اسنپ برای کمک به کودکان مبتلا به سرطان با محک همکاری می‌کند
اسنپ در پانزدهمین طرح نیکوکاری‌‌ کلاب برای تأمین هزینه‌های نمونه‌گیری از سلول‌های بنیادی با محک همکاری می‌کند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، اسنپ در پانزدهمین طرح نیکوکاری‌‌ کلاب در طرحی با عنوان «مشارکت در تامین هزینه‌های نمونه‌گیری از سلول‌های بنیادی» با خیریه «حمايت از كودكان مبتلا به سرطان محک» همکاری می‌کند.

 هدف از اجرای این طرح مشارکت در تأمین هزینه‌های نمونه‌گیری از سلول‌های بنیادی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان است که با همکاری مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک انجام می‌شود. در حال حاضر، هر بار ثبت HLA شامل نمونه‌گیری و انجام آزمایشات سلول‌های بنیادی حدود هشتصدوپنجاه هزار تومان هزینه دارد. با اجرای این طرح و تأمین هزینه‌ ثبت حداقل هزار نمونه از سلول‌های بنیادی داوطلبان، علاوه بر افزایش احتمال پیداکردن نمونه‌ سازگار، مسیر پیوستن به بانک‌های بین‌المللی سلول‌های بنیادی نیز هموار می‌شود.

پیوند سلول‌های بنیادی، پیوندی زندگی‌بخش

 پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان سرطان، به‌ویژه سرطان کودکان است. به همین دلیل، اهدای نمونه‌ این سلول‌ها باعث افزایش احتمال پیداکردن نمونه‌ سازگار برای افراد نیازمند به پیوند مغز استخوان می‌شود. در بهترین شرایط تنها بیست‌وپنج درصد افراد می‌توانند از والدین یا خویشاوندان نزدیک خود سلول‌های بنیادی دریافت کنند. همین موضوع باعث می‌شود تا مراکز پذیره‌نویسی به دریافت نمونه از مراکز خارج از کشور روی آورند. در این روش که هزینه‌ بالایی دارد، تطابق نمونه‌ها از قطعیت لازم برخوردار نیست.

 مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک در مردادماه ۱۳۹۶ راه‌اندازی شده است. این مرکز اولین مرکز پذیره‌نویسی غیر دولتی در ایران و در حال حاضر سومین مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز کشور است.

 دکتر منصوره حقیقی، مدیر مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک، در این‌باره می‌گوید: با گذشت شش سال از راه‌اندازی مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز، بیش از یازده هزار و ششصد نمونه با هدف بی‌نیازشدن از خارج کشور به ثبت رسید که تاکنون بیش از هشتصدو‌بیست نمونه‌ اهداشده، با بیماران نیازمند پیوند در کشور و حتی سایر کشورها منطبق شده است.

 پیوند سلول‌های بنیادی‌ خون‌ساز (سلول‌های پیش‌ساز خونی که می‌توانند به سلول‌های بالغ خون تبدیل شوند) یکی از راه‌هایی است که برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله بیماری سرطان به‌کار می‌رود. در این روند درمانی نوع ژن‌های سازگاری بافتی که در اصطلاح HLA نامیده می‌شود، برای فرد داوطلب مشخص و اطلاعات آن در بانک HLA مرکز پذیره‌نویسی ذخیره می‌شود. زمانی که یک بیمار به پیوند مغز استخوان نیاز پیدا می‌کند، سازگاری ژن‌های ثبت شده موجود در این مرکز با بیمار نیازمند پیوند مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت انطباق، سلول‌های بنیادی خون‌ساز با روش‌های کمتر تهاجمی جدید از فرد اهداکننده به بیمار منتقل می‌شود. داوطلبان اهدای سلول‌های بنیادی می‌توانند با مراجعه به مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک به طور رایگان HLA تایپینگ خود را ثبت کنند.

نحوه‌ مشارکت در طرح نیکوکاری اسنپ

 آن‌طور که روابط عمومی اسنپ می‌گوید، کاربران این اپلیکیشن می‌توانند بدون پرداخت هیچ مبلغی و تنها با امتیازهای اسنپ‌کلاب خود در این کار نیک سهیم باشند. کاربران برای مشارکت در این طرح می‌توانند از صفحه اصلی سوپراپلیکیشن وارد اسنپ‌کلاب و سپس بخش نیکوکاری شوند و طرح مورد نظر را انتخاب کنند. اسنپ، به‌ازای هر ۲ هزار امتیاز کاربران، مبلغ ۴ هزار تومان به تأمین هزینه‌های آزمایش و ثبت نمونه‌های سلول‌های بنیادی کمک می‌کند.

 در این طرح با فراهم‌شدن هزینه‌ ثبت حداقل هزار نمونه‌ سلول‌های بنیادی، ضمن دسترسی بیماران به نمونه‌های بیشتر و افزایش احتمال پیداشدن نمونه‌ سازگار، به اضافه شدن ۵ هزار نمونه‌ دیگر به بانک سلول‌های بنیادی محک و اتصالش به بانک‌های بین‌المللی اهدای سلول‌های بنیادی کمک می‌شود.

منبع: روابط عمومی اسنپ                                            



لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...