمیل می‌کنند. به عقیده من، برای موفقیت کشور، هیچ راهی جز سپردن فعالیت‌ها به مردم و تشکل‌های مردمی وجود ندارد. 

خیریه‌ها و خیرین به نظام صنفی نیاز دارند

ابراهیم عزیزی؛ رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس نیز اظهار کرد: خیریه‌ها و خیرین به نظام صنفی نیاز دارند و ما در مجلس، آمادۀ تصویب قانون برای این ضرورت هستیم.

وی با تمجید از فعالیت‌های مجمع خیرین کشور گفت: با تلاش مجمع، بحث بانک زمان در قانون برنامه هفتم توسعه مطرح شد و این یعنی باید یک ظرف و سامانه ای ایجاد شود که مومنین و مومنات بتوانند در آن به شکل داوطلبانه به یکدیگر کمک کنند. به کمک این سامانه نیازها از اقصی نقاط کشور شناسایی و سپس مشکلات مرتفع می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی به اقدام مجلس برای اختصاص اعتبار مالیاتی به فعالیت‌های خیر اشاره کرد و گفت: پیش از این فقط بحث «هزینه قابل قبول مالیاتی» برای کارهای خیر مطرح بود اما اکنون با تصویب اعتبار مالیاتی، هر کس کار خیری انجام دهد، در مواردی 100 درصد و در مواردی 50 درصدش، به جای مالیات لحاظ می‌شود که البته شرایط آن در قانون ذکر شده است.

در بخش پایانی این جلسه، تعدادی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچون: عمران عباسی؛ نماینده سوادکوه، فرهاد بشیری؛ نماینده پاکدشت، حمیدرضا عزیزی؛ نماینده چهارمحال و بختیاری، عزیزی؛ نماینده تهران و جمشید قائم‌مقام؛ نماینده آزادشهر گلستان به ایراد سخن پرداختند و از اهمیت حمایت از خیرین سخن گفتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیک بین؛ دیگر نماینده مجلس نیز در این جلسه از اهمیت کار خیر و حمایت از خیرین سخن گفت و اظهار کرد: مجمع خیرین در صورتی که اولویت خود را نورانیت بگذارد، موفق می‌شود. نورانیت، آموزش و علم است. هرچه در حوزه آموزش سرمایه‌گذاری کنید، به پیشرفت کشور و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی کمک کرده اید.

 

ارسال دیدگاه
captcha