به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، بیستوپنجمین جشنواره خیرین مدرسهساز با حضور بیش از ۱۰۰ خَیّر مدرسهساز کشوری و استانی، پنجشنبه 25 آبانماه در دانشگاه یاسوج برگزار شد.
علیمحمد روستا، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به استفاده از فرصتهای حضور ۱۰۰ خیر مدرسهساز در استان بیان کرد: براساس تفاهمنامه انجامشده با مجمع خیرین مدرسهساز، این پنج فضای آموزشی در مناطق «مادوان»، «بلهزار»، «مهریان»، «اکبرآباد» و «سِروک» (واقع در مناطق حاشیهای شهر یاسوج) ساخته میشوند.
وی در ادامه تصریح کرد: سالانه حدود چهار هزار دانشآموز جدید وارد مدارس شهر مهاجرپذیر یاسوج میشوند که باید برای رفع کمبود فضاهای آموزشی در این شهر چارهاندیشی شود.
روستا در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به کمکهای خیرین و توجه دولت به کیفیتبخشی فضای آموزشی استان بیان کرد: خیرین مدرسهساز در دو سال گذشته مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و دولت نیز مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان در این بخش هزینه و کمک کردهاند.
لازم به ذکر است، یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شهری شلوغ، مهاجرپذیر و دارای حاشیهنشینی گسترده است که جمعیت آن براساس برخی آمارها اکنون از مرز ۲۵۰ هزار نفر گذشته است. افزون بر این، کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۶ هزار نفر جمعیت، هشت شهرستان، ۱۷ بخش، یک هزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانشآموز و بزرگسال دارد که در سه هزار و ۱۸ آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار معلم تحصیل میکنند.
افزون بر اینها، ۴۸۵ مدرسه سنگی و ناایمن در این استان وجود دارد و مشکلات تراکم دانشآموزی در شهرها به ویژه در مرکز شهرستان بویراحمد (یاسوج) و کهگیلویه جدی است. این استان یک هزار و ۷۰۰ روستای پراکنده دارد که ۶۷ درصد دانشآموزان استان در شهرها ۳۲ درصد فضای آموزشی را در اختیار دارند و ۳۳ درصد دانشآموزان در روستاها از ۶۸ درصد فضای آموزشی برخوردار هستند و این نابرابری مشکلات فراوانی را برای آموزشوپرورش استان ایجاد کرده است.
سیدجواد هاشمیمهر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلیویه و بویراحمد نیز پیشتر بیان کرده بود که ۳۶ هزار نفر در مناطق حاشیه شهر یاسوج شامل بلهزار و مادوان سکونت دارند که این مناطق از بسیاری زیرساختها محروم هستند.
دیدگاه خود را بنویسید