کد خبر:۲۲۲۴

پیگیری اصلاح امور مالیاتی خیریه‌ها و سمن‌ها در شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه

کارگروه «قوانین و مبانی توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد» شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، مجموعه‌ای از مسائل مربوط به حوزۀ مالیاتی خیریه‌ها و سمن‌ها را شناسایی و  پیشنهادات لازم برای اصلاح را تدوین کرده است. با پیگیری دستیار اجتماعی  رئیس‌جمهور و قول مساعد رئیس سازمان مالیاتی کشور، قرار است دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های مالیاتی اصلاح شود.
پیگیری اصلاح امور مالیاتی خیریه‌ها و سمن‌ها در شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، در جلسه اخیر کارگروه «قوانین و مبانی توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد» شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، با مشارکت اعضای کارگروه، مسائل مالیاتی مرتبط با خیریه‌ها و سمن‌ها شناسایی و راه‌حل‌های پیشنهادی تدوین شد.

 با پیگیری‌های انجام‌شده، این مسائل در جلسه‌ای با بالاترین مقام سازمان مالیاتی و با همکاری دکتر علی ربیعی؛ دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور مطرح شد. این موضوعات مورد توجه رئیس سازمان مالیاتی قرار گرفت و با نظر مساعد ایشان، قول پیگیری، بازنگری در دستورالعمل‌ها و اصلاح آیین‌نامه‌ها داده شد. همچنین، مقرر گردید کارشناسان کارگروه در تمامی مراحل پیگیری و اصلاحات مشارکت فعال داشته باشد.

 موارد اصلی مطرح شده به صورت زیر است:

 درخصوص ماده (172) قانون مالیات‌های مستقیم

مسئله ۱: اعمال محدودیت‌ در خصوص بهره‌مندی بخش بزرگی از تشکل‌ها از امتیاز «هزینه‌ قابل قبول مالیاتی» موضوع ماده (۱۷۲) قانون

پیشنهاد: بازآفرینی ساز وکار تعیین تشکل‌های مردم‌نهاد حائز شرایط بهره‌مندی از تسهیلات موضوع این ماده

مسئله ۲: محدودبودن موضوعات مشمول تسهیلات مالیاتی به «احداث، تجهیز و تکمیل» مستحدثات فعال در برخی از موضوعات اجتماعی

پیشنهاد: توسیع موضوعات مشمول تسهیلات مالیاتی مندرج در صدر ماده

مسئله ۳: مغفول ماندن تسهیلات «اعتبار مالیاتی» برای تقویت خیر همگانی و مسئولیت اجتماعی درکشور

پیشنهاد: جایگزین کردن تسهیلات «اعتبار مالیاتی» به جای «هزینه قابل قبول مالیاتی» در ذیل ماده (۱۷۲)

مسئله ۴: عدم تناسب و تطابق کدبندی (کدینگ) حسابداری رسمی کشور و همچنین اظهارنامه و گزارش سه‌ماهه ناظرین مالیاتی با ماهیت فعالیت‌های اجتماعی به‌ویژه امور عام‌المنفعه در کشور

پیشنهاد: تدوین کدینگ حسابداری و بازطراحی اظهارنامه و ساختار گزارشات سه ماهه ناظرین با مشارکت شبکه ملی / نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد

مسئله ۵: ضعف دانشی و مهارتی ناظرین و ممیزین مالیاتی در حوزه حسابداری و مالیاتی امور اجتماعی و عام‌المنفعه

پیشنهاد: آموزش و توانمند‌سازی ناظرین و ممیز‌های مالیاتی متناسب با ماهیت، الزامات و جنس فعالیت خیریه‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد با استفاده از ظرفیت شبکه‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد ملی و سازمان نظام‌های حرفه‌ای حسابداری و حسابرسی مورد تأیید وزارت امور اقتصاد و دارایی.

موضوعات کلی حوزه مالیاتی تشکل‌های مردم‌نهاد

مسئله ۱: فقدان فرصت دفاع از اختلافات مالیاتی در هیئت حل اختلاف مالیاتی توسط تشکل‌ها

پیشنهاد: حضور نماینده تشکل‌های مردم‌نهاد در ادارات کل امور مالیاتی و هیئت‌‌های حل اختلاف مالیاتی که مورد تایید سازمان امور مالیاتی است.

مسئله ۲: محرومیت تشکل‌های مردم‌نهاد از ظرفیت جذب منابع مالیاتی اشخاص موضوع ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم (طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان)

پیشنهاد: ایجاد فرصت بهره‌مندی از ظرفیت‌ و مشارکت تشکل‌های مردم‌نهاد در تعریف و اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی استان‌ها و طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای موضوع آیین‌نامه نشان‌دار کردن مالیات‌ها

درخصوص بند «ط» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم

مسئله ۱: اعمال محدودیت‌ در خصوص اعطای تسهیلات مالیاتی موضوع ماده (139) قانون به تشکل‌های غیرخیریه‌ای

پیشنهاد: حذف الزام عبارت «خیریه یا عام‌المنفعه» در بند «ط» ماده (۱۳۹) قانون و توسیع تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه خیر عمومی.

مسئله ۲: ناقص و معیوب بودن سامانه وزارت تعاون، رفاه و امور اجتماعی مرتبط با ثبت اطلاعات مددجویان تحت پوشش خیریه‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد و بروز مشکلات مالیاتی به سبب ثبت نشدن کمک‌های تشکل‌ها در این سامانه

پیشنهاد: تکمیل و اصلاح سامانه مذکور و حذف الزام به ثبت اطلاعات مددجویان تا زمان اصلاح و استقرار کامل سامانه

مسئله ۳: اعمال محدودیت‌ در خصوص اعطای تسهیلات به امور اجتماعی که در بند «ح» ماده (۱۳۹) ذکر نشده‌اند.

پیشنهاد: بازتعریف موضوعات و امور اجتماعی مشمول تسهیلات مالیاتی موضوع بند «ح» ماده (۱۳۹) قانون

این پیشنهادات در کارگروه قوانین و مبانی توسعه سمن‌های شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه تهیه و تدوین شده است و با حضور سایر کارشناسان و فعالین اجتماعی پیگیری خواهد شد.



ارسال دیدگاه
captcha