چگونه به سیل‌زدگان آستارا کمک کنیم؟ / آخرین وضعیت سیل در آستارا
مردم می‌توانند كمك‌های نقدی خود را از طریق شماره حساب 99999 به جمعيت هلال احمر واريز كنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، باران شدید و سیل‌آسایی که از ساعات آغازین صبح 27 شهریور در شهر آستارا بارید، در صدسال اخیر بی‌سابقه بود؛ به گونه‌ای که نیروهای امدادی هلال احمر مجبور به استفاده از قایق‌های پارویی و موتوری شدند. این سیل هرچند خوشبختانه صدمات جانی نداشت اما متأسفانه لطمات مالی زیادی به مردم وارد کرد. سیل و آبگرفتگی باعث تخریب 300 خانه و مغازه، شکسته‌شدن پل‌ها و خطوط انتقال آب و قطع شدن برق 6 منطقه شهری و روستایی و مسدودشدن چندین راه روستایی شد.

اولین کمک‌های امدادی به مردم آستارا

امدادگران هلال احمر نخستین گروه امدادی بودند که از همان ساعات ابتدایی حادثه در محل برای کمک‌رسانی حاضر شدند و بیش از 300 خانواده را در مساجد و حسینیه‌هایی که مشخص شده بود، اسکان دادند. با توجه به حجم زیاد خسارت نیروهای امدادی از شهرهای دیگر هم عازم آستارا شدند، ۱۶ تیم امدادرسانی از گیلان و ۱۲ تیم امداد و نجات از استان‌های تهران و اردبیل به آستارا اعزام شدند.

 نیروهای امدادی یک روز بعد از حادثه، بیش از ۳۰ هزار بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته شامل کنسرو، نان، برنج پخته‌شده، ماهی، چای و خرما بین خانواده‌های آسیب دیده توزیع کردند و هفت تانکر آب نیز با هماهنگی مدیریت بحران استانداری گیلان برای تامین آب بهداشتی در منطقه سیل‌زده مستقر شد. اتحادیه تعمیرکاران اتومبیل با دستور فرماندار آستارا در بحث امداد خودرویی وارد عمل شدند و به خودروهای آسیب‌دیده امدادرسانی کردند. اتحادیه تعمیرکاران رشت برای کمک‌رسانی اقدام کردند و با یدک‌کش‌ها، خودروهای آسیب‌دیده را به صورت رایگان به ماشین‌شویی یا تعمیرگاه حمل کردند.

گروه‌های مردمی‌ای که به کمک آستارا شتافتند

 علاوه بر هلال احمر، نیروهای امداد و نجات، شهرداری، سپاه پاسداران، مرزبانی، بسیج، آتش‌نشانی، جهاد کشاورزی و گروه‌های جهادی هم پای کار آمدند. با فروکش کردن سیل، پاکسازی منازل و مغازه‌ها از گل و لای و سیلاب آغاز شد. کمک‌رسانی به مردم سیل‌زده آستارا تنها از سوی سازمان‌ها صورت نگرفت بلکه مردم هم در این حادثه به یاری هم شتافتند. کاروان مردمی «موکب خدام‌العتره» به همراه گروه امدادی شهرداری رشت به آستارا اعزام شد و به پاکسازی معابر و رفع آبگرفتگی خانه‌ها پرداخت.

 هیئت‌های ورزشی و سازمان‌های مردم‌نهاد در خرید آب معدنی به اداره ورزش و جوانان آستارا کمک کردند و ۳۰ هزار بطری آب معدنی یک و نیم لیتری بین خانواده‌های سیل زده توزیع شد. تعدادی از طلاب حوزه علمیه امام خمینی(ره) شماره 2 در تهران نیز با تجهیزات لازم به کمک مردم سیل‌زده شتافتند. همچنین ستاد بحران کانون وکلای دادگستری گیلان نیز در پی وقوع سیل در آستارا برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی اطلاعیه‌ای صادر کرد و شماره حساب‌هایی را در  اختیار مردم قرار داد.

