«سازمان خیر و احسان» باید از الگوی نظامهای صنفی تبعیت کند/ مجمع خیرین کشور به مثابه «نخ تسبیح» فعالیتهای خیر است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیصد و پنجاه و نهمین جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور صبح روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور اعضا، مهمانان و مشاوران مجمع برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مهندس حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور با مروری به وضعیت کلی جامعه از روند شرطی شدن اقتصاد نسبت به مذاکرات انتقاد کرد و تأکید کرد همه مشکلات کشور با برنامهریزی، تلاش و بهرهگیری از روحیه انقلابی و استفاده از نیروهای متخصص و متعهد و همچنین مشارکت گروههای مردمی قابل حل است.
وی همچنین از بیتفاوتیها به مسئله غزه به شدت انتقاد کرد و گفت: متأسفانه دنیای فعلی دنیای اخلاق نیست و دنیای ظلم است و در این میان باید تلاش کنیم وجدان خود را نسبت به مصیبتهایی که به مردم بیگناه وارد میشود زنده نگه داریم.
رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور در ادامه به چهار فعالیت کلان فعلی مجمع خیرین اشاره کرد و گفت: مجمع خیرین در حال حاضر طرح بانک زمان، نذر تخصص، ایجاد قانون نظام خیر و احسان و شبکهسازی خیریهها را دنبال میکند. نذر تخصص مقدمهای برای فراگیرشدن طرح بانک زمان و شبکهسازی خیریهها، مقدمهای برای ایجاد و اجرای قانون نظام خیر و احسان است.
در بخش دیگری از این جلسه، آخرین نسخه سند خیر و احسان که از جانب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تدوین و در قالب نامهای به مجمع خیرین کشور ارسال شده است، مورد بحث و تبادل نظر حاضران قرار گرفت. در این زمینه آقایان و خانمها: زارعی، ریاضی، جاهد، رستگار، بدخشان، شاهسوند، فرهادی، سلیمی و حاجبی به اظهارنظر پرداختند و غالب اظهارنظرکنندگان با بیان اینکه نسخه فعلی به بازنگری نیاز دارد، بر این نکته که نظام خیر و احسان باید از الگوی نظامهای صنفی تبعیت کند تأکید کردند.
در ادامه، حاج محمدحسین رضایی؛ مشاور ارشد هیئتمدیره خیرین کشور در این زمینه به ایراد سخن پرداخت و با تأکید بر جایگاه ویژهای که مجمع خیرین کشور به عنوان نخ تسبیح فعالیتهای خیر در جامعه میتواند داشته باشد، اظهار کرد: برگزاری جلساتی توجیهی و تخصصی با افراد تأثیرگذاری که با مدیریت امور خیر در کشور مرتبط هستند، ضررورت دارد و باید توسط مهندس بوربور و اینجانب پیگیری شود تا بتوانیم تبیین کنیم که ایجاد نظام خیر و احسان اولاً باید نظامی صنفی و مردمی باشد و ثانیاً قرار نیست هیچیک از ارگانهای دولتیِ مرتبط با امور خیر را تضعیف کند بلکه قرار است با آنها همکاری و تکمیلکنندگی داشته باشد.
در ادامه، این جلسه مهندس حبیبالله بوربور با ارائه جمعبندی از نظرات حاضران اظهار کرد: ما در نظام خیر و احسان فارغ از هرگونه جهت گیری سیاسی، صرفاً به دنبال ایجاد یک سازمان صنفی هستیم که خیریهها با انتخاب خودشان ارکان آن را انتخاب، صدور مجوزها را تسهیل و بر خیریهها نظارت کنند.
در پایان این جلسه، حکم عضویت چهار نهاد خیریه به مجمع خیرین کشور شامل: مجمع خیرین آبرسانی کشور، موسسه خیریه معرفی، موسسه خیریه مادران نشاط و امید و بنیاد رحمت واسعه، اعطا شد.