کد خبر:۳۵۵۰

ائتلاف جمعی از سازمان‌های مردم‌نهاد آسیا برای مقابله با قاچاق و مصرف مواد مخدر

بیش از ۳۰۰ شرکت‌کننده از سازمان‌‌های مردم‌نهاد آسیایی در کنفرانس دوسالانۀ «کنفدراسیون آسیا-اقیانوسیه علیه مواد مخدر» (APCD) گردهم آمدند و ائتلاف جدیدی در راستای مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر به وجود آوردند. اعضای بنیانگذار این ائتلاف از کشورهای سنگاپور، مالزی، اندونزی، فیلیپین و هنگ‌کنگ هستند.
ائتلاف جمعی از سازمان‌های مردم‌نهاد آسیا برای مقابله با قاچاق و مصرف مواد مخدر

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، بیش از ۳۰۰ عضو از سازمان‌های مردم‌نهاد آسیا با همراهی دولت‌های متبوعشان و بخش خصوصی، ائتلاف منطقه‌ای جدیدی از سازمان‌های مردم‌نهاد (NGO) را در راستای مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر به وجود آورده‌اند. محل تشکیل این ائتلاف، در سنگاپور بوده است. این ائتلاف که در یک کنفرانس همه‌جانبه از آن رونمایی شد، «کنفدراسیون آسیا-اقیانوسیه علیه مواد مخدر» (APCD) نام دارد. این شبکه بین‌المللی قرار است برای ایجاد جوامع عاری از مواد مخدر، سازمان‌های جامعه مدنی را با هدف کاهش تقاضا برای مواد مخدر، گردهم آورد. اعضای بنیانگذار این ائتلاف از کشور‌های سنگاپور، مالزی، اندونزی، فیلیپین و هنگ‌کنگ هستند.

 هدف این ائتلاف، ترکیبی از ایجاد قوانین سختگیرانه، اجرا و نظارت دقیق آن از سوی دولت‌ها و اجرای برنامه‌های گسترده توانبخشی قوی و آموزش عمومی توسط سازمان‌های مردم‌نهاد در کنار دولت خواهد بود. «کی. شانموگام»؛ وزیر کشور و وزیر دادگستری سنگاپور در کنفرانس رونمایی از این ائتلاف گفت: کنفدراسیون آسیا-اقیانوسیه علیه مواد مخدر» (APCD)، از طریق برنامه‌های مشترک، همکاری‌های منطقه‌ای علیه مواد مخدر را در منطقه آسیا رهبری خواهد کرد؛ زیرا وضعیت در منطقه ما نگران‌کننده است. تلاش‌ها برای مقابله با مصرف مواد مخدر در آسیا، در برابر صنعت جهانی مواد مخدر که منافع قدرت و منافع شخصی همراه آن است، قرار گرفته است و این صنعت از افراد آسیب‌پذیر سوءاستفاده و نهاد‌های دولتی را فاسد می‌کند. همچنین اراده دولت‌ها را برای مقابله با این مشکل کاهش می‌دهد و بافت جوامع را برای سود و منافع، تضعیف می‌کند.

چرا سازمان‌های مردم‌نهاد آسیا علیه مواد مخدر بسیج شده‌اند؟

 رسیدگی به بحران مصرف مواد مخدر در آسیا، نیازمند همکاری چندجانبه است. سازمان‌های مردم‌نهاد با تمرکز بر پیشگیری، درمان و حمایت از حقوق انسانی، تلاش می‌کنند جای خالی سیاست‌های ناکارآمد دولتی یا بین‌المللی را پُر کنند. مبارزه با ماده مخدر صنعتی فنتانیل که تهدید جدی آن در آسیا و رواج آن در میان جوامع محلی هر روز بیشتر می‌شود، به دغدغه سازمان‌های خیریه و مردم‌نهاد در کشور‌های آسیایی، تبدیل شده است.

 تاثیرات منفی مصرف این ماده، ۵۰ برابر قوی‌تر از هروئین است و اثرات ویرانگری را در کل جهان بر جای گذاشته است. برای مثال تنها در آمریکا، بر اساس گزارش‌های جهانی، در یک دوره پنج‌ساله بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، بیش از ۲۵۰ هزار آمریکایی بر اثر مصرف بیش از حد فنتانیل جان خود را از دست داده‌اند. همچنین آمار‌های مرگ‌ومیر ناشی از مصرف بیش از حد فنتانیل در آمریکا از تعداد کشته‌شدگان در تمام جنگ‌های آمریکا، از جمله جنگ جهانی دوم و جنگ‌های کره، ویتنام و افغانستان، بیشتر است. تولید این ماده برخلاف مواد مخدر گیاهی سنتی مانند کوکائین یا هروئین، در هر کجا، حتی در حیاط خلوت یک خانه امکان‌پذیر است. تولید مواد مخدر صنعتی دیگر مانند متامفتامین و کتامین نیز به همین صورت است.

 برخی از کشور‌های جنوب آسیا از جمله میانمار، بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر صنعتی در جهان هستند. گزارشی از سوی سازمان ملل متحد تخمین زده است که در سال ۲۰۲۲، تعداد ۲۲۸ میلیون مصرف‌کننده حشیش در سراسر جهان وجود داشته است. اوضاع در سنگاپور نیز با وجود قوانین سخت‌گیرانه‌ای که وجود دارد، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴، بیش از نیمی از مصرف‌کنندگان، زیر ۳۰ سال سن داشته‌اند که نشان‌دهنده افزایش مصرف در بین جوانان است.

 از سوی دیگر برخی مناطق آسیا، «مثلث طلایی» تولید مواد مخدر صنعتی هستند که عبارتند از: مرز میان میانمار، لائوس، و تایلند. افغانستان نیز، کانون تولید مواد مخدر سنتی مانند هروئین و مواد صنعتی مانند متامفتامین است که بعضاً مواد اولیه این مواد مخدر صنعتی را برای تولید‌کنندگان کشور‌های پیش‌گفته تأمین می‌کند. افزایش تولید این مواد و گسترش شبکه‌های قاچاق بین‌المللی، نگرانی‌ها را درباره تأثیرات اجتماعی و امنیتی که ممکن است به وجود آید، تشدید کرده است. مواد مخدر صنعتی مانند متامفتامین و قرص‌های روانگردان مانند یابا، در جنوب شرقی و شرق آسیا، به شکل گسترده‌ای تولید و مصرف می‌شوند. این مواد ارزان و در دسترس، با عوارض شدید سلامت روانی و جسمی همراه هستند، مسئله‌ای که سازمان‌های مردم‌نهاد را به اقدام فوری واداشته و آنان را برای حمایت، ارائه خدمات آموزشی، درمانی و اشتغال‌زایی فعال کرده است.

منابع:

straitstim

who.int


ارسال دیدگاه
captcha