عضو شورای شهر تهران: ساخت مسجد وقفی در پارک قیطریه، خلاف قانون است
ناصر امانی؛ عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: خیّری، مبلغی را وقف ساخت مسجد کرده است و فرزندان این خیّر برای اجرای وصیت پدر مرحوم خود با رایزنی و تعامل با مسئولان شهرداری، قسمتی از بوستان قیطریه را برای این منظور انتخاب کرده‌اند اما این اقدام خلاف قانون و مصوبات شورای شهر است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، طی روزهای اخیر، خبری در خیر ایران منتشر شد که نشان می‌داد یک فرد خیّر قصد دارد با هزینه شخصی خود در کنار یا بخشی از محوطه پارک قیطریه، یک مسجد احداث کند و توانسته است مجوزهای لازم را نیز اخذ کند (اینجا را ببینید). انتشار این خبر، موافقت‌ها و مخالفت‌هایی را در پی داشت؛ موافقان، از زیبایی و اثرگذاری تأسیس داوطلبانه مسجد و مخالفان، از دغدغه‌های محیط زیستی خود سخن گفتند.

  در این حال، رسانه‌ها در هفته نخست سال جدید به انتشار سخنان ناصر امانی؛ عضو شورای شهر تهران (در جلسه 221 این شورا مورخ 20 اسفندماه 1402) پرداختند که در تذکر پیش از دستور خود نسبت به ساخت مسجدی جدید در محوطه بوستان قیطریه ابراز نگرانی کرده بود. از آنجا که اقدامات خیرخواهانه و داوطلبانه باید با بررسی تمامی ابعاد صورت بپذیرد و از هرگونه شائبه به دور باشد، در ادامه به نشر سخنان امانی می‌پردازیم:

 ناصر امانی اظهار کرد: در آستانه روز درختکاری خبری منتشر شد که قسمتی از بوستان قیطریه حصارکشی شده است و قصد جابجایی درختان و ساخت‌وساز را در بوستان دارند و مجدد در آخر هفته گذشته، در پی تماس‌های مردمی باخبر شدیم که گودبرداری انجام شده است. روز گذشته از این محل بازدید کردم و دیدم که ۱۵۰۰ متر از ضلع شمالی پارک حصارکشی شده اما نه درختی قطع شده، نه درختی جابجا شده است.

 وی ادامه داد: خیّری، مبلغی را وقف ساخت مسجد کرده است و فرزندان این خیّر برای اجرای وصیت پدر مرحوم خود با رایزنی و تعامل با مسئولان شهرداری، این قسمت از بوستان قیطریه را برای این منظور انتخاب کرده‌اند.

 امانی با اظهار تعجب از انتخاب این بخش از بوستان قیطریه افزود: انتخاب فضای بوستان برای ساخت مسجد، خلاف قانون و مصوبات شورای شهر است و ساخت‌و‌ساز در بوستان‌ها به جز خدمات ضروری مثل سرویس بهداشتی و نمازخانه ممنوع است. او همچنین به این نکته اشاره کرد که بوستان‌ها پهنه «جی» محسوب می‌شوند و تغییر کاربری پهنه‌ها هم بدون مصوبه مراجع قانونی ممنوع است. 

 عضو شورای شهر تهران در ادامه چنین گفت که با توجه به وجود دو مسجد بزرگ دیگر در فاصله ۳۰۰ تا ۵۰۰ متری این مکان، آن‌ها را برای ادای فریضه نماز مناسب دانست.

 وی همچنین تصریح کرد: ۱۵ درخت ارزشمند قدیمی با قطر چندده‌ سانتی‌متری در محوطه حصارکشی‌شده وجود دارد که امکان جابجایی آن‌ها حتی در فصل مناسب هم نیست. علاوه بر آن، از ده‌ها اصله درخت و گونه‌های گیاهی نیز باید محافظت شود. 

 وی ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای توقف گودبرداری گفت: درخواست داریم هرچه سریعتر حصارها نیز جمع آوری شود. مردم این نگرانی را دارند که شاید در ایام تعطیلات عید این اقدام انجام شود. توقف عملیات احتمالا با دستور شهردار صورت گرفته و اقدام خوبی است و مردم نگران هستند که مبادا در ایام نوروز و تعطیلی‌ها بخواهند ساخت و ساز کنند.

 در ادامه مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در مورد این تذکر این‌طور اظهار نظر کرد: احداث نمازخانه، یکی از ضروریات پارک‌هاست و به شرط عدم آسیب‌رساندن به درختان بلامانع است که گویا در این بوستان، نمازخانه هم وجود دارد.


منابع: 

خبرگزاری ایسنا

آخرین‌خبر


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

دیدگاه‌های بازدیدکنندگان

امید است شهردار تهران به توصیه ها توجه کند

ارسال پاسخ 09 فروردین 1403

⬅️ توصیه یک استاد دانشگاه به شهرداری تهران: دو کتابخانه بزرگ بسازید

📝 رسول جعفریان نوشت: ‏اگر شهرداری تهران می خواهد کاری برای شهر انجام دهد، فارغ از هر نیازی که شهر دارد، بهتر است دو کتابخانه بزرگ در شرق وغرب تهران بسازد. در جنوب کتابخانه شاه عبدالعظیم هست. شمال شهر هم به ملی نزدیک است. اما دو نقطه بسیار پرجمعیت تهران در شرق و غرب، کنار چند پادگان، کتابخانه می خواهد.
🕌 @jamarannews

ارسال پاسخ 21 ارديبهشت 1403