27 اسفند 1402
خیریه‌های سرگردانِ غزه و زنان و کودکانِ چشم‌انتظار
بر اساس آمار آژانس زنان سازمان ملل متحد، ۹ زن از هر ۱۰ زن ساکن غزه گزارش داده‌اند که دسترسی آن‌ها به غذا نسبت به مردان دشوارتر است. در حال حاضر 10 خیریه فعال در غزه، ملجأ و پناهگاه زنان و مادران هستند که روزانه غذایی بسیار مختصر برای مراجعه‌کنندگان تهیه می‌کنند.  

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، اگرچه دیروز نخستین محموله کمک‌های بشردوستانه حاوی 200 تُن مواد غذایی به سواحل غزه رسید، اما امکان تخلیه بار کشتی‌ها و نحوه توزیع و تخصیص آن، به علت شرایط وخیم غزه و تخریب کامل تمام زیرساخت‌های شهری، در هاله‌ای از ابهام است.  

وضعیت بغرنج زنان در غزه

 با گذشت پنج ماه از جنگ غزه، بنابر شواهد موجود، بیش از 25 هزار زن و کودک کشته شده‌اند و وضعیت سایر زنان و مادران این شهر بغرنج است. حدود دو میلیون نفر ساکن غزه به کمک بشردوستانه فوری نیاز دارند که 49 درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. 

بر اساس آمار آژانس زنان سازمان ملل متحد، نزدیک به ۹ زن از هر ۱۰ زن گزارش داده‌اند که دسترسی آنها به غذا نسبت به مردان دشوارتر است. در بخش‌هایی از این گزارش آمده است که درست است که جنگ به هیچ‌کس رحم نمی‌کند، اما داده‌ها نشان می‌دهد که  اسرائیل  به شیوه‌ بی‌سابقه‌ای زنان و کودکان را می‌کشد و مجروح می‌کند. 

این گزارش همچنان اضافه می‌‌کند که با ادامه وضعیت کنونی و تا زمانی که جنگ ادامه داشته باشد، به طور متوسط و در هر روز، 63 زن کشته خواهند شد. یعنی روزانه 37 مادر که اگر با  نوزاد خود  از فرایند دردناک دوران بارداری و زایمان به‌سلامت عبور کنند و در بمباران‌های  اسرائیل هم کشته نشوند، به دلیل مشکلات بعدی همچون گرسنگی با خطر سوءتغذیه و مرگ مواجهند.

نگرانی درباره قحطی

 این هفته، آژانس‌های سازمان ملل متحد به شورای امنیت درباره قحطی قریب‌الوقوع در غزه هشدار دادند، جایی که کل جمعیت، 2.3 میلیون نفر، به زودی با سطوح حاد ناامنی غذایی مواجه خواهند شد. ارزیابی سازمان ملل متحد برای ماه مارس نشان‌می‌دهد که 84 درصد خانواده‌ها، نصف یا کمتر از آنچه قبل از شروع جنگ می‌خوردند، غذا در دسترس دارند. این در حالی است که تا قبل از شروع جنگ نیز غزه در وضعیت خوبی به دلیل محاصره چندساله نبود. گزارش امنیت غذایی (IPC) برنامه جهانی غذا، در پایان فوریه نشان‌ داد که بیش از نیم‌میلیون نفر در نوار غزه، یعنی یک‌چهارم جمعیت، از سطوح فاجعه‌بار گرسنگی معادل سطح قحطی رنج می‌برند.

 گرسنگی حاد در غزه به نقطه اوج خود رسیده‌ است و بیمارستان‌ها مملو از کودکانی است که دیگر رمقی برای ادامه ندارند. مادران برای سیر کردن نوزدان چند روزه خود عصاره خرما را به کودکان به جای شیرخشک می‌دهند. حتی اگر شیر خشک هم پیدا شود، آب سالمی که با شیر مخلوط شود و به نوزاد گرسنه داده شود، وجود ندارد. خرما نیز در بازارها نایاب است و اگر باشد کسی توان خریدن آن را ندارد.

 مادران و زنان در شرایطی که مردان نیستند، وظیفه تامین غذا را بر عهده دارند، اما آن‌ها آخرین و کمترین غذا را می‌خورند. در 95 درصد از این موارد، مادران کسانی هستند که غذا نمی‌خورند و حداقل یک وعده غذایی را برای تغذیه کودکان خود حذف می‌کنند. در میانه چالش‌های چندگانه برای زنان و دختران غزه، اگر کمک‌های بشردوستانه، هر از چندی برسد، امکان دستیابی زنان و دختران به این کمک‌ها به مراتب دشوارتر و محدودتر از مردان و پسرها است.

وضعیت خیریه‌ها و آژانس‌های امدادی در غزه

 مقرهای سازمان‌ملل متحد در غزه وضعیت خوبی ندارند، مدارس، بیمارستان‌ها و دفاتر سازمان ملل‌متحد‌ نیز مورد هدف ارتش اسرائیل قرار می‌گیرند. خیریه‌های مستقر در غزه که در زمینه کودکان و زنان فعالیت می‌کنند،کماکان به کار خود مشغول هستند ولی شرایط خوبی از نظر امکانات و پرسنل ندارند. 10 خیریه از 12 موسسه فعال برای زنان و کودکان در غزه گزارش دادند که تا حدی فعال هستند. اما خدمات‌رسانی در زمینه بهداشت، سلامت و تامین غذا و دارو به دلیل بسته‌بودن راه کاروان‌های امدادی، بسیار ضعیف است. مقامات سازمان ملل متحد درخواست آتش‌بس فوری دارند و اعلام کردند که تا زمانی که آتش‌بس فوری بشردوستانه، کشتار، بمباران و تخریب زیرساخت‌های ضروری، متوقف نشود تعداد بیشتری در روزها و هفته‌های آینده خواهند مرد.

 سازمان‌های خیریه اگر مواد اولیه‌ پیدا کنند، برای  آوارگان غذا می‌پزند، این غذا بعضی روزها ممکن است سبزیجاتِ قابل خوردنِ کنار جاده‌ باشد که با آب و مقداری گوجه ترکیب شده و اگر آن روز خوش‌شانسی باشد، وعده غذای خیریه‌های غزه، اندکی برنج یا ماکارانی به آب زده با رب گوجه‌ است.

 بسیاری از مردم بی پول شده‌اند، شغل و توانایی خرید غذا را از دست داده اند و چاره ای جز اتکا به خیریه‌هایی که وعده‌های غذایی را فراهم می‌کنند، ندارند. خالد عید، رئیس جمعیت «خیریه الرحمه» می‌گوید در آغاز جنگ تا حدودی آذوقه موجود بود اما به دلیل ازدحام جمعیت قطع شد و دیگر گازی برای طبخ غذا وجود ندارد. بنابراین ما روی هیزم غذا می‌پزیم.

گزارش از نرگس اسفندیاری

منابع:

 الجزیره

یورونیوز

سایت سازمان ملل متحد


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...