به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، حدود پنجهزار نفر سالمند مجهولالهویه در خانههای سالمندان تهران به صورت شبانهروزی زندگی میکنند. مراکز خصوصی غالباً این افراد را قبول نمیکنند و مراکز دولتی نیز با مشکل کمبود بودجه (کافینبودن یارانه) مواجه هستند. در چنین شرایطی خیریهها حمایتهای مؤثری از سالمندان داشتهاند که بسیار راهگشا بوده است و میتواند ارتقاء پیدا کند.
آنگونه که خبرگزاری فارس گزارش داده است، یوسف رضایی، معاون توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان تهران میگوید: ما روزهای آینده شاهد افتتاح دو پروژه در حوزه نگهداری سالمندان خواهیم بود که یکی از آن پروژهها، پروژهای خیریهساز است که در پردیس واقع شده و ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طی ماه آینده با ظرفیت نگهداری ۴۰۰ سالمند به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: متاسفانه یارانه پرداختی امروز در حدی نیست که بتواند پوشش هزینههای نگهداری از معلولان در مراکز روزانه و شبانه را بدهد، به همین سبب است که تلاش میکنیم تا این مراکز بسته نشود و این موضوع را خانوادهها و مراکز اطلاع دارند.
یارانه سالمندان مجهول الهویه چقدر است؟
رضایی به میزان یارانه پرداختی برای هر سالمند در مراکز دولتی و خصوصی اشاره و خاطرنشان کرد: یارانه مراکز برای هر نفر عادی در مرکز خصوصی و دولتی چهارمیلیون و ۲۰۰ هزار تومان و برای افراد مجهولالهویه پنج میلیون و ۴۰ هزار تومان است. تفاوت این میزان پرداختی بسیار کم است و همین موجب شده تا برخی مؤسسات و مراکز نگهداری معلولان برای پذیرش سالمندان و معلولان مجهول الهویه مقاومت کنند.
پنج هزار سالمند تهرانی مجهولالهویه هستند
وی یادآور شد: حدود پنج هزار نفر سالمند مجهولالهویه در خانه سالمندان تهران به صورت شبانهروزی زندگی میکنند.
خیریهها ۷۰ درصد سالمندان مجهولالهویه تهرانی را حمایت میکنند
معاون توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان تهران با اشاره به نگهداری دشوار سالمندان مجهولالهویه در تهران گفت: ما برای نگهداری سالمندان مجهولالهویه و فاقد سرپرست مؤثر با مشکلاتی روبرو هستیم. مراکز خصوصی به سختی این افراد را پذیرش میکنند، این در حالی است که خیریهها بیش از ۷۰ درصد از سالمندان مجهولالهویه و فاقد سرپرست را نگهداری و یا حمایت میکنند.
معاون توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان تهران به آخرین وضعیت سرای سالمندان سازمانهای برای سالمندانشان اشاره و عنوان کرد: ارتش پیشتر برای بیماران ذهنی خود مرکز سالمندان ساخته بود، ساختمان آن به اتمام رسیده و تنها استقرار تجهیزات آن مرکز باقی مانده است. رایزنیهایی با صدا وسیما و برخی مراکز وابسته به ارتش نیز انجام شده و سپاه نیز در این عرصه گامهایی برداشته است. ظرفیت نگهداری سالمندان در این مراکز حدود ۱۰۰ سالمند است.
دیدگاه خود را بنویسید