برآورد خسارات واردشده به آستارا

 به گفته محمدرضا شهاب‌زاده، فرماندار شهرستان آستارا ۶۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی اولیه خسارات به منازل مردم و زیرساخت‌های شهری و روستایی آستارا است. خسارت ۸۷۰ میلیارد ریالی نیز در بخش کشاورزی برآورد شده است. انتظار می‌رود که مسئولان برای جبران خسارت‌های وارد شده به مردم از هیچ کمک و حمایتی دریغ نکنند. پل سیبلی در مسیر ارتباطی آستارا-تالش که جزء راه‌های اصلی و در واقع جاده ترانزیتی به شمار می‌رود، تخریب شده و لازم است در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به احداث سازه موقت اقدام شود.

 احمد وحیدی، وزیر کشور 30 شهریور در آستارا حضور یافت و با تاکید بر اینکه پس از جمع‌بندی میزان خسارات وارده به سیل‌زدگان آستارا، اقدامات لازم انجام خواهد شد، گفت: با توجه به تخریب پل ارتباطی آستارا – رشت با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی، همکاران در سازمان راهداری در حال تسهیل تردد در این مسیر هستند. در برخی مناطق که به تاسیسات آب شرب آسیب‌ وارد شده، تامین آب آسیب‌دیدگان در حال انجام است.

مردم چگونه می‌توانند به آستارا کمک کنند؟

 به گفته حسين خورشيدی، رئيس جمعيت هلال احمر آستارا كالاهای مورد نياز  سيل‌زدگان شامل پتو، زيرانداز، مواد بهداشتی، شوينده و خوراكی است. وی از  شهروندان و گردشگران خواست كمك‌های نقدی خود را علاوه بر ارائه به  پايگاه‌ها، به شماره حساب 99999 جمعيت هلال احمر واريز كنند و از آوردن وسایل دست دوم و  خوراکی با تاریخ مصرف کمتر از شش‌ماه خودداری کنند.

 پايگاه‌های جمعيت هلال احمر و كميته امداد و سپاه آستارا در شهر آستارا در مکان‌های: بازار ساحلی، چهارراه مصلی، ميدان گاز و سه‌راه آبروان برای جمع‌آوری هدايای نقدی و غيرنقدی به سيل‌زدگان داير شد. 

 مدير كميته امداد آستارا هم گفت: 30 پايگاه سيار و دو پايگاه ثابت در نقاط مختلف اين شهرستان آماده جمع‌آوری كمك‌ها به سيل‌زدگان است. عباس اهرابی، مدیر کمیته امداد استان گیلان نیز اعلام کرد: این نهاد با هدف ارائه خدمات به سیل‌زدگان، ضمن بازدیدهای میدانی، وارد عملیات شده است و خدمت‌رسانی تا رفع مشکلات شهرستان‌های آستارا و تالش ادامه دارد و زمینه جمع‌آوری کمک‌های مردم خیّر و نیکوکار استان در تمامی ادارات و مراکز نیکوکاری سراسر استان فراهم شده است.

نقد جدی به جمع‌آوری کمک‌های مردمی نسبت به سیل آستارا

گفتنی است مسئولان هلال احمر در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که مردم می‌توانند با استفاده از سامانه 112#780* از طريق گوشی تلفن همراه به پرداخت کمک نقدی برای سیل آستارا اقدام کند، اما پیگیری‌های خبرنگار خیر ایران از صبح امروز برای استفاده از این سامانه بی نتیجه مانده است، زیرا این سامانه در عمل، با ارورهای متعدد همراه است.

بسیار ضروری بنظر می‌رسد که در چنین شرایطی، امکان مشارکت‌های مردمی از طریق تلفن همراه، اپلیکیشن‌های مختلف و پیام‌رسان‌های داخلی همچون بله، ایتا و روبیکا تسهیل شود.  

امید است با همدلی و مشارکت بیش از پیش مسئولان و مردم، مشکلات هم‌میهنان‌مان در آستارا در اسرع وقت مرتفع شود و بتوانند روال زندگی عادی را در پیش بگیرند.

منابع: پرتال رسمی جمعیت هلال احمر، پرتال کمیته امداد، خبرگزاری مهر

گزارش از مریم داوری

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...